Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy kellene szakítanom és...

Hogy kellene szakítanom és költözésre bírnom a barátnőmet ?

Figyelt kérdés

Tudom fura a kérdés és vicces a helyzet de annál komolyabb.

36 éves férfi vagyok és nem fatökű vagyok csak emberségesen szeretnék szakítani, parádézás nélkül.

A helyzet az, hogy kb 8 éve vagyunk együtt és lassan 2 éve élünk együtt nálam, családi házban.(soha egy ft ot nem kértem semmiért)

Eljutottam oda több dolog után, hogy elmúlt az érzés.

Előző nyaralás során történt bennem egy lelki törés egy "vita" során és azóta sem jött helyre csak rosszabb lett.

Egyszerűn érzem, hogy emberi természetileg nem férünk össze, rossz szándékú, negatív, mindig mindennnel baja van stb.

Én is kicsit ilyen ember vagyok, de ő x10.

Ettől függetlenül szeretem, becsülöm és jó emlék az elmúlt évek, nyaraltunk külfölödön, belföldön stb stb de vége.

Ő nem igazán érzi át a dolgokat és szerintem a mostani bakija után se vagyok biztos benne, hogy eszébe jut e egyáltalán, hogy én szakítanék.

A mostani bakija után döntöttem el, hogy nincs több esély, nem bírom elvisleni a személyiségét. A saját testvérem esküvőjén, nem gratulált sem a testvéremnek se a feleségének.

Miután ezt "számonkértem", még neki állt feljebb és kezdett támadásba és magyarázkodásba.

Hétvégén pont egy újabb esküvőre mennénk de ez nagyon távoli. De nem hogy oda nem akarok menni, hanem azt akarom, hogy minnél előbb költözzön el.

Lelkileg már teljesen kivagyok, mindig úgy teszünk mintha mi sem történt volna. Nem tudom, hogy tudnám neki elmodani hogy vége és menjen el úgy, hogy ne legyen belőle balhé vagy ne kelljen órálig magyarázkodni ami végén az van hogy nem megy el.

Bocsánat ha zavaros lett, gyorsan hirtelen felindulásból írtam mert hullámzik a lelki állapotom. Sok a napi meló stressz és az egyéb dolgok mellé.

Köszönöm ha elolvastad.

júl. 23. 20:52
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:

Aki nem érti, hogy miért olyan nehéz ez, az gondoljon bele abba, hogy igazából egy olyan dolgot kell elengedni ami a másik 95%-ban jó volt vagy akár tökéletes. De mégis az az 5% alapvető hiba, gyökereiben mérgezi meg a többi jót.

Ezután tudod azt, hogy kezdheted előről az egészet és lehet soha de soha többé még csak közel sem lesz olyan jó az új

júl. 23. 20:55
 2/35 Noren1989 ***** válasza:
51%

De, fatökű vagy.

Egyszerűen megmondod, h nem érzel irànta és slussz.

Gyereket remélem nem csinàltatok...

júl. 23. 20:56
 3/35 anonim ***** válasza:
7%
Ó, te szegény... Hát ez így nem lesz egyszerű... Van egyáltalán hova mennie? Mert ha nincs, akkor bajosan tudod kirakni egyik napról a másikra...
júl. 23. 20:59
 4/35 anonim ***** válasza:
82%

“Van egyáltalán hova mennie?”

Milyen felnőtt ember az, akinek nincs? Bakker kivesz egy albit vagy megy a szüleihez, ennyi. A párja nem az apja, ő meg nem egy kisgyerek, tudjon már megállni a saját lábán. Főleg úgy, hogy 2 éve lakik a párjánál, ahol még rezsit sem kell fizetnie. Volt ideje félretenni.

Kérdező, megmondod neki, hogy vége, kész, legyél határozott.

júl. 23. 21:05
 5/35 anonim ***** válasza:
29%

Noren, egy alja, prosztó simp vagy.

Érdekes, ha nő ír ki ennél sokkal ködösebb vernyogást, akkor senki nem ír neki ilyen kommenteket, hogy micsoda életképtelen, szakíccson má, ne fosson, meg hogy reméli nem csináltak kölyköt.

Hanem azon vannak, hogy jajjci, jobbat érdemel, kezdjen új életet, nagyon boldog lesz, váljon meg a lelkileg lehúzós szaralaktól, stb-stb.

júl. 23. 21:11
 6/35 anonim ***** válasza:
59%
Felnőtt embertől sem elvárható, hogy 8 év után egyik napról a másikra szedje az összes cuccát, és húzzon a f*szba. Milyen emberek vagytok ti? Bár ahogy elnézem, van, aki olvasni sem tud. A "vagy megy a szüleihez" ugyanis azt jelenti, hogy van hova mennie. Albérletet kivenni meg nem olyan, mint bejelentkezni egy szállodába.
júl. 23. 21:20
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Egy nyugodt esétén leültök és elmondod az érzéseid, mit miért akarsz. Meghallgatod mit mond, ha kell sírtok együtt, felajánlod, hogy rövid ideig, amíg lakást talál természetesen maradhat nálad. Ennél korrektebb nem lehetsz.
júl. 23. 21:23
 8/35 anonim ***** válasza:
65%

#6 és? Az ő háza, akkor tesz ki, amikor akar. Joga van hozzá 8 év után meg 30 év után is.

Ezért kell mindig legyen tartaléka az embernek, hogy ha bármi van, tudjon hova menni. Baromi nagy felelőtlenség nem így tenni, de persze mindenki úgy b*ssza el az életét, ahogy akarja☕️

júl. 23. 21:38
 9/35 anonim ***** válasza:
92%

"mindig úgy teszünk mintha mi sem történt volna"

Miért tesztek úgy? És főleg te, ha téged zavar a helyzet a végletekig.

Őszintén mondd meg, hogy ezután már nem megy neked a kapcsolat és az együttélés. Nem kell magyarázkodni, tudja.

Adj időt, de konkrét határidőt az elköltözésére. Határozottan és visszavonhatatlanul.

Nehéz, de meg kell tenned.

júl. 23. 21:39
 10/35 anonim ***** válasza:
14%

#8 Ha már ennyire a joggal akarsz dobálózni: óriási tévedésben vagy. A nő 2 éve életvitelszerűen ott lakik, tehát birtokon belül van.

A Ptk. alapján a tulajdonos nem cserélhet zárat és nem dobhatja ki az utcára egyik napról a másikra, mert az önkényes birtokháborítás lenne, ami ellen a nőnek jogában áll birtokvédelmet kérni a jegyzőtől. Ha nem tudnak megegyezni a kiköltözés határidejében, a pasi legfeljebb hosszas lakáskiürítési pert indíthat.

Egyik napról a másikra utcára tenni valakit, akivel 8 évig egy ágyban aludtál, amúgy nem "határozottság", hanem szimpla kegyetlenség és pszichopata tempó. Szóval ez a nagy jogi okoskodásod nemcsak embertelen, de még jogilag is téves.

júl. 23. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan győznéd meg a költözésről?

Kint vagyunk külföldön, a feleségem külfödi, kint született. Én nem szeretek kint lakni, meguntan ennyi év után és szivesen költöznék haza, viszont ő nem akarna költözni. Na most... Ha egyedül mennék haza akkor a gyerekeket ritkán látnám mert a bíróság mindig az...

Hogy tudnám rábeszélni a költözésre?

Párommal egy 3000 fős községben élünk, se munka, se élet, se semmi. A romák száma az elmúlt években szinte duplája lett, most kb a lakosság 30-35 %-a. Mivel úgy gondolom, hogy csak rosszabb lesz a helyzet, és a lakásárakat már így is szépen lenyomták, szeretnék...

Külön költözésre ad okot, ha a férfi munka után egyből sört iszik? Nem egyet, hanem estig.

Ha szabadnapos, akkor egész nap. Ha nem dolgozik, azt issza . Ha megyünk valahova , mindig vennie kell sört útközben vagy beülni valahova.

Szerintetek külön költözésre ad okot, ha a párom rendetlen? Évek alatt nem tudott megváltozni.

Pl. cipővel a lakásban, de minden részében simán sétálgat. De nem söpör vagy mos fel. Ruhái állandóan mindenfele vannak, szennyese a földön gyűlik. Üres flakon az ágy mellett, stb.

Barátnőmel fél éve együtt vagyunk, viszont a családi háttere nagyon zűrüs (szülők nem dolgoznak hónaprol-hónapra élnek, az apa iszik is) már...

Barátnőm 17 éves én 21. Az én családom rendben van talán ezért akadok ki az ilyen szülőkön,nem tudnám azt elviselni hogy majd jönnének kéregetni ezt-azt is tölük meg nem várhatok semmit,eltartani nem akarom senki családját elég lenne az enyémet is.Mit gondoltok?

Hogyan tudnám rávenni a költözésre?

A párom a szüleivel él, 26 éves es elég rossz családi körulmények között, sok a veszekedés meg minden. Sokszor mondtam, hogy költözzön el tőlük, de nem akar. Mindíg van valami kifogása. Egyszer a pénz, aztán h nem akarja otthagyni a házat stb. Lehet én látom rosszul de...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!