Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kettesben összezárunk hasonló korú embereket, azok 100%, hogy össze is fognak jönni? Akkor is ha kapcsolatban vannak, és először utálják egymást?
Ha hasonló korú emberek (huszonévesek) kettesben össze vannak zárva (pl. munkahelyen), akkor előbb utóbb össze is fognak jönni, amolyan tudat alatti: Stockholm szindróma, ostromlott vár, túlélési ösztön, vagy ilyesmi miatt?
Hiába más az érdeklődésük, hiába vannak párkapcsolatban, hiába utálják egymást? - Csak gondoljatok bele... először el kell viselni egymást, aztán egy mosoly, egy apró gondolat "Kedves...", "Nem is annyira...", "Végül is..." És máris az egyik fél vonzódni kezd - amire a másik valahogy csak pozitívan reagál.
Ti mit gondoltok erről?
Több ellenkező nemű korombeli dolgozik velem együtt, napi 8,5 órát össze vagyunk zárva, néha együtt ebédelek némelyikkel, sőt, az egyikkel rendszeresen együtt dolgozunk, mert gyakorlatilag ugyanaz a munkakör, csak ő régebb óta van ott, és így nyilván nagyobb a tapasztalata, minden hülye kis kérdésemmel és bizonytalanságommal szerencsétlent zaklatom. Ott ülünk egész nap egymástól két asztalnyira, napi 5-10x legalább beszélünk, van, hogy kettesben megyünk egyik irodából a másikba. Még kedvelem is, mert jó fej, kedves, normális pasas. Aztán valahogy az elmúlt 7 hónapban, amióta ott dolgozom, csak nem sikerült egymásba gabalyodnunk. Sőt, a magánéletemben inkább csak előrébb haladtam, a párom megkérte a kezem, nagy erőkkel tervezzük a házvásárlást, lassanként majd a babaprojektet is megfontoljuk.
Annak valóban van pszichológiai alapja, hogy akivel össze vagy zárva és sokat találkoztok, azt jobban megkedveled (ismerősségi hatás a neve), de ez csak puszta szimpátiáról, a másik társaságának élvezetéről szól, szó sincs szerelemről és párkapcsolatról. Ahhoz ennél azért jelentősen több kell, és elég merész lenne azt állítani, hogy 100% a kapcsolat a szexuális irányultságunknak megfelelő, korunkbeli személyekkel való összezárás eredményeképp. Mert egyébként ha ez igaz lenne, amit mondasz, akkor majdhogynem mindegyik munkatárs egymással lenne, függetlenül a magánéletétől és párkapcsolati státuszától. És persze, nyilvánvalóan vannak ilyen történetek is, de azért nem az az általános, amikor a kétgyerekes, boldog házasságban élő anyuka/apuka dobbant, mert sokat volt együtt a kolleginával/kollegával.
Érdekes, látom különbözően látjuk a dolgokat :)
Huszonéves, ellenkező nemű, heteroszexuális, hasonló magasságú és súlyú, gyermektelen személyekre gondoltam.
Nekem alapvetően a vörös hajú, szeplős, szerény lányok jönnek be - mégis anno a suli legnagyobb rib...val jöttem össze, osztálytárs volt, utáltuk egymást, évekig nem is beszéltünk, mégis 1 nap ruhatári szolgálat alatt valahogy megkedveltük egymást (az a valami amiért utáltuk a másikat, valahogy nem is létezett), és annak ellenére, hogy mindenki szívatott minket, egy 3 éves kapcsolat lett belőle (ami mindkettőnknek a leghosszabb volt).
Így férfi szemmel nézve nekem a (hasonló korú, testalkatú, magasságú) csajok 70%-a ránézésre bejön. Az ismerőseimet elnézve, a képzelt ideált (amihez valahogy mindenki ragaszkodik), könnyen elfelejtik és összeállnak olyasvalakivel, akit alapvetően messziről kerülnének.
A kérdést azért tettem fel, mert van a környéken egy vállalkozó srác, akiről hallani ezt-azt... Állásinterjún ő választja ki, hogy kit vesz fel. Aztán állítólag fogad a haverjaival, hogy mennyi idő alatt jön össze a csajjal (ahogy így visszaemlékszem, ott mindenki csak rövid próbaidőn volt). - A húgom most járta ki a sulit, és 1 hete ott dolgozik... Első munkahelye, tetszik neki az állást, csak hát kissé féltem, és mielőtt kitépném a srác nyelvét gondoltam megkérdem más véleményét is.
Épp tegnap jutott eszembe egy eset: huszonéves koromban sok időt töltöttem egy sráccal, a szüleink régi barátok voltak és elkezdtek intenzíven összejárni, közben pedig mi, fiatalok is "össze voltunk zárva". A fiút kedvesnek találtam, de tudtam, hogy van barátnője, és egyébként sem volt az esetem. Nyomokban sem alakult ki köztünk "szikra". Jókat beszélgettünk, jól éreztük magunkat együtt, de nem vonzódtunk egymáshoz.
Aztán később, felnőttként bekerültem egy társaságba, ahol sokat voltunk együtt, eléggé megnyíltunk egymás előtt. Ebből a társaságból lett a párom, de nem azért, mert sok időt töltöttünk együtt, hanem mert ahogy megismertem, benne találtam meg a számomra értékes tulajdonságokat. Ebből a társaságból egy másik férfival sokkal többet voltam kettesben, ő mégis csak barát lett. Ahogy ugyanis megismertem, arra jöttem rá, hogy nem illünk egymáshoz.
El tudom képzelni, hogy kellő önismeret hiányában az ember összejön bármelyik ellenkező neművel, aki a közelében van... de ezek nem lesznek értékes kapcsolatok.
Az önmagukat ismerő ember a közelség során képes mérlegelni, hogy mennyire érezné jól magát az adott kapcsolatban, és ennek alapján választ társat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!