Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nőktől kevésbé elfogadott,...

Nőktől kevésbé elfogadott, hogy szerelem nélkül házasodjanak meg?

Figyelt kérdés

Vagyis férfiaknál általában nem annyira elvárt, hogy úgy mély átéléssel beszéljenek egy párkapcsolatról. Más férfiak közt simán lehet mondani, hogy úgy éreztem ott az idő, lett egy asszony a házhoz, lett gyermek, pont. Ezt szerintem a nagy többség teljesen elfogadja, nem kell ennél jobban cifrázni.

Nőknél viszont ez nagyon snassz, ilyen projekt alapon megközelíteni, nekik valami jóval romantikusabb, sokkal több érzelmet megmozgató indoklást illik adni a külvilágnak, hogy milyen volt az első találkozás, a randi, a lánykérés, a minden. Legalábbis sztereotípiák szintjén így van. Aztán lehet a valóság árnyaltabb, de a látszat ezt mutatja.

aug. 28. 13:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerek a környezetemben férfit, aki projekt alapon nősült és vállalt gyereket.

Az, hogy ki milyen mély átéléssel beszél a kapcsolatáról:), nem determinálja az érzelmeket.

aug. 28. 14:07
 2/13 anonim ***** válasza:
26%
Én úgy látom, hogy általánosabb tendenciákat nézve igen. Ha egy nő nem ez az elcsöppenően szerelmes, ha megházasodik, akkor kihasználós k...a. Sőt én még azért is megkaptam, mert lassabban kezdtem vonzódni úgy igazából az egyik páromhoz, nem azonnal, akkor biztos játszottam az érzéseivel :D. Férfiaktól meg simán elfogadják, hogy "hát el kell vennem, mert nem védekeztünk, azt' besikerült a gyerek", "itt van már az ideje", "jobbat valszeg nem kapok"...
aug. 28. 14:16
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Nő vagyok, senki nem várt tőlem romantikus “nyáladzást” az esküvő kapcsán. Nem is vagyok olyan típus. (Szeretek romantikázni, de csak kettesben a párommal. Nem a külvilágnak.)

A lánykérés eleve tök privát volt, a részleteket azóta se tudja egy ismerős se, nem is faggatóztak soha.

aug. 28. 14:20
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerelem nélkül mi értelme megházasodni? :O
aug. 28. 14:23
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Barki reszerol gaz szerelem nelkuo hazasodni nemtol fuggetlenul. Mi ertelme van?
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Férfiaknál is ciki és sivár érzelmi világra utaló dolog projekt alapon házasodni. Csak ennek a fórumnak a mini-buborékjában elfogadott úgy tekinteni az emberi kapcsolatokra, mint egy részvény vásárlásra.
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
6# A projekt alapú házasodást én eddig csak női oldalról tapasztaltam, köztük több exem is ebben utazott. Kívánni már nem kívánt, de azért elmondása szerint ő számított az eljegyzésre. Férfiként ez nekem nonszensz.
aug. 28. 14:33
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát igazából sokféle motiváció lehet erre. Lehet valaki akar családot és érzi már nincs annyi ideje válogatni, lehet van egy cége vagy vagyona, amit át szeretne adni az utódának, stb. Szerintem többnyire akkor játszik ez szerepet, ha valaki gyereket akar és annak a célnak rendeli alá a házasságot. Egyébként szerintem sincs sok értelme.
aug. 28. 14:41
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

8# Értelme annak van, aminek értelmet adsz. Szóval nem is erről van szó. Én inkább az érzelmi oldalával nem tudnék megbékélni.

F

aug. 28. 14:43
 10/13 anonim ***** válasza:
36%
Jobban szeretem azt a felállást mikor a nő szerelmes belém, akkor kezes bárány. Mikor elmúlik a szerelem, házi sárkány lesz belőle.
aug. 28. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Elfogadott lenne a megcsalás? Átlagos dolog lett mára a másik semmibe vétele, megalázása? Nyilván a nagy "közös egyetértésben" nem. De tényleg sokan,...

Igaz itt egy elment más irányba a csevegés, engem viszont a hétköznapivá, egy szinte "semmi extra" tetté vált félrelépések rendkívüli elburjánzása, tehát a megcsaládok megnövekedett száma (illetve azok háttere) érdekel.Mért annyira elfogadható ez a tett...

Elfogadott, ha a ferjem megpofozza a kislanyunkat?

Van egy 7 eves kislanyunk, aki bevallom elegge neveletlen. Ezt elrontottam sajnos az elejen, eleg nehez termeszet, illetve szofogadatlan is. A ferjem pedig elegge turelmetlen es agressziv tud lenni. Viszont en soha nem bantom a gyereket, akkor se ha nagyon rossz....

Ha egy nő, már nem akar együtt élni a férjével, de mégis lefekszik vele mert a férje érzelemzsaroló! Ilyenkor mi a helyzet?

Csak nők válaszát tekintem elfogadottnak! Ugyanis én ezt férfiként nagyon nem értem!

Szerintetek mennyit kell még várni, hogy elfogadott legyen a trió házasság?

Szóval a helyzet: ha van 2 lány és egy fiú (de lehet fordítva is, sőt akár 3 egynemű, egyáltalán nem lényeg), akik mindhárman szeretik egymást. Szóval a fiú szereti mindkét lányt és a lányok is szeretik a fiút meg egymást is egyformán. (olyan szinten, hogy egymással is...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!