Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem bízok benne, hogy bocsátsa...

Nem bízok benne, hogy bocsátsak meg?

Figyelt kérdés

A párom kb másfél évvel ezelőtt egy új munkahelyen megismerkedett egy nővel, és messengeren próbálta elcsábítani, mármint a párom a csajt, flörtölni próbált vele és eléggé félreérthetetlen dolgokat írt neki…

A csajszi nem akart tőle semmit, vagyis nem tudom történt-e valami bent a munkahelyen, de írásban a lány nem volt flörtölgetős.

Azt tudom, hogy még nagyon sok ideig együtt dolgoztak, aztán a párom elbúcsúzott a munkahelytől.

Utána eljegyzett engem, minden olyan nagyon szép és harmonikus volt, de aztán rátaláltam erre a beszélgetésre.

Ott valami nagyon összetört bennem, én ezt teljesen megcsalásnak éreztem, és még a mai napig is nagyon szenvedek ettől.

Esküdözött hogy nem történt testi kapcsolat, és a világ leghülyébb indokát mondta, azt hogy a beosztottja a csaj, és azt akarta mégjobban dolgozzon, ezért csábítgatta ami szerintem bullshit, de ezt állítja.

Mindenesetre vele maradtam, nagyon rezgett a léc de addigra már vettünk közös lakást, szép terveink voltak, gyerek házasság stb, így maradtam, nagyon szeretem.

Azt ígérte visszaépíti bennem a bizalmat, de nem sikerült, szerintem ez az én hibám.

Megígér nekem dolgokat, de sose tartja be, legyen ez kisebb nagyobb dolog. Ezáltal mindig ez jut eszembe, nem tartja a szavát nem lehet benne bízni.

Ugyanakkor sok dolgot is tesz értem, alapvetően nagyon figyelmes és szeretetteljes velem.

De azóta mióta ez történt nem volt ugyanolyan helyzetben, mint a munkahelyén. Nem veszik körbe nők, nincs megfeleléskényszer, itthonról dolgozik.

Azt gondolom ha újra ilyen helyzetbe kerülne, ugyanígy lenne.

Szeretnék bízni benne, és nagyon nem akarom azt amit állít rólam.

Pl én egy szóval se mondtam hogy csak itthonról dolgozzon, de lenne egy másik munka ahol jobban keresne, de nyílván vannak női munkatársak is, és miattam nem vállalja el azt a munkát, mert fél hogy félreértem majd és támadni fogom.

Vagy nem megy el sétálgatni, mert megfogom gyanúsítani azzal hogy ismerkedett vagy máshol volt.

Nem tenném ezt, de sok aggodalom van bennem valóban ezzel kapcsolatban, és finoman rászoktam kérdezni a dolgokra. Tudom hogy nem kellene, hiszen már megbocsájtottam.

Próbálom eltitkolni előle azt, ha gyanakodom vagy beagyalok, de azonnal észreveszi rajtam hogy gond van. Akkor elszoktam neki mondani, de nem kellene mert utána azt mondja, na emiatt nem megy sehova es emiatt él láncok között.

Pedig sose tiltottam meg neki semmit nyílván nincs jogom hozzá, csak mindig kérdezgeti mi a bajom, és kihúzza belőlem.

Persze nem mindennap telik így, hullámokban tör rám a szomorúság a történtek miatt.

Hogy bocsássak meg? Nem igazságos az se, hogy folytattam a kapcsolatot és azóta is szóba hozom ezt, benne ez bűntudatot generál.

Hogy változzak meg?

Nehezen bocsájtok meg dolgokat másoknak is, nagyon érzékeny vagyok, bipoláris zavarom és borderline is vagyok, viszont folyamatosan járok terápiára, gyógyszereket szedek és már jóideje stabil vagyok.

Köszi!

máj. 14. 13:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem lett testi kapcsolat, mert a volt munkatársnője nem akarta. Ezt ne feledd. A párod mrg akarta hódítani. Nem rajta múlt.

Újra meg fogja tenni, ha lesz rá lehetősége, csak beijedt most kicsit.

Érzelmileg egyébként megcsalt. Hiszen a nőt csábítgatta. Gondolatban megdugta. Megtette volna élőben is, ha a csaj benne van.

Ja. És nem a te hibád, hogy nem tudsz benne bízni. Ez az ő hibája.

Én nem tudnék vele élni, mert a bizalom hiánya felemésztene. És hogy tudnám, hogy bármikor le lehetek cserélve. Hogy csak a közös hitel miatt maradna mellettem, nem miattam.

máj. 14. 13:17
 2/38 A kérdező kommentje:

Azért kicsit szépítettem a történetet, a párom nagyon sok szexuális utalást tett, gyönyörűnek nevezte és azt is írta neki, miatta jár oda dolgozni és akkor érzi jól magát ha a társaságában van. Egyértelműen nem kizárólag szexuális közeledés volt, annál több. A lány visszaírt neki kedvesen, mindenre visszaírt, de a szexuális közeledést figyelmen kívül hagyta.

Nekem ez, érzelmi megcsalással ért fel, főleg hogy mindennap írt neki, minden reggel jóreggelt kívànt stb, hogy talalkozzanak, alig várja a munkat, mikor még otthon volt velem és nekem készített kávét, és nagyon titkolta az egészet.

Aztán egyik pillanatról a másikra abbamaradt a beszélgetés.

máj. 14. 13:19
 3/38 A kérdező kommentje:
Így érzem én is válaszoló, felemészt és azthittem fogom tudni kezelni, de nem megy. Nagyon szeretném elfelejteni…
máj. 14. 13:20
 4/38 anonim ***** válasza:
79%

Tehát így akarod leélni az egész életedet. Gratulálok.

Azt pedig gondold végig, hogy ő azért nem megy nők közé dolgozni, mert akkor gyanakodni kezdesz. De ha nem találnál semmit, pont attól állna helyre a bizalom. Ő már tudja, hogy találnál valamit...

Hazudik, mint a vízfolyás, hűtlen, megbízhatatlan. Benne akarsz vakon bízni?

Egy módja van: legyél süket, vak, és nagyon buta.

máj. 14. 13:20
 5/38 A kérdező kommentje:

Igazatok van. Viszont én se vagyok szent, pl emiatt az egész miatt kijelentettem, hogy így nem vállalok vele gyereket és még nem vagyok hajlandó hozzámenni se, és ezzel úgymond feltartom őt, mert ő nagyon küzd ezekért én pedig még mindig nem vagyok erre kész, a bizalom miatt és már találhatott volna magának valakit aki ezekre hajlandó.

Viszont szakítani nem tudok vele, egyszerűen képtelen vagyok rá.

máj. 14. 13:25
 6/38 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy nem vagy szent?

Azért mert nem vállalnál egy megbízhatatlan emberrel gyereket, az egy jó döntés!

Miért hibaztatod folyton magad?

Azért szülnél vegül gyereket, hkgy szegénykét nehogy feltartsd?

Ugye tudod, hogy ő csak azért van veled hogy leszüld a gyereket, aztán majd félredug mással... Ne legyél vak, kérdező...

máj. 14. 13:29
 7/38 A kérdező kommentje:

1.válaszoló: nincs hitel, közös tehermentes lakás fele fele arányban. Az autót vette meg nekem ő, de az ő nevén van, tehát az övé.

Amúgy nagyon sokat költött rám, én is rá, közös a kassza, tehát ebben nincs vita

máj. 14. 13:29
 8/38 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, majd felszed valami mucit, aki alig várja, hogy lebabázzon neki, és akkor majd szakít ő.

Nem fog ez örökké tartani. Csak húzzátok egymás idejét.

máj. 14. 13:30
 9/38 anonim ***** válasza:
83%

Nekem friss elmenykent van ez meg, a helyzet hasonlo. Igazabol total transzparens voltam mindenben 1 dolgot leszamitva, mert valamiert azt hittem 1 dologban torzitanom kell, kulonben "keves vagyok". Megbuktam vele, a bizalmi pajzs megrepedt es szet is tort. Hiaba volt minden szuper, ez pont eleg is volt hogy szetb*sszam az egeszet. 2 fele keppen lehetne ezt helyrehozni, mert ti azert komolyabb helyzetben vagytok. Egyreszt atlathatosag, ez a kulcs a masik pedig massziv parterapia.

Nem hibaztal es most sem hibazol, en a sajat boromon tanultam meg, hogy a bizalom rohadt torekeny dolog es ha egyszer elveszted sok munkaval lehet csak visszaszerezni. Ha szereted adj neki idot bizonyitani, ertsd meg miert tette. Ez nem oldozza fel, de talan sikerul racionalizalni es segit helyen is kezelni.

máj. 14. 13:31
 10/38 A kérdező kommentje:

Tudom hogy ez a helyes döntés a gyerektémában és a házasságban, ezért nincs is bűntudatom.

Azért van, mert döntésképtelen vagyok és ha végre tudnék szakítani vele, szabad lenne és tudna olyan társat találni magának aki tud bízni benne.

Amúgy a mentális betegségeim/állapotom miatt vagyok képtelen szakítani, borderes nagyon fél az elhagyástól, és 0 önbizalommal rendelkezik.

(Mielőtt bárki is úgymond irigykedni kezdene vagy belémkötni a pénzügyek miatt, már volt velem ilyen sajnos…

Tehát mindketten dolgozunk, mindketten erre gyüjtögettünk, és a szüleink támogattak a lakásvásárlásban, és nem vagyunk gazdagok, de mivel mindketten keresünk pénzt, így normális középszínvonalon élünk és szerencsére nem kell hiteleket és lakbért fizetni.)

máj. 14. 13:34
1 2 3 4

További kérdések:

Mindig jogász , mérnök férfiakkal volt kapcsolatom akik nagyon szerettek. Most egy hentes ferfival vagyok, és számomra teljesen meglepő hogy Ő nincs...

Faragatlan a kommunikáció is rossz köztünk , nem is az esetem ,ennek ellenére vonz mint a mágnes . Talán azért ragaszkodom ennyire hozzá mert ő az egyetlen férfi aki nem úgy tekint rám mintha én lennék a mindenség ?

Ti meddig tűrtétek volna ezt?

2 éve szakítottam az előző párommal. 7 év után szakítottam vele, mert annak ellenére, hogy már 32 éves volt, nem tudott szintet lépni a kapcsolatunk. Anyuci pici fia maradt mindig, nem akart velem közös jövőt, összeköltözést, csak elvoltunk. A szakítás után a fejemhez...

Összeköltöztünk a párommal és kezd múlni a szerelem részemről. Miért lehet ez?

24 éves nő vagyok. 2 évig voltunk távkapcsolatban és folyton sírtam, annyira hiányzott. Most, hogy összeköltöztünk, az eleje heves volt (az első egy hét) mindkettőnk stresszesen érkezett az új lakásba, szokatlan is volt, sokat veszekedtünk. Viszont a libidóm az egekben...

Mit szólnátok, ha a partner, akivel randiztok csak 2-3 naponta írna nektek?

Lassan 3,5 hónapja randizok egy sráccal, akivel 2-3 naponta beszélek, de előtte meg sokat írogattunk. Volt már sokszor szex is stb. Barátainak és a szüleinek is bemutatott már. Amikor találkozunk akkor van, hogy egyből előveszi a telefonját és a haveroknak ír vagy instagrammot pörgeti előttem.

Mennyire vagytok pörgős típusok? Mennyi időt töltötök együtt, és csináltok közös programot? (Hétköznap, munka után.) Fáradtak vagytok, vagy van energiátok?

Én 8-10 óra fizikai munka után (miközben a szellemi rész is megvan, mert mindig 5 dolgon agyalok), vágyom programokra a párommal, de sosem bírta egy exem se a tempót. Munka után csináltok aktív programot? Mondjuk 5-10 km séta, kirándulás, város nézés, étterem,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!