Miért vonják meg a nők a szexet a párjuktól/férjüktől?
Rengeteg helyről hallom, hogy a nők milyen ügyesen tudják szexmegvonással kontrollálni a férjüket. Hogy házasság után minden megváltozik. Stb, stb. Már annyi férfitól hallottam ezt, hogy már kezd zavarni a dolog. Most akkor tényleg nem lehet házasságot vagy együttélést tervezni egy nővel sem? Idővel az ember megunja a folyamatos csajozgatást inkább tervezne komolyan, de ilyen feltételekkel van értelme? Megjegyezem, nálam a komoly párkapcsolat az együttélés vagy házasság lenne. Tehát egy barátnő akivel összejárunk, hol itt, hol ott, az nem komoly párkapcsolat szerintem, csak barátság extrákkal. De lehet én látom rosszul.
Kíváncsi vagyok a nők miért vonják meg a szexet egy férfitól? Mit követett el?

válasza:"A lényeg, hogy bármi legyen az ok, a társadalom úgyis a férfi nyakába varrja az egész felelősséget, mert mi az, hogy nem hordja a tenyerén a nőt heti öt randival meg kétórás előjátékkal."
Maradjunk korrektek, az életben több dolog van a nők nyakába varrva, mint a férfiakéba.
De a szex nem ilyen, abban tényleg mindig minden a férfi hibája. Ha nem élvezed férfiként: béna vagy. Ha nem élvezed nőként: béna a férfi. Körülbelül ez a szokásos hozzáállás lényege.

válasza:"Maradjunk korrektek, az életben több dolog van a nők nyakába varrva, mint a férfiakéba."
Nem számszerűsíteném, mert ez képlékeny, de mindkét oldalnak megvannak a maga problémái. Nehéz összehasonlítani őket.
Mert pl. hogy viszonyul a nőket érő konstans "mikor lesz már gyereked" b.szogatás a férfiakat érő "ne nyavalyogj, menj el gyúrni" típusú "jótanácsokhoz".
Nehéz kérdés, még nehezebb eldönteni, kit ér több sérelem.

válasza:"Mert pl. hogy viszonyul a nőket érő konstans "mikor lesz már gyereked" b.szogatás a férfiakat érő "ne nyavalyogj, menj el gyúrni" típusú "jótanácsokhoz"."
Ez elég egyértelmű, a gyerektéma sokkal inkább zsigereibe hatol az embernek. Még férfiként is (egy idő után a férfiak környezete is beindul, hogy mikor leszel már apuka, bottal fogsz majd a szalagavatóra menni, meg hasonlók).

válasza:Az érzelmi eltávolodás egyenes következménye. A leggyakoribb ok, hogy mindketten beleszürkülnek a kapcsolatba, természetesnek veszik hogy "van", de tenni már egyik fél sem tesz érte igazán.
Pedig a jó kapcsolat olyan mint egy kert. Folyamatosan, nap mint nap gondozni kell, különben elgyomosodik, megeszi a gyümölcsöt a kukac.

válasza:

válasza:A szüleim házasságában láttam erre példát, ennek az volt az oka, hogy az évek során édesanyám elhidegült az édesapámtól.. Válással végződött a házasság.
Szerintem sok esetben az lehet az oka, hogy kihűlnek az érzelmek, de persze sok más oka is lehet.

válasza:Amellett, ami már elhangzott ez egy öngerjesztő folyamat. A nő nem vágyik rá, (mert kezd kihűlni a kapcsolat, túlterhelt, hormonálisan megborult, vagy bármi miatt) de a békesség, a kapcsolat, stb. érdekében megerőlteti magát és még valószínűleg el is játssza egy darqbig, hogy van kedve, aztán már egyre terhesebb az egész, egyre ritkábban lesz kedve, hiszen negatív érzések kapcsolódnak a programhoz. Mivel eleve nincs "lázba hozva", ezért esetleg fáj, kellemetlen fizikailag is. Ezért még ritkábban megy bele és érzelmileg még jobban távolodik (akár a szextő, akár a párjától, vagy mindkettőtől). A pasi egyre jobban akarja, "hiánya van", bántja az elutasítás, esetleg egyre többet taperolja a párját, többször próbál kezdeményezni, még sokkal valószínűtlenebb, hogy lesz sima szex nélküli összebújás, érzelmi intim pillanat. Ez tovább hűti a kapcsolatot, növeli az érzelmi távolságot. A pasi idővel (ki hamarabb, ki később) megsértődik a visszautasításon -> megint nő a távolság. A feszültség egyre nő a kapcsolatban, még akkor is, ha közben a felek próbálnak megoldást keresni, kommunikálni. Ez a feszültség más helyzetekben is kibukik, több a vita, rosszabb az alap hangulat. Aztán eljöhet a pillanat, mikor az egész borul és nincs többé lehetőség visszahozni egyenesbe.
Nekem volt ilyen kapcsolatom és több kapcsolatban is láttam magam körül ilyen szakaszt/szakaszokat.

válasza:

válasza:1 pasim - erőszakos volt nem élveztem fáj állandóan
2 pasim - egyszerűen nem volt kompatibilis a mérete velem
3 pasim - elkezdett inni, büdös pia szaga volt estére
4 pasim - szerintem aszex volt mert 6 hónap után már ó nem akart szexet
alapvetően semmi bajom a szexel de ha
- fáradt vagyok
- stresszes
- szülés utáni idők
- csak elvárja a szexet de nekem nem ad semmit sem
- egyszerűen nincs kedvem
- nem udvarol, nincs kedveskedés, pár jó szó egy dicséret, egy simogatás,
- igénytelen lesz
- iszik
- dohányzik

válasza:Női szemmel ez általában nem tudatos „szexmegvonás” vagy irányítás. Sok nőnél a vágy erősen összefügg az érzelmi közelséggel, figyelemmel és a kapcsolat minőségével. Ha sok a stressz, rutin, veszekedés vagy a nő úgy érzi, hogy természetesnek veszik, akkor a szexuális kedv is csökkenhet.
Persze van, aki eszközként használja a szexet, de ez nem női tulajdonság, hanem rossz kapcsolati működés. Ugyanígy férfiak is tudnak érzelmileg eltávolodni.
A házasság önmagában nem rontja el a szexet. Inkább az számít, hogy a felek hosszú távon is figyelnek-e egymásra, kommunikálnak-e, és megmarad-e a közelség. Egy jó kapcsolatban a szex nem jutalom vagy büntetés, hanem természetes része az intimitásnak.
További kérdések:
Korábban sem mondtam volna, hogy olyan kis szolid volt, de amit mostanában csinál, az nekem nagyon furcsa. Folyton olyan felsőket vesz fel, ami hülyén nézne ki melltartóval, ráadásul ezek nagyon sokat mutatnak. Mondjuk "mentségére szóljon", csak akkor...
Mindkettő szélsőségesen. Nem működött a kapcsolat, nem értettem, miért. Azonban most már tudom. Én vagyok a szorongó. El tudom valahogy magyarázni a páromnak, hogy ezen tudunk változtatni, ha akarunk? És hogy amit csinálunk, az ördögi kör? Egyáltalán hogyan lehetne...
Miért nem jó a barátság extrákkal?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!