Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ez az értékrend mennyire vonzó?
Tegyük fel, hogy van egy átlagos pasi, aki külsőre határeset. Ebben az esetben az alábbi értékrend alapján mennyire lesz vonzó a szemetekben?
Értékrend:
- Hűség
- Igazság
- Őszinteség
- Megbízhatóság
- Megbecsülés
- Tisztesség
- Bizalom
- Segítőkészség
- Önzetlenség
- Egészség
- Törődés
- Empátia
- Siker
Konkrétan arra gondolok, hogy ez a pasi, akiről most a kérdésben feltesszük, hogy létezik, ezek a pontok alapján próbálja élni az életét és ezekre törekszik. Ez nem jelenti azt, hogy tökéletes is ezekben, tehát az őszinteség nem jelenti azt automatikusan, hogy nem hazudna ha úgy adódna.
Csak elvi jellegű a kérdés.
"Egy személy értékrendje értékek azon halmaza, amelyet a személy viselkedésében, döntéseiben követ, meghatározónak tart. Ez azt jelenti, hogy a különböző szituációk értékelésekor mit tart fontosnak, mit tart pozitívnak és mit tart negatívnak, illetve, hogy mennyire tartja annak. Ezen értékek összessége dönti el, hogy az adott személy az adott szituációt milyen jónak, milyen rossznak avagy mennyire kívánatosnak vagy kerülendőnek ítél. Így az értékrend szorosan összefügg a személy céljaival, erkölcsével."
#1-es, szóval ha szerinted az egészség pl. nem értékrend, akkor az alábbi definíció alapján egy-egy döntésnél nem neveznéd szempontnak az egészséget?:'D Pl. amikor megtervezed az étrendedet. Ugye, hogy már is van 1 dolog, ami a definíció alapján illik ide :) Csak átfogalmaznám, amit írtál.
Hát mondtam volna, hogy tetszik, főleg mert az őszinteség elöl van, de ez után a mondat után: "az őszinteség nem jelenti azt automatikusan, hogy nem hazudna ha úgy adódna. " teljesen értelmetlenné válik az egész.
Az elveknek csak úgy van értelme, ha tartjuk is hozzá magunkat. Másként üres szavak...
Én mindig őszinte vagyok és sosem hazudok.
Nincs hibafaktor ebben. Másban igen.
De mondom így nincs értelme a listának, mert az emberek többsége ezeket sorolná fel, de hogy ki mennyire tartja magát hozzá az sokkal érdekesebb...
Szép dolgok, amiket leírtál, egészen addig a pontig, amíg ki nem derült, hogy esendő vagy te is. Innentől a listád nem a tökéletes önismeretedről és jellemedről tanúskodik, hanem arról, hogy mit tartasz értékesnek. Ha vannak olyan esetek, amikor hazudsz, az miért van? Mi lehet fontosabb az igazságnál? Hiszel a kis hazugságban? Hiszel a kegyes hazugságban?
Én azt gondolom, hogy a helyes önismerethez kemény út vezet, sok kérdéssel, önvizsgálattal és kíméletlen őszinteséggel magunkhoz. Képmutatás olyan erényekkel reklámozni magunkat, amikkel nem is rendelkezünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!