Összeházasodnátok és fogadnátok örökbe gyereket?
A kérdésem főleg a meleg pároknak szól, de igazából minden meleg és nem meleg ember válaszát szívesen fogadom!
Szóval tegyük fel, hogy Magyarországon lehetne azonos nemű házasságokat kötni (vagy elfogadnák a külföldön kötötteket), akkor szívesen házasodnátok vagy megelégszetek a bejegyzett élettársi kapcsolattal is?
A mások, hogy ha a homoszexulalitást nem tennék egyenlővé a pedofíliával, és lehetne örökbe fogadni, akkor fogadnátok örökbe?

válasza:

válasza:Heteroszexuális vagyok, közvetlenül nem érint a kérdés, de én a magam részéről támogatom, hogy az azonos neműek házasságot kössenek (polgárit - azt meghagynám minden egyház saját jogkörének, hogy erről maga döntsön) és előre meghatározott feltételrendszer teljesülése esetén gyermekeket fogadjanak örökbe.
Elfogadom azt az érvelést, hogy az lenne az "egészségesebb", ha a gyerek egy heteroszexuális szülők mellett nőne fel (hozzáteszem, a homoszexualitás továbbra sem egy látással terjedő betegség), de ha választani kell, hogy egy gyermekotthonban, egy diszfunkcionálisan működő hetero családmodellben nőjjön fel a gyerek, vagy egy olyan azonos nemű pár mellett, akik szeretik és mindent megadnak neki, akkor gondolkodás nélkül az utóbbit tartanám szerencsésnek.

válasza:

válasza:Több az örökbefogadásra váró, általában meddő hetero házaspár, mint az örökbefogadható gyerek. Mármint az egészséges, 3 év alatti. Akik a rendszerben maradnak, azok a beteg vagy idősebb gyerekek. Akikről újszülöttként lemondanak, szinte rögtön olyan párokhoz kerülnek, akik már több éve várnak rájuk. Ezért nem a szülőknek keresnek gyereket, hanem a gyereknek válogatnak.
Én támogatom a melegek házasságát. De őszintén szólva nem tudom, egy gyerek velük járna-e jobban, hiszen már csak a társadalmi megítélés miatt is nehéz nekik is. Viszont ha azt mondom, ők akkor csak abból válasszanak, aki másnak nem kellett (pl. Down-kóros csecsemő vagy egy bántalmazott problémás kamasz... stb)... hát az is gáz. Nem tudom, mi a jó ebben az esetben.
(Közben meg nagyon sok az olyan gyerek, akikről meg nem mondtak le ugye, így nem örökbe adható. Ők jellemzően nevelőszülőknél vannak.)

válasza:Én hetero vagyok, és házasságban élek lassan 15 éve. Gyereket nem szeretnénk. Soha. Sajátot sem, másét nevelni meg főleg nem.
Mindketten támogatjuk a melegházasságot, és azt is, hogy minden jogi eljárás, alkalmazása mellett, ha szeretnének, fogadhassanak örökbe gyereket. Sajnos jelenleg itthon diszkriminálva van ez a lehetőség. Külföldön lehetséges.
Szerintem egy más ( nem jobb, nem rosszabb csak más) családban sokkal jobb esélye van egy gyereknek normálisan felnőni, mint árvaházakban, nevelőotthonokban, nevelőszülőknêl akik csak a pénzért csinálják, és sajnos sok rémtörténetet hallani ezekről. A gyerekvédelmi rendszerről meg tudjuk milyen állapotban van...

válasza:Nekem mindegy, hogy összeházasodunk-e. A nevemet megtartom. Gyűrűt nem hordok, a munkahelyemen nem lehet ékszert hordani, azon kívül meg úgyis elfelejteném felvenni. Tehát nem lenne jele, hogy házas vagyok.
Max gyűrű tetoválással. Végülis abban benne lennék, ha a másik szeretné.
Gyereket nem akarok. Nem fogadnék örökbe.

válasza:De miért lenne gonoszabb egy hetero házaspár vagy miért lenne szeretőbb egy meleg pár? Lehet persze, hogy igen, de ez nem a szexuális orientációs függ.
Akik nevelőszülőknél vannak, azok nem örökbe adhatóak, mert a szüleik nem mondtak le róluk. Akik meg intézetben, azok problémás (sajnos legtöbbször traumatizált) nagykamaszok.
Szóval persze, legyenek a melegeknek egyenlő jogaik, de ezzel nem megmentenek valakit, mivel ők sem a sérült gyerekekért fognak sorba állni. A legtöbb örökbefogadó ugyanis egészséges, még csecsemőt, kisgyereket szeretne, mert szeretné, ha a gyerek kötődne hozzá, a saját elvei szerint nevelhetné még fel, nem kellene orvosra, fejlesztésre havi százezreket költeni vagy nem lenne erőszakos, rosszul kötődő és sorolhatnám azokat, amik tök érthető vágyak. Pont ahogy sajátnak is testileg-lelkileg egészséges gyerekre vágynak az emberek. Ritka nagyon, aki direkt bevállalja az ellenkezőjét úgy, hogy nem is kötődhethek még egymáshoz csak egy reményhez.
Kapcsolódó kérdések:
Pl. èvek múlva találkoztok, megint összejöttök, ès akkor újraházasodtok? Hátha most működni fog?
19 voltam a megismerkedésünkkor, 3 évet voltunk együtt, amiatt lett vége, mert én külföldre akartam menni egyetem után, ő pedig itthon képzelte el a jövőjét. Kimentem Németországba, au pairként dolgoztam 4 évet, majd hazajöttem. Ezalatt nem beszéltünk egyáltalán,...
Ha igen mennyi idő után és mi van most veleletek?
Elmondom mi van. Mit látok ismerősi körben. Vagy a férfinek, vagy a nőnek nem evidens, hogy egybekötik az életület. Gyerek mellett se, gyerek nélkül se. - Tervezett gyerek született? Nem veszi el! Egy éves lett? Továbbra se kéri meg a kezét! A nő meg csak vár,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!