Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom hazudott nekem majdnem másfél éven keresztül, most derült ki. Nem tudom mitévő legyek. Ki mit gondol az alábbiakról?
Két éve elvált, mi másfél éve vagyunk együtt. Még a kapcsolatunk elején szóba került valahogy, hogy mennyi gyerektartást fizet a volt nejének. Nem én kérdeztem rá, csak valahogy előjött a téma. Akkor azt mondta, hogy havi 40ezret. Tisztán emlékszem rá, mert még sajnáltam is az exfeleségét, hogy gyerektartással együtt kb 160ezerből kell kijönnie.
Azután ma, amikor a papírok között kerestem a vízóra gyári számát (mert az óráról nagyon lekopott, nehéz elolvasni), a kezembe akadtak a válási papírok. Azokon pedig feketén-fehéren az szerepel, hogy a párom nem havi 40, hanem havi 100ezer gyerektartást fizet a lánya (vagyis egy gyerek) után, és ez nem a bíróság által megállapított összeg, hanem ő vállalta önként.
Szerintem ez irreálisan sok, de ez legyen az ő dolga, az anyagi oldala nem fáj a történetnek. Az már annál inkább, hogy nem volt őszinte velem. Amikor ő említette ezt a 40ezres gyerektartást, az még a kapcsolatunk elején volt, nem éltünk együtt, nem voltunk közös kasszán. Mégis mi oka volt rá, hogy hazudjon? Nagyon rosszul esik ez az egész.
És most megrendült a bizalmam, ezek után honnan tudjam, hogy más dolgokban őszinte volt-e velem? Ti mit tennétek?Nekem már a szakítás is megfordult a fejemben. Nálam nagyon nem fér bele egy kapcsolatba a hazugság.
#20,
nem is ismersz, miért jössz ezzel? Az ő fizuja 700ezer netto, az enyém 620 netto havonta. Az én házamban lakunk, jól élünk, magasról teszek a havi 100ezres gyerektartásra, ha akarnék, ennél többet költhetnék ruhára, cipőre, akármire. Nem nagyzolni akarok, csak érzékeltetni, hogy tényleg NEM a pénzről van szó, hanem arról, hogy hazudott. Nekem ez igenis probléma. Lehet, hogy másnak nem lenne az, lehet hogy hülyeség ezen problémázni, de igenis engem ez bánt, és nálam ez nem, vagy legalábbis nem feltétlenül fér bele egy kapcsolatba.
Mi az, hogy " jó dolgodba már azt se tudod mihez kezdj magaddal"?!
Mégis miből vetted le, hogy annyira jó dolgom van? Aki nem minimálbért keres, annak nem is lehet problémája? Gyógyíthatatlan beteg vagyok, oké, nem halálos, de éltem végéig el fog kísérni ez a nyavalya. Nemrég derült ki. Imádott nagymamám két hete hunyt el, édesanyám teljesen összetört miatta lelkileg, vele is nekem kell foglalkoznom. A párom gyerekével is van probléma, szegény kislány szorong, szociális gondjai is vannak. És mindemellett még a párom is hazudott. Én nem gondolnám, hogy annyira hű de jó dolgom van. Nem fejtettem ki eddig, mert nem éreztem úgy, hogy kapcsolódna a kérdésemhez. De az azért már mégiscsak sok, hogy felteszek egy kérdést, és válaszok helyett engem köpködnek egyesek, csak mert - hogy is mondtad? - jódolgukban nem tudják, mihez kezdjenek magukkal.
"A közös kassza az én olvasatomban azt jelenti, hogy betesszük a közösbe ami rezsire meg kajára kell. Felesben fizetjük a kiadásokat. A fennmaradó összeget meg mindenki arra költi, amire akarja."
Hát lehet, hogy a te olvasatodba ez a közös kassza, az enyémbe meg ez a külön. Közös kasszán akkor lennétek, ha közös lenne minden bevétel, kiadás, és a fennmaradó tartalék is.
Ez nem arról szól. Külön kasszán vagytok, ahol egyikőtöknek sincs köze a másikhoz anyagilag. Ebbe biztos vagyok, hiszen még azt sem tudod mennyit keres, azt sem, hogy mennyi a tartaléka, se azt hogy mennyi a kiadása.
Ha közös kasszán lennétek, talán érteném a felháborodásodat, hogy a tudtod nélkül a tiétekből stb. De így, hát éppen arra és éppen annyit költ amennyit akar vagy nem szégyell.
Te tényleg komolyan gondolod, hogy egy egy évvel ezelőtti dolog miatt most szakítasz vele? Lehet nem akarta a 100-at megmondani, mert biztos hallotta már mások véleményét, és nem akart egy újabb lelkifröccsöt végighallgatni.
Miért divat ma minden apróság miatt elhagyni a párunkat? Ilyenkor tényleg felmerül bennem, hogy anyagi biztonságot kereső felnőtt emberek érdekközössége az együttélés vagy házasság szexuális szolgáltatással kiegészítve, nem pedig szeretet, szerelem.
Mert aki szeret, az nem akar lépni minden kis vacakság miatt. Te még nem hazudtál soha senkinek semmit? Dehogynem. Amikor megdicséred valakinek az ocsmány frizuráját, vagy a ruháját ami úgy áll rajta, hogy te még otthon se mernéd fölvenni amikor egyedül vagy, vagy amikor nem mondasz el valamit amiről tudod hogy a párodnak rosszul esne.
Milyen hazugság volt ez? Téged ez a hazugság mennyiben érintett? Ártott vele neked? Nem!
De persze a legegyszerűbb új érdekközösséget kialakítani a következővel. Ez nem szerelem, de még csak nem is szeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!