Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Féltem a férjem és nem érti ezt meg épp ésszel?
Nekem 1 éve van jogosítványom, neki másfél éve.
Mondjuk én többet vezetek mint ő az tény, de ő külföldön dolgozik.
Másokkal járt, vitték hozták stb nem volt rá lehetősége.
Én egyenesen félek mellette vezetni, és igen nem adom oda az autómat, mert tudom összetörné stb, amúgy sem nagy szám hogy kibírjon akkor útat.
Lényeg az hogy eltökélt hogy ő autót vesz magának az év elején majd. Viszont ezt nem is megbezsélte velem, hanem közölte. Nem képes felmérni hogy én nagyon szeretem, és ott a gyermekünk, azt szeretném ha nem vezetne, főleg ne olyan nagy utat.
Agresszív, nem ad elsőbbséget. Majdnem elüti a kerékpárost, nem engedi át a gyalogost, nem képes előre felmérni a terepet.Sokszor lefullad az autóval, behúzott kézifékkel is ment, nem volt teljesen behúzva de kicsit nehezebben ment, éreztem úgy vettem észre.
Mondtam neki hogy legalább vegyen előtte majd néhány órát rendes szakoktatótól, de hajthatatlan, azzal szekál hogy ő h**** csak én tudok vezetni. Nem nem tudok jobban vezetni, de ezt én is tudom hogy figyelmesebb vagyok. Nem olyan nagy út szakaszon kellene kipróbálni hogy hogyan vezet. :(
Mivel tudok rá hatni? Vagy hagyjam hogy menjen a saját feje után? Akár bele a saját halálába? Esetleg más emberek életén gázoljon keresztül??
A sógorom közel 50 éves, és a pesti utakra úgy tekint mintha az a hungaroring lenne, és az emberek lennének az akadályt jelentő gumik. Nagyon ritkán ülök a kocsijába mert halálfélelmem van. 15 éve a sógorom , és ez idő alatt csupán csak 3 kocsiját törte totálkárosra, és 2 kocsit úgy, hogy javítható volt még. Rádudál azokra, sőt a seggükbe mászik akik betartják a sebességhatárt, rájuk ordít, hogy ne vánszorogjanak ha nincs előttük forgalom. Megelőzi őket, és már repeszt is 100-al ahol 50-nel lehetne menni. De a vadbaromnak valamiért mindig szerencséje van. Másokban eddig nem tett kárt, nem ütött el senkit sem (csodálkozom is rajta) és sosem fülelik le gyorshajtásért.
Néha azt kívánom(mondtam már neki is), hogy egyszer olyan valaki seggében legyen aki berág rá, és jól megruházza. Hátha visszafogná magát.. De szerintem nem. Talán egy nagyon csúnya, komoly baleset lenne az amitől változna. De senki halálát nem kívánom, még a sógoromét sem, mert a vezetési stílusa ellenére kedvelem.
Nem azért ,de nem veszed észre hogy ezzel azt sugallod hogy egyáltalán nem bízol benne?És ha nem bízol benne akkor valószínű máshol sincs bizalom....
Ha nem megy neki akkor úgysem fog menni...
Amúgy biztosra veszed hogy összetörné az autódat?Összetört eddig egyet is?
50 km/ h a megengedett ő 87el ment.
Száguldozott :) :)
22-es: szerintem nem összekeverendő a párkapcsolati bizalom és az aggodalom az agresszív vezetési stílus miatt.
Én is nagyon aggódom, amikor a barátnőm vezet(bár egész más a helyzet, mint a kérdezőnél, ő egyszerűen lassú és ügyetlen), de ez nem azt jelenti hogy ne szeretném és ne bíznék benne.
Itt cseszted el a dolgot, hogy nem hagytad vezetni (mert agresszív, nem megy neki, stb...). Így egyre idegesebb lett, mindenáron bizonyítani akar, mivel gyakorlatilag "kiherélted" azzal, hogy kivetted a kezéből a kormányt. A férfiaknak presztízskérdés, hogy ők vezessenek.
Mivel nem hagyod vezetni, amikor itthon van, ő külföldön nem vezethet, így sose lesz rutinja. Te is elkönyvelted bénának és persze, hogy ideges, ha mégis vezethet. A frusztráltság és a rutintalanság viszont halálos együtt. Részben szerintem ezt neked is köszönheti, részben magának. Amikor nem hagytad vezetni, mivel frissjogsis voltam ("túl messze van, túl forgalmas, nem fogsz tudni parkolni, esik/havazik") én is kapkodtam, csapkodtam, ha kormány mögé kerültem, mivel rutintalan voltam és mindenáron bizonyítani akartam, hogy én is be tudok állni a lehető legkisebb parkolóhelyre, én is tudod vezetni szemelkélő esőben és minden létező hibát elkövettem.
Amúgy most gondolj bele: nem tudom, hogy van-e már gyereket vagy nincs, de ha te egyszer beteg leszel/elutazol/stb... akkor a párod majd hívjon taxit, mert pár éve elkönyvelted vezetésre alkalmatlannak? És ha kórházba kell rohanni, mert a mentő nem ér ki? (Tudom, ezek elég rossz példák, de szerintem érted mire gondolok.)
Mivel mint említettem engem is a széltől is óvtak korábban, mert egyesek szerint alkalmatlan voltam nem is vezettem jól. Azonban amikor egyedül maradtam egy kocsival és nem volt, aki elvigyen/leparkoljon/beálljon a garázsba, valahogy meg kellett oldanom. És kapaszkodj: belerázódtam. Nem két hét volt, mint az ügyeseknek, én kicsit többet szenvedtem a parkolással, mire berögzültek a mozdulatok, de belejöttem.
A párodnak meg vegyetek egy olcsó kocsit, tanuljon meg vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!