Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Páromat zavarja, hogy az új...

Páromat zavarja, hogy az új rutin miatt heti 3x konditerembe járnék edzeni. Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

A sztori:

Tavaly külföldre költöztünk és hogy legyen időnk mindent elintézni, fél évig egyikünk sem dolgozott. Párom itt kint utána talált munkát (home office), én viszont csak most. Ez volt 8 hónapja kb, tehát 14 hónapig valamilyen szinten majdnem az egész napot együtt töltöttük.

Èn is találtam nemrég munkát, de az nem otthonról dolgozós munka, így 8:00 - 17:30 nem vagyok otthon. Az edzéseim viszont szeretném megtartani, elvégre a sport fontos az életben, így viszont a munka és edzések miatt nyilván “csak” heti 3 hétköznap este, heti 2 hétköznap később este és a hétvége van együtt (a 3. edzést hétvégére raktam).

Párom ennek nem igazán örül, ő olyan, aki nagyon szeret közösen időt tölteni, fizikailag szinte egy légtérben lenni és a “közös időt” kimaxolni.

Amikor mondtam neki, hogy az elmúlt több, mint 1 évben lényegesen több időt töltöttünk együtt, mint a létező összes pár kb, akkor ilyenkor kiakad, hogy honnan tudom, más párok mennyi időt töltenek el, stb.

Nem akarom magam rosszul érezni azért, mert ezután a költözéses előtti és utáni időben sokáig rengeteg időt együtt voltunk, és ez most munka miatt változik, illetve a sportot sem napközben tartom, amikor dolgozik, hanem én is csak a munkám után, amiben kb ugyanakkor végzek, mint vele.

szept. 2. 16:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
59%
"Párod" egy önző, arrogáns bunkó. Van még kérdés?
szept. 2. 16:34
 2/22 anonim ***** válasza:
31%
Sokan örülnének ha apájuk járna sportolni. Nem értem a párod. Ő sportol? Mert akkor tudnátok együtt. Vagy csak fekszik és zabál?
szept. 2. 16:35
 3/22 anonim ***** válasza:
33%

"fél évig egyikünk sem dolgozott. Párom itt kint utána talált munkát (home office), én viszont csak most. Ez volt 8 hónapja kb, tehát 14 hónapig valamilyen szinten majdnem az egész napot együtt töltöttük."

Hogy vannak a hónapok?

Fél év az 6 hónap, nem 14.

Teneked jó volt egész nap együtt lenni?

Vagy egész nap távol lenni?

szept. 2. 16:40
 4/22 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak, nem mi élünk a kapcsolatotokban.

Most ha azt írom hogy “ja, tök igaza van a párodnak és rá kevés időd marad”, akkor abbahagyod a sportot hiányérzet nélkül?

Vagy ha azt írom hogy “neked van igazad, a párod önző” akkor ő varázsütésre mást kezd gondolni? :D

szept. 2. 16:40
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor mondtam neki, hogy az elmúlt több, mint 1 évben lényegesen több időt töltöttünk együtt, mint a létező összes pár kb, akkor ilyenkor kiakad, hogy honnan tudom, más párok mennyi időt töltenek el, stb."

Amikor én mondtam a páromnak, hogy lényegesen KEVESEBB időt töltünk együtt, mint más pár, arra is kiakadt, hogy honnan tudom, más párok mennyi időt töltenek el ;-D

szept. 2. 16:41
 6/22 anonim ***** válasza:
80%
Kevesli a dugást, most meg még edzeni is eljársz majd. Úgy érzi, menekülsz kifelé a kapcsolatból. Nem mondom, hogy tuti így van, de nekem így "bűzlik" a sztori.
szept. 2. 16:48
 7/22 anonim ***** válasza:
44%

"kiakad, hogy honnan tudom, más párok mennyi időt töltenek el"

Jogosan akad ki, hiszen ezzel gyakorlatilag diszkreditálod, elvitatod az érzéseit. Ő kevésnek érez valamit, erre te megmagyarázod, hogy "bezzeg mások". Ez olyan, mintha te kevesellnéd a pénzt amit rád költ, mire ő azzal védekezne, hogy más ennyit sem költ a párjára. Neked sem esne jól.

szept. 2. 16:50
 8/22 anonim ***** válasza:
50%

Azért lássunk tisztán: neked nem a sport a fontos, hanem maga a gyúrás!

Ha a sport lenne fontos, akár a pároddal is tudnál sportolni, futni, tollasozni stb.

Vajon ez utóbbival mi a gond?

szept. 2. 16:59
 9/22 anonim ***** válasza:
73%
En azt gondolom, hogy mindenki maga donti el, hogy mire van szukaege ea joga van az enidohoz. Neked fontos a sport, es kell is, hogy egeszseges maradj. A parodnak nem kell megengedni. Neki valoszinuleg nincs sajat elete rajtad kivul es unatkozik nelkuled. Ne engedd magad zsarolni. Es igazad van, ennyi egyutt toltott ido elegnek kellene, hogy legyen.
szept. 2. 17:21
 10/22 A kérdező kommentje:

Egyben válaszolok néhány dologra:

Kiköltözés előtt 6 hónappal felmondtunk. Eltelt a 6 hónap, kiköltöztünk, ő elkezdett dolgozni, nekem pedig a kiköltözés után tartott 8 hónapig munkát találni. Innen a 14 hónap.

Nem a gyúrás a fontos nekem, járok futni is néha, de szerintem ennek nincs jelentősége. Ő is járna edzeni, de elmondása szerint a szellemi munka utáni fáradtsága miatt nincs energiája még edzeni is. “Talán jövőre”.

Nyilván nem változtatok semmit a válaszok miatt, de érdekelne, ki hogyan látja, mit gondol erről a szituról. Szeretnék fair lenni, de nem szeretném alárendelni sem magam.

Illetve azt gondolom, hogy ha nagyvonalakban megnézünk két felnőtt ember párkapcsolatát, vagy mindkettő dolgozik, vagy az egyik dolgozik, másik gyereket nevel. Az nem hinném, hogy általános lenne, hogy vagy egyik fél sem dolgozik, vagy az egyik dolgozik, a másik pedig egész nap otthon van úgy, hogy mellette nem csinál semmit.

szept. 2. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Nőknél nagyon sikeres férfiak! Nálatok hogy fest a rutin a testetek ápolását és karbantartását illetően?

Hányszor zuhanyoztok/fürdötök naponta? Hány alkalommal mostok hajat (hetente), fogat (naponta)? Milyen gyakran és mely testrészeiteket szőrtelenítitek, és milyen módszerrel? Mit használtok a zuhanyozásnál/fürdésnél? (szappan/tusfürdő/más). Körmeitek miként, milyen...

Minek erőltetni, ha egy kapcsolatban a kötődés már csak rutinból van, és a szerelem rég elpárolgott?

Én is ott ültem, bámultam a falat, és az jutott eszembe, hogy minek ez az egész, ha mindkettőnknek csak nyűg?

Tapasztalat és rutin nélkül majdnem esélytelen párt találnom lassan 30 éves férfiként?

Eddig nem jött össze semmi így semmi tapasztalatom a témában. Ennyi idősen rutin nélkül már szinte lehetetlen komoly kapcsolatot összehozni?

A fiúkat zavarja, ha a barátnőtöknek minden este illetve reggel lenne egy kb. egy órás "énidős" rutinja?

Ami alatt olyanra gondolok, hogy arcápolási rutin, arcmaszk, lábfürdő, naplóírás, jóga. Sajnálnátok tőle ezt az időt, amit magára szán?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!