Tanácsot szeretnék kérni a kapcsolatomban zajló dolgokkal kapcsolatban. Ez az első kapcsolatom, így nem tudom mit tehetnék. 20 F. Örülnék ha elolvasnád és segítenél. Segítesz kérlek?
Már lassan fél éve van barátnőm. Ő 16 így négy év korkülönbség van köztünk. Nem fogok köntörfalazni: nem tudom már hogy szakítsak vele, vagy mi legyen. Ez a bizonytalan érzés már 3 hónapja kering bennem, amikor mindez elkezdődött...
Szóval... Először csak apró dolgok voltak... Amik mind a mai napig tartanak, csak egyre durvább. Véleményem szerint vannak olyan erkölcsi törvények amiket nem szabad áthágni egy párkapcsolatban. Ilyen például az, hogy nem szabad a másikat az érzelmek megvonásával büntetni, mert az nem csak a kapcsolatot hanem a másik fél önbizalmát is rombolja. Ezt élem most át a barátnőmmel. Nem érzem hogy az a sok dolog, áldozat, nyelés, amin végig mentem "értékelve" lenne. Ezt úgy értem, hogy pl én egri vagyok ő meg Pesti, és hát igen... Nem két perc oda eljutni. De ő teljesen természetesnek veszi, hogy én 6 órákat utazok oda vissza csak azért hogy lássam. És amikor emiatt fáradt vagyok - mert igen, ha sok ember vesz körül, gyorsan kimerülök, és fáradt leszek - a szememre hányja, hogy "te nem lehetsz fáradt mert férfi vagy". Itt van a probléma. Már szó szerint hányingerem van, amikor meghallom a TikTok nevet. Mert a barátnőm agyát teljesen átprogramozta a sok undorító, férfi identitást taposó tiktok trend, mint pl a princess treatment, meg hogy " your boyfriend must be like this:" utálom. Egyre többször úgy érzem hogy nem kapok elég tiszteletet, holott véleményem szerint megérdemlem. A gondolataim, ötleteim szinte sosem nyernek meghallgatást. Mindig lehurrogja. És a legironikusabb? Amikor valami balhét kever a barátnőm, és mondom mit tegyen, nem hallgat végig. De utána jön, hogy hát ez meg az történt. Pontosan az, amire figyelmeztettem. És egyáltalán nem találom imponálónak, ha a másik gondolatait a földbe tapossák, és még végig sem mondhatja. Nonstop a szavamba vág, de ha pl amikor beszél és nekem jut eszembe valami, és megszólalok, mert nem figyeltem hogy ne vágjak közbe, kapom a pofont hogy "kuss. Most én beszélek". És ez felháborító. Oké, sok mindent lenyelek, de ez azért nagyon szíven tudja ütni az embert. Sokmindent "elhallgatok" a barátnőm elől, de mindezt jó cél érdekében, meet nem tudná lelkileg feldolgozni. Hogy például korábban voltak öngyilkos gondolataim. Meg hogy rühellem a kávét, és szerintem nincs a kávénál rosszabb ízű dolog. De a kedvéért leerőszakolom a torkomon.
Korábban úgy tűnt minden rendben. De az utóbbi időben egyre többször figyelem meg, hogy random sérteget. De nem ez a bullying, amit a crush-dolognál szoktak csinálni a mai fiatal lányok. Hanem tényleg a lelkembe tapos folyamatosan. A minap a fejemhez vágja, hogy " ha így folytatod, szakítok veled". Ezt a "figyelmeztetést" azután kaptam, hogy egy értelmezhetetlen messenger üzenetbe próbáltam jelentést csiholni. Fun fact :utána megkérdeztem a chat gtp-t. Azt mondta hogy értelmezhetetlen az üzenet. Ezután mikor számon kérem rajta a tűrhetetlen viselkedését, arra fogja (azt hogy szakít velem, és ezzel végleg összetörte az önbecsülésem), hogy "rossz napja volt és emiatt feszült volt.". Hogy tessék???!
Nem titkolom, van szexuális kapcsolatom vele. De ő akarta inkább. Én egyáltalán nem igényeltem, és a mai napig nem díjazom. De ezt a békát is lenyelem érte. Neki inkább ebből, meg a közös tiktokozásból áll az együtt töltött idő. Amitől a hideg kiráz. Szóval igen. Sok dolog van. De... Muszáj elmondanom, mert ez egy fontos pont az egészben : a kapcsolatom kezdete előtt még megfogadtam, hogy soha többet nem ártok magamnak. Na ez nemrég megtörtént. És itt jött a törés.
Itt realizáltam, hogy amikor a barátnőmmel vagyok, már nem érzem azt a békét. Hanem az állandó feszültséget, hogy nehogy olyan mozdulatot tegyek, nehogy olyat mondjak amivel megint magamra irányítom a kardjait. Azóta mindem nap egyre feszültebb vagyok, sosem vagyok kipihent.
Van egy nagyon fontos részlet, ami meghatározza az érzelmeim alapját :fontosnak tartom, hogy a másik igényeit tiszteletben tartsuk. Véleményem szerint mindem igényét kielégítettem a barátnőmnek, de visszafelé nem veszem ezt észre. Tehát konkrét példa : szeretek azokhoz bújni, akiket szeretek. Lehet a macskámtól ragadt rám 🙃. Na de ne viccelődjünk- szóval kicsit clingy vagyok. A szeretetemet a gondoskodás, ölelések, csókok, puszik, és apró kedvességek formájában tudom kifejezni
De a barátnőm minden fajta közeledést elutasít. Ne hajtsam rá a fejemet, mert "nem férfias". Kikérem magamnak! Szerintem pontosan az a legférfiasabb, ha egy férfi kimutatja gyengédségét és sebezhetőségét a szerettének. 😑
Meg akarvváltoztatni teljesen szerintem mert sosem jó úgy ahogy én csinálom. Mindig mutatja az plyan tiktok videókat amik arról szólnak, milyennek kéne a "tökéletes férfi"-nal lenni. 95%-ban marhaság amit mondanak. Mindig próbálok alkalmazkodni hozzá, de lehetetlen. Random érzelmi kitöréseket kell túlélnem, amik a mensire vannak fogva (tudom hogyam működik a menstruáció. Mert miatta ennek is utánanéztem, mint olyan sok más dolognak, így nem tud ezzel átverni. Én egy dolgot nagyon nagyra értékelek: az őszinteséget. Nekem nyugodtan megmondhatod, hogy nem tetszik a képem, mindaddig amíg őszinte vagy, nem erzem bántónak. De a hazudozás nálam brutal nagy red-flag)
Szóval igen. Nem tudom mit tehetnék, mert számtalanszor próbáltam már leülni beszélni vele, és mindig az arcomba kaptam hogy "nem akarok lelkizni". És ez bánt a legjobban az egészben. Ha kimondom azt amit érzek, vagy gondolok, azonnal érzelmi büntetés, ignorálás a "jutalom". Mint a nevelő anyumnál.
Szerintetek mit tehetnék? Mert én egy olyan kapcsolatot akarok, ami nem tiktok trendekből áll, meg abból, hogy én mint ember le vagyok sz##va. Talán nem kéne ettől többet várnom, mert csak 16?vagy talán ezt hívják toxikus kapcsolatnak? Kérlek segítsetek, mert ez alatt már összeomlok, de ha meg szakítok vele, lelkiismeret furdalásom lesz, hogy "cserben hagytam".

válasza:Ez nem kapcsolat. Mit akarsz egy kislánytól, most őszintén? Én például annyi idősen hiába voltam érettebb a kortársaimnál, visszagondolva iszonyatosan ciki voltam. A mai fiatalok pedig egyenesen vér kellemetlenek.
Egy párkapcsolat szövetség, ahol szeretik és támogatják a felek egymást. Egyáltalán mit szerettek egymásban, ha két kedves szavatok nincs egymáshoz és a szex is borzalom?

válasza:"nem akarok lelkizni"
Megmondod, hogy te meg akkor nem akarod tovább folytatni ezt. Amúgy is több ponton van olyan dolog amit kár ecsetelni, hogy úgy miért nem jó. Egy ideig lehet energiát tenni a dolgokba, de sok olyat írtál le, ami miatt én már nem tennék.
1 és 2. Köszönöm szépen a válaszokat. Tudjátok, van egy baromi nagy "hibám". Képes vagyok összetörni magam, csakhogy a darabjaimból összeragasszam azt akit szeretek. És túlságosan nagy a reményem.
1.: nincs semmi baj a szexszel. Csak nem érzem úgy hogy mindig aut kéne csinálni. Mert nem igénylem mindig. Lehet hogy itt történt egy kis félreértés
Van szép szó. Csak ha vosszagondolok a múltunkra (ha élhetek metaforával) a kályha tüzét mondog én fúktam és adtam a gyújtóst, hogy égjen tovább. Minden egyes alkalommal mikor a lelkembe taposott, én mentem vissza oda hozzá, szeretettel.
2.: mondat már neki, hogy ha ez folytatódik, nem akarom tovább. Azonnal a fejemhez vágta hogy akkor szakítani akarok. Erre azt válaszoltam, - ami teljesen igaz - hogy nem áll szándékomban. Én nem ezt akarom, hamem válaszokat. Hogy hogyan jó mindkettőnknek. Mert tűröm a lelki fájdalmat, egy darabig. De mivel racionális ember vagyok. Mindig a válaszokat és okokat keresem.
De amúgy... Most hogy így belegondolok... Lehet hogy én voltam mindeddig a motorja az egésznek.
Mert volt olyan, hogy tök jól szórakoztam egy vásárlás során (én fizetek mindig mindent, ami hát ja... Nem igazán jó érzés 🙃egy idő után. Nyaklánc, gyűrű, díszek minden sz#r.)... Szóval tök jól szórakoztam. Erre a fejemhez vágja hogy "legyél már férfi. Ez plyan gyerekes." és basszus... Ezek után csodálkozik, hogy " nem join-olokca vibe-jához"? Nem ő nebezett gyerekesnek? Akkor leszek az a kemény, érzelem nélküli férfi, amit ő gondpl férfinak. 🙄
Erről mi a véleményed? Amúgy még egy baromi nagy hibám van : mindig magamat hibáztatom és magsmban keresem a hibát minden konfliktus után. Így nem tudok haragudni a barátnőmre. 🥲

válasza:Ugyan az.
Én szépen elengedném és megmondanám neki egyenesen, hogy szakítani szeretnék, mert nem érzem már magam jól. Bármit is mond, tartsd magad ahhoz amire elhatároztad magad. Akkor is, hogyha fenyegetőzik.

válasza:A barátnőd egy éretlen kis buta tinilány, te meg krónikus megfelelési kényszerben szenvedsz, mi a fszom az, hogy még azt sem tudod közölni, hogy nem akarsz kávét inni? Volt ilyen exem nekem is. Én sehol nem vagyok a barátnőd közelében, de ő is olyan volt, hogy soha nem tudta megmondani, ha valami zavarja, aztán miután szakítottam vele, valahogy hirtelen minden közös barátunk azt hallgatta tőle, hogy én elnyomtam, mindig az volt, amit én akarok, neki milyen rossz volt brühühű…. Pedig én is olyan vagyok, hogy beszéljük meg, kinek mi a jó, de ha valaki azt mondja nekem, hogy “Aha, tök jó amit mondasz, legyen úgy🙂”, akkor nem fogok beleállni meg kételkedni :D
Persze te a leírás alapján nem vagy ennyire extrém eset, mert próbálnál kommunikálni, csak ő szarik rá. Szerintem szakíts vele sürgősen, mert nyilvánvaló, hogy neked ez a kapcsolat konkrétan árt, utána pedig próbáld kicsit összeszedni magad, mert tök jó alapjaid vannak ahhoz, hogy jó barát legyél egy normálisabb csaj mellett, csak kicsit gyakorold, hogyan kell kiállni magadért, határokat húzni, stb.

válasza:

válasza:Első kapcsolat és ilyen rossz? Miért ragaszkodsz hozzá?
""kuss. Most én beszélek". És ez felháborító. Oké, sok mindent lenyelek, de ez azért nagyon szíven tudja ütni az embert.
Miért kéne lenyelned?
De azért a szívedre ne vedd.
Bunkó, nem szeret, és nem tisztel.
És még veszel neki dolgokat?
Már előtte se volt jó semmi, de az első "kuss" egyben az utolsó is kell legyen.

válasza:Köszönöm szépen a válaszokat. Eléggé kiábrándító volt, de igazából mindannyian azt mondtátok amit a belső hangom is üvölt nonstop : "takarodj már innen". A megfefelési kenyszerről meg : nem az van, hogy betegesen meg akarok felelni neki, hanem az hogy már feladtam hogy elmondjam neki amit én szeretnék, mert úgyis mindig visszatámad, és zsarol, hogy "Miért akarsz velem szakítani". Általában passzív agresszív reakciót kap az ember tőle, ami nyilván idegtépő. Érzelmi megvonás, sértődés. Én már igazából nem tudom tényleg mit akarok ebből a kapcsolatból még. Mert olyan kis hiú h@lye vagyok hogy Még mindig remélem hogy más lesz. Mindnen alkalommal amikor összetör, felállok, és mondom magamnak :" holnap más lesz.". Hát... Nem nagyon. 🥲Ha nem az van amit ő akar akkor nonstop besértődik. Lehet hogy el van kényeztetve?
Tényleg, mihez ragaszkodom még? 😭Francba 🙃. Most megkérdőjelezem minden gondolatom és eddigi tettem 🥲
Csak eG baj van 🥲: ha szakítok vele, nyilván én leszek a #### meg a $$$$. Nyilván "megcsalom" nyilván csak kihasználtam. Szerintem amúgy fordítva igaz 🙃. Csak ezt nem szeretném hogy a hátam mögött kiabáljon rám kígyót békát. Mert az exét os folyamatosan kritizálja, hogy miért nem volt jó. Ami engem külön zavar mert ne az exre hanem rám figyeljen. Most én vagyok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!