Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csinaljak? (többi lent)
Egy eleg bonyolult helyzetbe kerültem,kerlek adjatok nekem valami tanacsot.
Fel eve megismerkedtem egy ferfival. Tudtam, hogy nös es gyerekei vannak. En nem akartam töle semmit igazabol, plane nem erzelmek nelkül es ezert inkabb kezdtem öt kerülni, hatha rajön magatol is, hogy en nem leszek a szeretöje. Igaz egyszer-ketszer elmentünk kavezni es beszelgetni, de semmi testiseg nem törtent.
A felesegeröl sosem mondott semmit, pedig ismerem is a nöt szemelyesen, ahogy az egesz familiat, csak mindig lattam rajta, hogy letört.
Jomagam egyedülallo vagyok, anyamekkal laktam akkoriban.
Ö mindig elpanaszolta, hogy mennyit dolgozik es milyen faradt, aztan en is elsirtam, hogy anyamek kihasznalnak, hajtanak otthon is meg minden teren es miattuk nem volt mar reg senkim se.
Ahogy telt az idö, egyre kevesebbszer lattam,es utana hirtelen elökerült es azt mondta, hogy sokaig ö sem tudta, mit erez, de mostmar tisztaban van vele, hogy szerelmes belem. Meglepödtem. Aztan egy honapja beallitott hozzank. Annyit mondott, hogy negyszemközt akar velem beszelni, de siessünk. Felrementünk es nagy komolyan azt mondta, hogy jol gondoljam meg, mert a kocsiban ül a ket fia, elhagyta a feleseget es ha akarok egy jobb eletet, fogjam a holmimat es menjünk. Ez annyira spontan örültsegnek tünt, hogy belementem, mert elegem volt anyamekbol.
Jelenleg egy berlakasban elünk a ket gyerekkel. Reggel, mikor hazaer a munkabol elviszi a gyerkeket ovodaba, iskolaba, aztan alszik, delutan elmegy ertük, hazahozza es visszamegy dolgozni. Csendes, szinte sose beszelünk, kiveve az elsö par napot, akkor minden tökeletesnek tünt. Ha veletlenül talalkozik a tekintetünk rammosolyog, a ket kisfiuval ugyanolyan mint mindig. Konyhapenzt nem gyakran hagy, legtöbbször ö vasarol.
Fogalmam sincs miert csinalja ezt, en nem igy ismertem meg. Tudtam, hogy valamni nem stimmelt a csaladban, azt is sejtettem, hogy a neje volt a ludas, ugyebar eleinte, meg mindig, ha sikerült elkapnia en meghallgattam öt, de nem ertem, hogy most mi ez a viselkedese.
#9 vagyok. Visszatérve arra, hogy nemcsak a nő tehet arról, hogy idáig jutottak: az éremnek mindig 2 oldala van. A nő elment ilyen irányba, de a pasas miért hagyta? Ha valaki következetes és meghúzza a határokat, akkor nem jut idáig a kapcsolat és valószínűleg a nő is észbekap, hogy valamit tréül csinál.
Olyan egyébként nem lehet a képben, hogy a felesége hívogatja vagy más módon keresi a pasit és ezáltal meginog?
9-es, utobbi feltevesedet nem tartom valoszinünek, elegge hatarozottnak lattam a zuhogo esöben az ajtonk elött, tehat egyertelmüen közölhette vele, hogy legközelebb csak a valasnal szeretne vele talalkozni.
Tovabb bonyolitja a helyzetet, hogy nem magyarorszagrol van szo, hanem egy masik orszagrol, ahol en is egy külsö nemzetiseg kepviselöje vagyok es ök is.
A hazassagahoz semmi közöm, amint emlitettem en nem akartam a csaladot szetszedni, ezert nem is kezdtem ezzel a ferifval komolyabban annak idejen, hogy elhagyta a feleseget az az ö döntese volt, en azt sem kertem, hogy hozzon ide magaval.
Hogy ö mit engedett a nejenek meg s mit nem az engem nem erint, valoszinü, ebben igazad is van, ez az ö hibaja is többek között, talan azert bizta ram a gyerekeit, mert en nem vagyok penzehes. Szegenyebb csaladbol szarmazom, nekik azert jelentösen több vagyonuk van, en pedig megszoktam mar, hogy a lehetösegeim az eletben hatarosak es nem vagyom jobbra es többre, mint amim van, ezzel ö is tisztaban volt, hiszen probara is tett nehanyszor.
Nem tudom igazabol azt se, hogy mi volt a vita targya, mert csak annyit mondott, hogy elhagyta a feleseget es ehhez semmit nem füzött hozza azota sem.
Reggel csak hazaesik, elviszi a gyerekeket, hazajön, reggelizik es beesik az agyba, tehat nem akar erröl beszelni, es ahogy sejtem jelenleg masrol sem, mert eleg nagy zürzavar lehet meg a fejeben.
Az elsö par nap kicsit szebb volt, akkor meg valahogy "köztünk volt" meg de azota mindig csak hallgat.
Jo, persze hagyom, en is tudom, mi egy szakitas, föleg ha valamikor vonzodott is az elözöhöz, de bevallom en is meglepödtem, hogy felajanlotta es azonnal, amikor elköltözött. Lehetseges, hogy elöre eltervezte, mert mar vart a berlakas, csak takaritani, meg pakolni kellett.
Az igazi bajom az, hogy kicsit nem idevalonak erzem magam. Hallgat, mosolyog en meg sokszor mar keszülök, hogy mikor fog azzal elöallni, hogy meggondolta magat, vagy inkabb visszamennek a felesegehez... szoval erted. Leginkabb ettöl tartok, mert en meg igazabol nem akarok visszaköltözni anyamekhoz, itt sokkal "nyugodtabb", mint otthon. Inkabb eltengödök velük, amig tart a szerelem, vagy akar meg is allapodnek, de hazamenni semmikepp.
Most végigolvastam még egyszer az egészet.
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a részéről szerelem. Inkább azt látom, hogy talált benned egy olyasvalakit, akinek még a költözés előtt elsírhatta a bánatát. Valószínűnek tartom, hogy a feleségével a konfliktusokat nem tudta megbeszélni, ugyanúgy, ahogy most feléd is hallgat. Ha egy ember szereti a másikat, akkor bizalommal van felé és megossza vele a lelkében lejátszódó dolgokat is. De ő csak hallgat.
A soraidból egyértelműen az jön le, hogy nem érzed jól magad a helyzetben és tartasz attól, hogy mikor fogja meggondolni magát. Ezek a megérzések nálam általában be szoktak jönni.
Arról nem írsz, hogy tulajdonképpen te mit is érzel a pasi iránt, de gondolom a kezdeti fellángolás már múlóban van ("nem az, akit megismertél"), ezenkívül nekem inkább menekülésszagú a dolog a részedről (mint írod, haza nem akarsz menni, inkább velük tengődsz. Ez a "tengődsz" szó sokmindent elmond.)
Lehet, hogy most nyugodtabb a helyzeted, mint otthon, de ahogy kiveszem az egészből, ez se jó. Nyilván rágod magad amiatt, hogy miért viselkedik így. A helyedben rákérdeznék. Nem hallgathat örökké. És nyilván könnyebb lenne, meg tisztábban látnál, ha tudnád. Szerintem a jelenlegi állapotában a dolog nem lesz hosszúéletű. Boldog egészen biztos nem.
utolso! se kezdeti, se semmilyen fellangolasrol szo sincsen. en annyira kivülallo vagyok, akarcsak te, engem ugy rangatott bele ebbe az egeszbe. eddig azert hagytam, mert tudtam, hogy ez szamara nehez idöszak, s ha csak egy kicsit is belegondolsz talan neked sem esne jol egy erdeklödö követelözö szaj, amikor rendet akarsz tenni a fejedben.
Kicsit en is gondolkoztam azota, es lehet, hogy nekem de erdek ittmaradni, csupan partfogasomba vettem azt aki maga is a partfogasaba vett.
Annyira ismerem mar,, hogy csak ugy elhajtani nem fog.
Hogy mit is erzek... nos szimpatizalok vele, jo apanak ismerem, kitarto ferjnek es lelkiismeretes apolonak, peldaertekü ember egyebkent. Elgondokoztam ezen az "eltengödnin" is. ezt nem ugy ertettem hogy minden ok nelkül naprol napra. ha kicsit rendezödnenek a dolgok, akkor valoszinüleg szivesen velük maradnek, amint a draga edesapa lesz szives velem eppkezlab kapcsolatot kialakitani velem. Ö meg mindig az akit megismertem, csak mas helyzetben van.
A hallgatasat azert nem ertettem, mert azelött nekem meselt, de a felesegere sose panaszkodott, szoval gondolom ezeket megtartja maganak. hogy a tovabbiakban hogyan tervezi a dolgot, lassan rakerdezek, mert igaz, mar feszelyez a helyzet.
Lehettem volna meg lehetnek nagyon szerelmes is, de valahogy ebben visszanyomott az, hogy nap mint nap lattam a csalad tagjait.
nem volt eselyem sem beleszeretni, hol az en elveim szoltak közbe, hol jelenesetben a patthelyzet. Kicsit a sorrendet felboritotta emberünk, de szerintem menthetö meg a dolog, csak nem tudom, mi lenne a helyes hozzaallas.
Eltöprengtem, hogy mi is lenne, ha egy szep delelött lelepnek, aztan rajöttem, hogy nem tehetem meg, ekkora szemetlada nem lehetek, mert az a szerencsetlen kire fogja bizni a gyerekeit akkor.
Tehat patthelyzet... ö se lep... gondolom a nejehez nem akar visszamenni... en se lepek.... anyamhoz nem vagyom tulsagosan, meg a gyerekekre is en vigyazok...
hogy kit tesz valojaban es milyen szivesseget kinek az tisztazatlan....
Kezdem elveszteni a fonalat. Ha részedről nincsenek érzések, és mint kifejtettem, valószínűnek tartom, hogy a pasi részéről se komolyak, akkor mi a célja ennek az egésznek? Tulajdonképpen mit vársz ettől a helyzettől?
Lehetségesnek tartom azt is, hogy a pasinak sem jó ez a helyzet és lehet, hogy visszacsinálná, vagy kilépne ebből, csak éppen gyáva ezt kimondani. És van egy olyan érzésem is, hogy csak kihasználja a jóindulatodat (hogy legyen ki vigyázzon a gyerekekre). Számomra furcsa az, hogy egy fedél alatt élsz egy olyan emberrel ebben a helyzetben, akitől nem akarsz semmit. Véleményem szerint ez csalódáshoz fog vezetni.
Az, hogy rákérdezel, hogy mi jár a fejében, nem feltétlenül követelőzés, és mint írod, már 1 hónapja annak, hogy egy lakásban vagytok. Ne számonkérően add neki elő, hanem mondd pl azt, hogy úgy érzed, hogy valami bántja vagy nincs rendben, mert látod a viselkedésén, és hogy mi ez a dolog? Ebben szerintem semmi követelő nincs és 2 intelligens ember meg tudja beszélni a problémákat egymás közt, anélkül, hogy bármelyikük is támadna.
Ha tudnam legalabb hogy en mit akarok, könnyebb lenne, hidd el nekem. Az hogy nem erzek semmit, nem azt jelenti, hogy egyebkent nem szeretnek töle semmit. Ami azt illeti en nem feltetelezem az ö erzelmi hidegseget felem, mert lattam amit lattam es ereztem is, csak türtöztettem magam.
Annyiban igazad van, hogy igy egy honap utan mar nem pofatlansag megkerdezni ezt, hogy most mi van akkor, mert te jobb eletet igertel es ez egy halom szar.
Valoszinüleg ezt igy tenyleg elcseszte, mert hülyeseg volt ugy magavalhoznia ide, hogy lelkileg-emberileg alig ismerjük egymast. Ö nem volt hideg annak idejen, meg akkor sem, amikor ertem jött, ereztem rajta, hogy elege van es uj eletet akart, de ezt valoban elrontotta, hogy ezzel az ajanlattal varnia kellett volna meg.
Megkerdezem valahogy most amikor hazajön, nem erdekel, hogy faradt en egy honapja varom, hogy vegre megszolaljon. Megirom, hogy mit mondott.
No megkerdeztem, hogy most akkor mi van, mert idöközben elvesztettem a fonalat. Ahogy reggel elvitte a gyerekeket, csinaltam reggelit magunknak es amikor ettünk rakerdeztem.
Azt mondta nagyjabol rendben van minden, azt tervezi hogyan tovabb. Megkerdeztem, hogy megbanta-e hogy magaval hozott. Nevetett. Azt mondta nem, mi jol megertjük egymast, azert hozott el, hogy együtt elhessünk, ö ezt mar regen eltervezte. Ekkor ravilagitottam arra, hogy alig ismerjük egymast, csak parszor elmentünk annak idejen kavezni, setalni, kocsikazni, ez talan mindösszesen negy-öt oranyi ismeretseg, ebböl nem lehet epitkezni. Azt felelte, hogy ne haragudjak, ö ezt jol tudja, csak egyszerüen annyira gyorsan törtent minden, hogy nem volt erre idö, de par het mulva szabadsagon lesz, akkor elmehetünk akar kettesben is valamerre, ha szeretnem (ezt igy szorakozottan vegighallgattam, mert most meg valahogy megijedtem ettöl, holott eddig minden vagyam ez volt).
Elkezdte sorolni, hogy milyen megoldasokat talalt arra az esetre ha szeretnek velük maradni, de azzal is szamolt, hogy esetleg haza akarok majd menni.
Letusolt es lefeküdt aludni, delutan mikor felkelt, mondta, hogy szedjem rendbe magam, mert megyünk a sulis-ovis anyak napjara. Ugy mentünk oda mint egy par es azt hiszem ugy is jöttünk haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!