Melyik/milyen eljegyzési gyűrűt válasszam?
Meg szeretném kérni a párom kezét és nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a jobb:
1., Van egy családi gyűrűnk, ami két gyűrűből áll amik össze vannak kapcsolva, azaz egyként hordható. Ezt már mutattam neki, és néha hordom is egyben a kettőt és el is mondtam még a kapcsolatunk elején, hogy ez az összetartozást szimbolizálja. Számomra sokat jelent ez a gyűrű és szívesen adnám neki a másik felét, viszont ez egy egyszerűbb darab, aranyból van de nincs rajta kő meg nagyon minta sem.
2., lehetne valami díszesebb, ami az ő személyiségéhez illik jobban. Pl olyan amin van pár kő is, meg olyan "tradicionálisabb" eljegyzési gyűrű, amit direkt az ő részére veszek.
Nem tudom melyik lehetőséget válasszam. Mind a kettőnél vannak ellene és mellette érveim is, de nem tudok dönteni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nem örülnék, hogyha családi gyűrűvel jegyeznének el, mégpedig azért, mert az abszolút nem személyes.
És nem arról beszélek, hogy egy 2.000.000-s gyűrűt kell vegyen nekem a társam, hanem olyat, amit én kedvelek és hozzám passzol. Ha 50.000-be kerül akkor annyiba, leszrom az árát.
Pl a férjem családjában mindenki sárgaarany-ékszert visel - én az életben nem veszek fel sárgaaranyat, szóval a nagymamától "örökölt" aranygyűrűt biztosan nem hordanám.
Kapcsolódó kérdések:
Meg szeretném kérni a párom kezét, de kicsit sem értek az ékszerekhez. Nem igazán hord gyűrűt. Már azon is gondolkoztam, hogy megkérem gyűrű nélkül és utána elmegyünk együtt kiválasztani. Ez bunkóság? A barátnőit vagy testvérét kérdezném még meg, de nem tudom, hogy...
Elszeretném jegyezni a barátnőmet már régóta együtt élünk de nem tudom se az ujj méretêt se azt milyen gyűrűt vegyek neki mert a legtöbb ékszer általában kiszokta ütni , eljegyzési gyűrűben is van antiallergén vagy hogy is kell azt mondani ?
Nemet és kort írjatok légyszi :)
Az összeg elég nagy ahhoz, hogy brilliáns is beleférjen (1ct körüli), de nem tudom, hogy egy szerényebb brilliánsnak vagy egy csillivillibb cirkóniának örülne-e jobban. Közvéleményt kutatok, elsősorban hölgyek válaszát várom, ki minek örülne jobban, és legfőkébben miért?
Annyiról már szó esett közöttünk, hogy a karikagyűrűnk sárga arany színű lesz, így eljegyzési gyűrűnek is sárga aranyat szeretnék. Jól gondolom, hogy egy olyan személynek mint Ő, aki nem hord gyűrűt, jobb választás egy olyan gyűrű ahol a kő egy síkban van a gyűrűvel?...
Elég amatőr kérdés, de a 22 éves életkorom lehet megmagyarázza :D Az a kérdésem hogy az eljegyzési gyűrű milyen legyen? Mármint az esetleges esküvőn is ugyan az a gyűrű lesz majd amit a párom ujjára húzok majd? Milyet érdemes választani? Gondolom árban valami közép...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!