Megbánom-e majd, hogy háztartásbeli lettem?
4 év és 10 hónapig dolgoztam alkalmazottként, így most már hivatalosan is hosszabb ideje vagyok munkanélküli, mint amennyi ideig dolgoztam.
Az utolsó hivatalos munkanapom 2021. július 30-án volt. Azóta négy évet háztartásbeli barátnőként, egy évet pedig háztartásbeli feleségként töltöttem.
Eredetileg átmeneti állapotnak indult. Aznap még nem tudtam, hogy az lesz a „nyugdíjazásom” napja, de aztán úgy alakultak a körülmények, hogy végül nem mentem vissza dolgozni. Soha nem gondoltam volna, hogy 30 évesen vonulok „nyugdíjba”, és hogy ez lesz a felnőtt életem leghosszabb fejezete. Visszatekintve még mindig meglep.
Számomra ez tényleg olyan, mint egy boldog befejezés. Imádom azt az életet, amit a férjemmel felépítettünk, és remélem, hogy ez az időszak még sok-sok évig folytatódik.
Sokan megkérdezik, hogy nem félek-e a kockázatoktól. De igen, tisztában vagyok velük. Tudom, hogy valószínűleg alacsonyabb lesz a nyugdíjam. Tudom, hogy ha valaha vissza kellene mennem dolgozni, egy ilyen hosszú kihagyás után nehéz lenne újra elhelyezkedni.
De minden életformának megvannak a maga kockázatai és kompromisszumai.
Erről nem igazán tudok hangosan örülni, mert sokan dicsekvésnek vennék, ezért inkább itt ünneplem meg.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ha rossz irányba mennek a dolgok, akkor nagyon meg fogod bánni!
Belegondoltál abba, hogy mi lesz akkor ha nem tart ki a házasságod, és elváltok? Gondolom minden a férjedé, neked meg a válás után nem lesz semmid, max a ruháidat viheted, és minél később jön el egy esetleges válás, annál rosszabb lesz. Nem az alacsony nyugdíj lesz a gondod, hanem, hogy hol fogsz lakni ezek után, tapasztalat nélkül meg még munkát is nehezebben fogsz találni.
Nem sajnálom tőled ezt az életet, de mivel nagyon sok házasság válással végződik, így számítani lehet erre az eshetőségre is, főleg ha a pasid tehetős, akkor hamar lecserélhet egy fiatalabbra.
Sok nő juthat erre a sorsra aki elvárta, hogy a pasinak legyen saját ingatlan, autó, jó fizetés.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Emberfüggő. Én például nem bírnám, utálok másoktól függeni - akár a páromtól is, nagyrészt azért, mert ha vele valami történne, akkor mindkettőnk bajba kerül.
Egyik kollégám például bele is bolondulna, ha nem lenne valami, amit csináljon. A házimunkát letudja, de utána csak unatkozik.
Exem meg az ellentéte, neki ez lett volna az álma. Ahhoz is ragaszkodott volna, hogy miután gyereket szülök, ő maradjon otthon vele.
(...hangoztatta, hogy a szabadság miatt szimpatikus neki az ötlet)

válasza:De nincs benned semmi igény arra, hogy valamit elérj? Hogy önállóan is életképes légy? Hogy úgy élj, mint egy felnőtt?
Nem mondom, hogy én imádok dolgozni, ha hirtelen az ölembe hullana pár milliárd, fix, hogy egy percet nem dolgoznék többet életemben, de azt nagyon gáznak érezném, ha egy másik felnőtt ember tartana el, mint egy gyereket. A tudat, hogy semmit nem tudok felmutatni, hogy semmihez nem járulok hozzá, nagyon zavarna.
Kapcsolódó kérdések:
Vannak kapcsolatok ahol az egyik fél otthon van, inkább a nőkre jellemző és otthoni munkàt végez a másik eltartja lényegében, mennyire nehéz ez a munka így?
Anyagilag nem szorulunk rá, hogy dolgozzon, engem inkább az zavar, hogy ennyire nincs előtte perspektíva, kitalál minden kifogást a munkával kapcsolatban (stresszes, mi van akkor, ha rossz a főnök stb. valós félelmek, de ilyen az élet, mindig lesznek benne kihívások)....
Én alapvetően nem vagyok annak a híve, hogy csak a férfi dolgozzon és a nő csináljon meg minden házimunkát, de mostanában gyakran elgondolkodom, hogy egyszerűbb lenne. Felkelek amikor akarok, haladok a házimunkával (gyerek nélkül nincs olyan sok), nem este 6-ra érek...
Tehát párod nem szeretne otthoni anya lenni, nem érzi magát képesnek rá, így a gyermek három hónapos korától visszamenne dolgozni, de nem akarja idegenekkel neveltetni a gyerekét(bölcsi). Téged kérne, hogy legyél vele otthon 3 éves koráig, vidd a háztartás nagy részét!...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!