Lépjek ki ebből? 25.f

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm már házasságot is rebesgettük de őszintén mondom egy dolog nekem baromira nem tetszik és félek ettől az egésztől és sajnos rossz tapasztalatom is van ebbe.

Sajnos a barátnőm kimondottan jó viszonyt ápol a családom többi tagjával.

Mi az ami nem tetszik nekem ebbe? Pofon egyszerű a válasz: nem velük van hanem velem elvileg.

Anyámmal például rendszeresen mennek közösen ide oda a kisebbik húgommal is nagyon jóban van és sokat játszottak együtt tehát érzelmi kapocsok kötik őt nem csak hozzám hanem a családom többi tagjához is.

Ebből nekem sajnos rossz tapasztalatom van.

Bár még akkor tini voltam és hamar vége is lett annak a kapcsolatnak 1 évet se voltunk együtt de kialakult akkor egy hasonló szituáció és anyám még engem cseszegetett ezzel amikor próbáltam akkor túllenni ezen, hogy ezt miért kellet meg így meg úgy a húgom is szintén imádta és ő is idegesített vele otthon rengeteget, hogy mikor jön vissza? Béküljek ki vele meg így meg úgy.

Tudom, hogy már más a helyzet azóta felnőttek vagyunk külön élettel de akkor is van egy olyan tapasztalatom, hogy nem jó ha szoros párodnak a köteléke családjával.

Akkor az már egy félig meddig egy befolyásoló tényező a kapcsolatba akár pozitív akár negatív irányba én meg ennek a leghatározattabban vagyok ellene.

Én mindig törekedtem arra, hogy kellő tisztelettel de sosem volt a párom családja viszonyával több mint a:

Szia, hogy vagy?

Jól köszi, te?

Én is köszönöm.

Munka jó?

Igen.

Még a bátyjával sem pedig az korban még hasonló is volt én de ő vele is csak ezt a felületes semmitmondó kérdéses viszonyt tartottam ha találkoztam vele.

És sajnos hallotam már ilyen sztorikat is a baráti körömben, hogy azon röhögtek ami ott akkor persze vicces volt de, hogy a haverom exe utálta a haveromat de az anyja ha meglátta akkor meg az már már a nyakába ugrott.

Ott röhögtem de ha ilyet át kellene élnem amit már át is éltem egyszer tiniként akkor inkább úgymondom, hogy újra egy hasonló szituációba kerülnék bele, hogy úgymond "hazai pályán" érzem magam kényelmetlenül na ez az az érzés amit az ellenségeimnek se kívánnék.

aug. 6. 16:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Hiába regéltél ennyit, egyetlen észérvet nem látok, hogy ez miért probléma.

Az sokkal nagyobb lenne, ha utálkoznának.

aug. 6. 16:40
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem kell utálkozni de nem is kell szeretni.

Ez beleavatkozás a kapcsolatba.

Tudatosan vagy tudattalanul édesmindegy de hát rá

aug. 6. 16:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2-es, ez nem beavatkozás, hanem normális emberi kapcsolatok. El se tudod képzelni, hogy hány pár hálát adna azért, ha ilyen kapcsolatuk lehetne egymás családjával. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a barátnöd nagyon jól beilleszkedett a családodba. Az exemmel nálunk ez örökös vita volt, mert nekem ez (különbözö okoknál fogva) nem sikerült. Annyi volt velük, ahogy te is mondod, hogy hogy vagy, jól köszi. Én pl. mit nem adnék azért, ha ilyen lenne a kapcsolatom a párom családjával, vagy fordítva.
aug. 6. 16:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ennek inkább örülni kéne. Ha annyira komoly, hogy összeházasodtok neki is a családja lesz a te rokonságod. Anyósa, sógornői stb. Hameg gyerek is lesz, akkor főleg.
aug. 6. 16:59
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú válaszom is lenne, de szerintem kár beléd. A rövid válaszom: nem vagy normális. A többi válaszolónak teljesen igaza van.
aug. 6. 17:13
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen, aztán majd amikor meg valamilyen oknál fogva vége lesz meg kapod a jaaaajjj de sajnálom pedig olyaaaaaann szépek voltatok és ez még a kisebbik rossz.

Esetleg te is hibáztál itt ott és még megkapod azt is, hogy a te hibád volt az egész és te voltál a hülye ahogy azt a múltban meg is kaptam.

Ennek a lehetőségét sem akarom fenntartani.

Arról nem beszélve, hogy a húgomat is épp olyan periódusban ismerte meg amikor még a húgomnak úgymond bevésődnek az emberek, hogy ő neki mindig is egy bálvány lesz akkor is ha szakítunk.

aug. 6. 17:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Másra már nem tudok gondolni, csak arra, hogy te baromira féltékeny vagy!
aug. 6. 17:21
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem hagyd ott, keress másik nőt, aztán pár év múlva gyere vissza sírni, hogy kettőjük közt állsz, megőrülsz, kinek a pártját fogd, mert utálják egymást😂
aug. 6. 18:25
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A hugodnak lesz sok ember akit megkedvel aztán "eltűnik" az életéből akármi miatt (elköltözik, ő kerül el onnan). Óvonő, dadus, tanár, kedves szomszéd stb... Szóval ez rossz kifogás.

Ha hibázol akkor meg felnőtt ember módjára viseld. Ne anyuci szoknyája mögül, mert utálja a menyét és melléd áll, ha kell ha nem. Semleges viszonyban a mennyel ugyan ez benne van, hogy neki ad igazat. Ha szerinte is neki van. Anyósommal teljesen semleges viszonyban voltam, mégis amikor úgy volt mellém állt, nem a fia mellé. (A fia meg észbekapott, hogy hoppá, lehet ő a ludas, hamár az anyja is nekem ad igazat).

aug. 6. 19:32
 10/11 A kérdező kommentje:

Más egy felületes vita és más egy töréspont.

Én hiszek a patriotizmusban, hogyha töréspont következik be akkor már minden esetben a sajátodat véded mindegy, hogy mi történt ki hol hibázott.

Én ezt a védelmet a családomtól nem kaptam meg ellentétben amikor sportoltam a csapatomtól megkaptam ezt a védelmet amikor egy súlyos sérülést okoztam az egyik ellenfelemnek, annyira, hogy a mentő vitte el és ki is állítottak mert páros lábbal rácsúsztam az egyik lábára az ellenfelemnek éles stoplis cipővel és a szülei meg több rokona is kint volt a meccsen és megpróbáltak engem megközelíteni és szembesíteni de a csapatom nem engedte őket a közelembe.

4 csapattársam és az edzőm állt körbe amikor mentem az öltöző felé és rám zárták az ajtót amíg be nem jöttek.

Olyanok hangoztak el, hogy én ezt a roh.adékot meg fogom ölni, kiütöm az összes fogát, ájulásig fogom verni, eltöröm az összes csontját.

Utána persze megkaptam hazafelé a fejmosást de amikor veszélyben voltam senki számára nem volt kérdés a csapatunkban, hogy kit kell megvédeni.

A családom ezt nem tudta és sajnos most sem tudja.

Én hiszek abban, hogy első a saját véred ha már bekövetkezett a töréspont.

aug. 6. 21:35
1 2

További kérdések:

Te megijednél, ha kiderülne, hogy barátnőd exe karate bajnok?

Én csak pár hete tudtam meg, barátnőm mesélte, hogy több karate világbajnokságot is nyert az exe és hajlamos volt az agresszív viselkedésre, azért is szakítottak. Amúgy a pasas már 68 éves elmúlt, de jó formában van és hajlamos aggresszíven viselkedni. Nem félek vagy...

Hol lehet indulatmentesen beszélgetni arról, ha én már kilépnék a párkapcsolatomból?

Nem pszichológust keresnék, hanem egy olyan hölgynek, aki nyitott a párkapcsolara.

Ez csak nekem fura?

Lassan 2 éve vagyunk együtt és ez előfordul 2-3 havonta (ő a nő): A párommal beszélünk napközben (messengeren), egyszer csak hírtelen eltűnik 0,5-1 órára. Aztán elkezd vagy ékezeteket írni vagy írásjeleket (gondolok itt a minden mondat végén a pontra) amiket nem...

Ismertek olyat, akit a felesége bántalmazott?

Tény, hogy a férfiak ritkábban vannak áldozat szerepbe, de néha előfordul

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!