Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mitévő legyek? 9 éve vagyunk...

Mitévő legyek? 9 éve vagyunk együtt, de a párom nem dolgozik

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párommal már lassan 9 éve vagyunk együtt, ebből 8 éve lakunk együtt. Ezalatt az évek alatt minden anyagi terhet (albérlet, bevásárlás, minden) én viselek, ő viszi a háztartást, főz-mos-takarít. Néha keres állást, de ha elmegy próbanapra nem nagyon ízlik neki, nem bírja, stb. Van egy nagyon minimális keresete a hobbijából, de az nem lenne elég semmire.

Az utóbbi években ez elkezdett zavarni, mert már szeretnék gyereket, de így nem merek vállalni vele, mert akkor az még nagyobb anyagi teher lenne.

Viszont úgy érzem, jobban szeretem magamnál is, és emiatt nem tudom mitévő legyek.

Ti voltatok ilyen helyzetben? Mit tennétek a helyemben?

2025. okt. 5. 13:43
1 2
 1/15 Noren1989 ***** válasza:
75%

Szia Bótos!

Hát nem telik el nélküled egy vasárnap sem.

Hogy vagy?

Még mindig ebben a jóöreg, se veled, se nélküledben csücsükélsz? :D

2025. okt. 5. 13:48
 2/15 anonim ***** válasza:
63%
Segíts neki a munkahely keresésben! Ha mást nem jelentkezzen árufeltöltőnek, a semminél az is több.
2025. okt. 5. 13:50
 3/15 anonim ***** válasza:
54%
És annak mi az oka, hogy eltartasz egy munkakerülő nagy gyereket? Neked ebből mi jó származik? Nélküled teljesen életképtelen, nincs munkatapasztalata, kitartása, tűrőképessége, nem lesz nyugdíja, nincs saját megtakarítása, tőled függ teljesen…számomra döbbenetes, hogy modern országokban ilyesmi még előfordul, mármint hogy vannak ennyire felelőtlen emberek. Én a helyedben biztosan ultimàtumot adnék neki, vagy elmegy melózni, vagy keresel mást, akivel lehet közösen jövőt építeni, bár én alapból ott kezdtem volna, hogy el se tartottam volna egy percig sem. Nő vagyok, rám is költ sokat a párom, tehetős, de nekem is van karrierem, magas fizetésem, nem tőle függök és nem vagyok egy lusta munkakerülő.
2025. okt. 5. 13:53
 4/15 anonim ***** válasza:
81%

A bótos csaja dolgozik. Otthon viszont rendetlen.

2025. okt. 5. 13:55
 5/15 Noren1989 ***** válasza:
58%
Várjuk meg, míg a rendelések felől fog sápítozni :D
2025. okt. 5. 13:56
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
9 éve nézed a csajod hogy nem hajlandó munkába állni?
2025. okt. 5. 14:34
 7/15 anonim ***** válasza:
21%
4, a keresete a bótos szerint hobbinak felel meg.
2025. okt. 5. 14:40
 8/15 anonim ***** válasza:
87%
ha az elmúlt 8 évben ez nem volt probléma, akkor most ez miért probléma?
2025. okt. 5. 15:47
 9/15 anonim ***** válasza:
55%
Mit? Azonnal kivàgnàm... nem kérdés..
2025. okt. 5. 15:48
 10/15 A kérdező kommentje:

#1: Összekeversz valakivel. :)

#2: Segítettem, többször is.

#3: Elgondolkodtam rajta, és azon kívül, amit más nem tudna megadni, nincs olyan plusz dolog. Ahogy írtam is, úgy érzem jobban szeretem, mint magamat.

#6: Az első évben dolgozott, közben sulizott és ez tartott a 2. évben is.

#8: Mint írtam feljebb, már szeretnék eggyel tovább lépni: Lakást/házat venni, gyerekeket vállalni. Az előbbi hitel nélkül ma már lehetetlen, ahhoz meg 2 ember kell.

2025. okt. 5. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hülyeséget csináltam?Napok óta egyedül vagyok,mert a barátom rengeteget dolgozik és nincs ideje rám sokat. Elfogadtam,de a héten vhogy nagyon kijött...

folyton lógni. És vhogy minden előtort belőlem és csak jött,jött..rengeteget írtam neki,nagyon sok üzenetet,mire azt irta,hogy teljesen megörültem. Szégyellem magam. Megharagudott rám. A sok eddigi elfojtott,lenyelt feszültség most jött ki rajtam így. Napok óta nem...

2 éve vagyunk együtt ő külföldön dolgozik, beszéltünk arról hogy jöhetne a baba?

A párom 3 éve külföldön dolgozik. Még mielőtt össze jöttünk akkor ment ki. Most viszont hogy már 2 éve együtt vagyunk szóba jött hogy szeretnénk babát. A baj csak az hogy havonta 1 hétre jön haza, a másik pedig az hogy ő 34 éves én 24. Valaki aki ilyen helyzetben volt...

Párom külföldön dolgozik már több mint 1 éve. Lassan 1 éve hogy együtt vagyunk. De nem bírom nélküle?

Az a problémám hogy egyre nehezebb az hogy ő kint van én pedig itthon. Mondogatom neki hogy jöjjön haza mert tönkre megyek idegileg de nem akar. Felajánlottam hogy utána megyek de sajnos nem olyan helyen dolgozik. Nekem van egy házam mondtam neki jöjjön haza költözzünk...

A párom minden nap dolgozik alig vagyunk együtt! Mit tegyek? Lent

A párom 21F a hét minden napján dolgozik, vasárnap is. Mivel én egész héten koliban vagyok nagyon keveset látom kevés időt töltünk együtt és általában az is kb a semmivel telik mert fáradt. Elhiszem, hogy ki van merülve de ennek a kapcsolatnak úgy érzem így semmi...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!