Mint örök szingli kérdezem, hogy tényleg annyira jó dolog kapcsolatban lenni(a sok negatívummal együtt), hogy ennyi ember így megveszik érte itt is és ennyire tud hatni rájuk ez a koncepció amit a társadalom kitalált?
Komolyan, amióta bele-bele olvasok ebbe a rovatba, jövök katasztrófaturistáskodni és látom, hogy mennyi ember sír-rí azért, hogy kapcsolatban legyen, egyre inkább csodálkozom ezen.
Én bevallom, hogy valóban különc vagyok, nagyon el lett rontva a nevelésem és képtelen lennék az egyik családfő, de még a barátnő szerepét és betölteni több okból is, de akkor is csodálkozom, hogy anno még az őskorban két ősember szexelt egyet, majd terhes lett a nő, ezért együtt maradtak(mert kb így alakulhatott ki a nagy ✨párkapcsolat✨ koncepciója), ebből már az lett, hogy mindenki ezen parádézik, hogy legyen kapcsolata, mikor ez csak egy kitalált és félig-meddig organikusan létrejött koncepció.
Eleve a szerelem is egy baromság, csak a szaporodás miatt érezteti veled az agy és már ott megbukik a dolog, hogy ennyi ember pont egymásba lesz szerelmes, de ha Szerbiába születsz, akkor már másba lennél halálosan szerelmes.
Én komolyan csak tudom elképzelni, hogy egyrészt ez a társadalmi norma és az emberek félnek hogy cikizni fogják őket, ha egyedül maradnak
Másrészt félnek egyedül lenni
És ami a legfontosabb, hogy anyagilag könnyebb együtt.
Ezen kívül el nem tudom képzelni, hogy hogy lett ebből ekkora ügy, hogy itt is szüleik napi 30-40 kérdés, miközben annyi negatívuma is van egy kapcsolatnak...
Eleve nagyon kevés a szép férfi/nő, nagyon sok az agresszív férfi, akár nő is, hogy ne legyek annyira szexista.
Miért nem törődik bele az aki nem talál párt, hogy szingli lesz?
Nekem is vannak néha vágyaim, de azok elenyészőek az ellenérvekkel szemben.
Nem bírnám elviselni, ha nem lenne saját szobám, ha a férfi fel óráig ülne a wc-n és mocskosan hagyná
Kb. 5-6 lányt is fel tudnék sorolni akikkel jóban voltam és ilyenekről számoltak be.
Számomra az egyetlen negatívum az az anyagi szempont, mert én középosztálybeli családba születtem és azon is fogok maradni magamtól, férfivel meg tudnék luxusban élni, de mivel nem vagyok képes a kapcsoltra, így erről le kell mondanom.
Ennyire tud titeket befolyásolni egy véletlenül kialakult koncepció?

válasza:

válasza:

válasza:Sokan azt hiszik , hogy a kapcsolat az egyenlo a vegtelen szexel..
A valosagban meg a nonek ugyan ugy nem kotelezo szexelnie minden nap ..
A masik ,hogy a kapcsolatban sok negativ szokasunkat meg fogja szolni a masik es arra fog kerni,hogy hagyjunk fel vele, de a szamunkra o rossz szokasai megmaradhatnak..
A kapcsolat nem csak boldogsag ami orokke tart, ha nem folyamatos onismeret ami sokszor fajdalmas..
Akiknek nem volt kapcsolata hiaba irja le az ember, ha veletlen lesz nekik majd ra jonnek.

válasza:

válasza:Röviden! Az emberek nagyobbik rèsze társas lèny, ösztönösen vágyik párra. Itteni kérdezők nagyrèszènek önigazolás,hogy ő is meg tud felelni valakinek.
Az viszont tapasztalat rossz kapcsolatnál a semmi 1000x jobb, ès egy" lelki beteg" embert nem tudsz meggyogyitani.

válasza:Nem minden pasi igénytelen, bár láttam véres wc ülőkét is:).
Csak milyen lenne csacsogni arról az én pasim tudja használni a wc kefét, az èn pasim nem bunkó, az èn pasim ...Alapvető dolgokkal nem dicsekszünk:)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nem az őskorban alakult ki a párkapcsolat, hanem valamikor akkor szerintem, amikor bejött a magántulajdon, örökösödés meg ilyenek. Társadalmi konstrukció a mai formájában, de az ember eleve biológiailag az időszakos monogámiára van berendezkedve, ezért tart a szerelem X évig, mert addig tart kb életképessé nevelni az utódot, de az ősember nem párkapcsolatban élt valószínűleg, csak ott maradt az apa is a gyerek mellett.
Én azért szeretem a párkapcsolatot, mert ha megszeretek valakit, a személyiségét, viselkedését, stb. akkor szeretnék vele minél többet, minél tovább lenni és nyilván van bennem féltékenység, tehát nekem nem játszik a csak összejárunk sokat, de másokkal is vagyunk. Én szeretem ezt a keretet, hogy csak egymáséi vagyunk.
Viszont én is jól érzem magamat egyedül, soha nem volt olyan, hogy tudatosan kerestem volna párkapcsolatot, egyszerűen néha felbukkant egy ember, akivel megkedveltük egymást és az lett belőle. Ha nincs kapcsolatom, akkor meg tök jól elvagyok magamban és azt sem érdekel, ha örökre így maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Még nyár óta vagyunk együtt, kipróbáljuk mi lesz ebből, tudni kell, hogy mindketten egyetemre járunk, sok közös van bennünk, okos, értelmes lány. A szülei nem tanultak tovább, nem lenézés, csak mert látom, nagyon mások érdeklik, nagyon más értékrendjük van. Anyukájával...
Szerintetek mi lehet a baj a mai párkapcsolatokkal ? Régen sokkal több volt 20-30 éves házasság ma meg ahogy Tibi atya mondta öröké szeretlek= 2 hónap. Tehát nem értem ezt az egészet miért erre halad a világ ? Azt veszem észre főleg itt ha valakinek valami próblémája...
Eddig 4 kapcsolatom volt és mind meg csalt és hazudozott nekem. És sok felől hallom hogy rengeteg a hűtlenség szerintetek ez a trendi vagy ennyire erkölcstelen már minden ember? Esély a hűséges férfi meg találására ha van mi rá utaló jel?
Úgy vettem észre, hogy egy férfinél elvárás, hogy legyen barátnője. Mert valahogy a társadalom azt sugallja, hogy ha sok pénzed van, sikeres vagy és van csajod, akkor vagy FÉRFI
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!