Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Akik egyedül nevelik gyereküke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik egyedül nevelik gyereküket, gyerekeiket, hogyan bírják? Hogyan tudtak új életet kezdeni.

Figyelt kérdés
Az exem vígan éli az életét az új barátnővel.Ha van kedve elviszi a gyerekeket,ha más programja van,akkor nem.Az egyik még kicsi.Nehéz megértenem,elfogadnom hogy,hogyan képes vki ennyire kifordulni magából.Minden teher,felelősség rajtam.Idegileg kezdek kikészülni.Ő meg vigyorog a képembe.Mit csináljak hogy jobb legyen?
2016. júl. 5. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Nehezen.A gyerekemet imádom, de új párra nem sikerült találnom.Igaz, sokat már nem is teszek érte, hogy legyen.Kevés az az ember, aki alkalmas lenne egy tartós kapcsolatra.Az exem újra nősült, úgy néz ki boldog.Egészségére.:)Éld az életet, mást nem tudsz tenni. :)
2016. júl. 5. 09:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálunk inkább mintha fordítva alakulnának a dolgok.

Az exem már az elköltözése után látszott, hogy bánja az egészet, hallottam az anyjától (akihez költözött), hogy esténként sír, stb. Fogyott, elhanyagolta magát, lehangolt volt állandóan.

Pedig nála jött közbe egy fiatalabb csaj, ő akart szétmenni.

Engem hideg zuhanyként ért, bár sejtettem, hogy valakivel alakul valami, és az utóbbi időben sokat romlott a házasságunk. (Bennem is felmerült, hogy nekem ennyi elég volt.)

Nekem pont a két gyerek adott erőt mindenhez, bepótoltunk mindent, amit addig az exférj keresztbehúzott: kirándultunk sokat, fagyizni jártunk, étterembe mentem velük, várost néztünk. Persze anyagilag nem álltam fényesen, mindig ingyenes/kevés pénzből kihozható programokat kerestem, de jó volt végre kimozdulni a családdal. Így egyáltalán nem éreztem magam magányosnak, és sokat segített, hogy gyorsan kimásszak a letörtségből.

Aztán elkezdtem ismerkedni is, élőben is, neten is, gondoltam legalább egy-egy mozi, vagy tartalmas felnőtt program lesz belőle, ha más nem is. :) Nem volt célom komoly kapcsolat, inkább a társaság hiányzott, és jól esett hogy udvarolt valaki. Egy-két rövidebb, laza kapcsolat után ismertem meg a férjemet, vele is úgy kezdődött, hogy jól éreztük magunk, randizgattunk, aztán majd meglátjuk... A vége az lett, hogy nem tudtunk meglenni már a másik nélkül.

A verebek azt csiripelik, az exférjem már csak azért nem szakít a nőjével, mert ciki lenne, hogy ezért a laza kapcsolatért borított mindent, nem élnek együtt, nem is akarnak, megmaradtak ott, hogy összejárnak szexelni, meg néha randizgatnak. És veszekednek, meg veszekednek...

Neked is azt tudom tanácsolni, hogy állj a saját lábadra, hozd egyenesbe az életed, és érezd jól magad "szingli anyuként". Nekem ehhez egy munkahelyváltás is kellett (jobb fizetésért), nem tudom, te hogy jössz ki.

Ettől függetlenül csinálj sok programot a kicsikkel, egy kis séta, játszóterezés, kimentek fotózni a zöldbe (a gyerekeknél hálásabb téma kevés akad), de otthon is lehet kicsit eldobni mindent, és játszani velük.

Másrészt ne gubózz be, jól jön néhány hasonló korú gyereket nevelő anyuka társasága, még segíthettek is egymásnak. Egyszer ők vigyáznak a tieidre, máskor te az övéire, és akkor lehet felnőtt programokat szervezni.

Nyáron különösen könnyű ingyenes rendezvényeket találni, ahová kimehettek a gyerekekkel is.

Barátkozz, ismerkedj, kicsit vesd bele magad a munkába, stb.

A lényeg, hogy tanuld meg, hogy tudod most élvezni az életet, ne savanyodj be, ne azon tipródj, hogy bezzeg az exed... Majd ezt a részét öt év múlva megbeszéljük, hogy ki veszített többet.

Meg kell tanulni élni az életed, örülni újra, találni olyan dolgokat, amiket szeretsz csinálni.

Az exed jó magasról tojd le, ha rajta kattogsz, csak besavanyodsz és depressziós leszel.

Csinálj valamit, amit eddig nem tudtál. Járj el futni reggelente, tornázz otthon DVD-re, írj blogot, köss pulóvert, vagy bármit, amit szívesen csinálsz.

Hidd el, van annyi szabadidőd, hogy ennyi beleférjen. Foglalkozz kicsit magaddal, legyél kicsit önző, csinálj olyat, ami csak neked jó. :)

2016. júl. 5. 09:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerencsere az en olyan idoszakomnak vege,az eleje valoban nagyon nehez volt,szules elott valtunk.Nekem az segitett sokat h nem foglalkoztam veluk,a gyerekekre koncentraltam,majd arra h ujra formaba keruljek.Ismerkedtem de nem parkeresesi cellal,nem zarkoztam be.Visszatalaltam a hazassagom elotti onmagamhoz es futni jartam heti 3szor bebiszitter segitsegevel.Aztan ramtalalt a szerelem es mar lassan 1 eve egyutt is elunk,csaladban.

Barmilyen modon probalj neha kilepni az anyauzemmodbol,en pl este altatas utan cseteltem,ez kb ingyen van.Baratokkal neha iszogattunk altatas utan a masik szobaban,gyerekekkel maszkaltunk.Ez az idoszak is veget er,hidd el!

2016. júl. 5. 10:10
 4/9 anonim ***** válasza:
*veluk=exferjemmel es a parjaval
2016. júl. 5. 10:11
 5/9 anonim ***** válasza:

A lányom apja is boldog. Annyi a külömbség h még nem is látta a 2éves gyerekét.

Nekem nem mondhatnám h gondom volt a pártalálással a lányom miatt.

Probálj meg nem foglalkozni vele. Ne görcsölj rá a párkeresésre.

2016. júl. 5. 10:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyedül nevelem a kiskamaszaimat akik pedagógiai vélemény szerint is sokkal felszabadultabbak miota szetkoltoztunk.

Nekem van párom 2 éve nem volt a gyerek, az exem olyan mint a kerdezoe, ha van kedve jon ha nincs akkor 2-4 honapig nem....penzt nem ad. Azert neki durva volt tudomasul venni hogy parom lett (neki volt tobb noje egyszerre ezt elegeltem meg) azt hotte sokadszorra is benyelem. Hat nem.

Nehez neha foleg most nyaron de 1-2 nap melypont utan megint rendben minden.

2016. júl. 5. 11:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Közel lakunk egymáshoz, így néha összefutunk az utcán, bevásárló helyen, vagy épp látom hogy viszi a nőt az autóval. Nehéz. Nem értem, hogy tud valaki így kifordulni magából. Ennyire el tudja venni az eszét a szerelem?
2016. júl. 5. 13:07
 8/9 anonim ***** válasza:
A válaszokat is olvasod azért? Ennyire!Mi segít rajtad,ha hátratekintesz v ha előre? Minden szerelem szépen indul,majd pár év múlva derül ki h megérte-e eldobni a családját.
2016. júl. 5. 13:17
 9/9 A kérdező kommentje:
pár év múlva, de az rajtam már nem segít. Nekem most nagyon rossz.
2016. júl. 5. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!