Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért lépnek párkapcsolatba,...

Miért lépnek párkapcsolatba, vagy házasságba emberek, vagy vállalnak gyereket, ha utána az életük az elmondásuk szerint maga a borzalom?

Figyelt kérdés

31 éves férfi vagyok, 4 éve szingli, nem is kerestem párkapcsolatot. Az évek során felépítettem az anyagi, fizikai és egzisztenciális jólétemet, ami fedezetmentes ház, autó, fitt és egészséges külső és évenkénti több külföldi nyaralást jelent. Ezekért keményen dolgoztam.

Több kollégám is van, jellemzően szintén férfiak, akik az életről szoktak velem is és egymással is általánosan beszélni, az egyetlen azonban, ami közös bennük, hogy sóhajtoznak, hogy otthon a gyerekkel foglalkozni kell, mennyire drága a megélhetés, az "asszony" megint így meg úgy, és gyakorlatilag mindegyikük mondta nekem valamilyen formában, hogy irigylik az életem, mert nem kell mindazt a borzalmat elviselni, ami a munka után otthon rájuk vár. Sokan például korábban jönnek be az irodába és később mennek haza, hogy ne kelljen a saját családjukkal időt tölteni.

Ugyanezek az emberek szokták kérdezgetni, hogy mikor lesz párkapcsolat, mikor lesz elköteleződés, mekkora ajándék a gyerek. A véleményük 5 perc után változik, majd végül mindegyikük belátja, hogy az életük pocsék.

Azonban amit nem értek, hogy akkor miért döntöttek mégis úgy, ahogy? Ha minden napjuk problémázás a jelenlegi életük miatt, megbánások sorozata, akkor mi vette rá őket, hogy családot alapítsanak? Vagy miért vannak a párjukkal együtt, ha inkább elmenekülnek otthonról, csak ne legyenek együtt?

ápr. 25. 17:32
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
0%
És te nem tervezel családot?
ápr. 25. 20:28
 12/36 anonim ***** válasza:
63%
Mert buták. Bután döntöttek és irígyek a szabad emberekre.
ápr. 25. 21:45
 13/36 anonim ***** válasza:
81%
Én sem értem. Nő vagyok, és nincs gyerekem, nem is akarok. Szinte minden ismerősömnek van, és mindegyik folyton csak panaszkodik, hogy milyen nehéz a gyerekkel, mennyire nincs másra idejük stb. volt olyan is, aki bevallotta, hogy megbánta, hogy szült, legszívesebben visszacsinálná. És persze, hogy milyen jó nekem, hogy gondtalanul élhetek. De mikor gyereket vállaltak, ők nem erre készültek? Én pont ezért nem akarok, hogy ne kelljen azt csinálnom, amit nekik. Mert tudom, mivel jár ha valakinek gyereke van.
ápr. 25. 21:50
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akik belekeserednek ebbe a mókuskerékbe. Az sem mindegy, hogy a házaspár mennyi időt szakít egymásra kettesben.

Meg amúgy az is van, hogy azért összességében nem olyan rossz az élete, de sokan egyszerűen szeretnek panaszkodni.

-Hogy vagy?

-Köszi jól.

És akkor egyből folytatja, hogy sok a munka, erre-arra nincs pénz, nem aludt a gyerek miatt, nincs ideje, stb. Kicsit én is ilyen vagyok, elkezdem magam sajnáltam is, pedig ugyanannyi pozitívum is van az életemben.

ápr. 25. 21:52
 15/36 anonim ***** válasza:
73%

14es mondja jól. Sokan szeretnek panaszkodni. Kolléganőm egyedülálló, se gyerek, semmi es panaszkodik, h nem volt ideje hajat mosni. Mi van?

Mindenre van időm a gyerekek mellett, dolgozom, sportolok, randizom. Es nem panaszkodom. Ja, nem mellesleg nincs egy szar hazassagom, ami lehúzna.

8as voltam.

ápr. 25. 21:59
 16/36 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem alig szól bármi érv is a gyerekvállalás mellett. Persze, hogy próbálják magukat is győzködni a gyerekesek, hogy milyen szép dolog a szenvedés, mert ha nem így tennék, lehet már másnap megöngyilkolnák magukat.
ápr. 25. 22:02
 17/36 anonim ***** válasza:
61%
Mazochizmus.
ápr. 25. 23:19
 18/36 anonim ***** válasza:
És akkor ha már úgyis erről beszélnek neked, megkérdezed őket?
ápr. 25. 23:19
 19/36 anonim ***** válasza:
30%

Valószínűleg mezőzni akarnak csak mások előtt, hogy "milyen érettek", mert tudnak gyártani pulyát, nem beszélve a támogatások miatt.

Nem társadalmi elvárás ma már a pulya, hosz sok a szingli.

ápr. 25. 23:58
 20/36 anonim ***** válasza:
89%
Ezen pasik döbbennek rá bamba meglepett képpel, hogy jé nem is gondolták volna, hogy a gyerekkel nekik is foglalkozni kell nem csak anyucinak, és pénzbe is kerül, mert ugye kizárólag a semmitől nem fog fejlődni kinézni valahogy, és bizony a házasság sem fog működni attól, hogy munka után hazamegy, befalja az asszony által főzött kaját, utána meg felteszi a lábát a kanapéra egy sör társaságában. Aztán elvárja, hogy a farka le legyen szopva és ennyiben ki is merül a szex részükről.
ápr. 26. 05:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Most komolyan egy férfi hogy lehet ennyire kegyetlen a saját gyermekével?

Borzalom!!"29 éves férfi, aki a fürdőszoba csempézett falába verte az 5 és fél éves kisfia fejét, mert az megette a kekszét."

Mik voltak az eddigi legszörnyűbb rémálmaitok?

Már persze ha publikus. Ez a kérdés ma jutott eszembe, miután azt álmodtam, hogy egy ballagásra összegyűlt tömeg tagjait mindenféle dinoszauruszok zabálják fel...

Hogyan kaphatnám vissza az életemet?

Régen minden jobb volt? Szó szerint. Gyerekként nagyon sok mindent meg lehetett tenni, sokkal szabadabb voltam. A felnőttkor meg csak a munkáról, felelősségről, majd rosszabb esetben családalapításról szól. Aztán kettőt pislogsz és öreg leszel. Ez kell nekem? Hát biztos nem!!!!!!! 😰

Halott vagyok belül.Mit tegyek?

Halott és magabizakodott.

Kollégisták, ti is alig várjátok, hogy a kollégium nevű borzalomnak végelegyen, és egyszer saját lakásban lehessetek?

Kénytelen leszek 1 évet kihagyni és dolgozni, gyűjtögetni pénzt, mert a kollégium maga a pokol.

Nektek mi a véleményetek az Elektra névről?

Ez egyáltalán fiú vagy lány név? Most néztem rá a naptárra, és láttam hogy 15-én Kristóf, Elektra névnap lesz, hát nem tudom... Érdekelne mások mit gondolnak erről a névről.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!