Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az alábbi esetben hogyan "kosarazzam ki", utasítsam el a srácot? (Hosszú, mert (számomra legalábbis) összetett probléma!)

Figyelt kérdés

Egyik munkahelyemen volt egy férfi munkatársam, 8 évvel idősebb, mint én. Eleinte annyit láttam, hogy igen zárkózott és sokan nem kedvelik. Aztán néha a csapattal eljártunk sörözni plusz egy irodába, egymás mellé kerültünk, így egyre többet beszélgettünk.

Jól el tudtunk dumálgatni és ne bombázóra gondoljatok, de számomra helyes.

Őszintén szólva azért nem estem bele már akkor, mert valóban van benne valami nagyon nem normális, valami személyiségzavar vagy nem tudom. Konkrétan az a gond, hogy az élet néhány területén (leginkább munka, de néhány más is) nagyon-nagyon merev, szabálykövető. Kirívóan az, egészségtelenül! Ráadásul ha úgy van, a másik szemébe mondja a lesújtó véleményét és az esetek 90%-ában még csak nem is a megfelelő stílusban. Emiatt munkahelyen a terület igazgatója és több csoportvezetője is elbeszélgetett vele. Ha jól emlékszem, az egyik csoportvezetőt (aki egy évvel korábban még velünk együtt dolgozott) meg is ríkatta, vagy legalábbis elvörösödve távozott.

Az utolsó időszakban egy rémálom volt vele együtt dolgozni. Volt, amikor naponta vagy naponta akár többször beszólt, megbántott, megjegyzéseket tett a munkamorálomra - vagy épp más kollégákat szidott nekem. Vagy épp a csoportvezetőt. Többször alakult ki jelenet is köztünk. Sok más mellett a felmondásom egyik oka volt ő.

Amikor épp nem túlzóan "szabálykövet" és nem oktat ki épp senkit, nagyon jófej tud lenni, nyitott, több téma is érdekli, viccelődik, szeret sportolni, kismillió féle programra vevő. Ezért fenntartottuk a kapcsolatot. Barátaimmal (mert neki nem túlzottan vannak, részint a merevsége, részint az eleinte túlzott zárkózottsága miatt) sokszor elmentünk túrázni, sörözni, bowlingozni, egyebekre. Kétszer-háromszor sajnos kettesben is voltunk valahol, egy alkalommal valaki lemondott egy progit és ő mentette meg a lefoglalt alkalmamat, más alkalommal egy csoportos chat-ben felvetettem valamit, neki volt kedve, de több jelentkező nem akadt.

Ez utóbbi most volt a napokban. A srác egyértelműen "rám hajtott". Régebb óta tetszem neki valószínűleg és ezt más is így látta, közölte is (mindenki előtt, egy sörözésen). Viszont most egyértelműen randikra hív.

Az a pláne az egészben, hogy én se vagyok százas, valószínűleg autizmus spektrumzavar és még más is. Tehát konkrétan két nemnormális...

Most semmiképpen sem akarok vele összejönni, mert amikor épp az élet valamely területén rájön a merev szabálykövetősdi, akkor nagyon mélyen meg tud bántani...

Ha mindketten elmennénk egy terápiára, ahol egyrészt a saját dolgunkat is megtanulnánk kezelni, fejlődnénk, másrészt... a másik nyűgjét is, akkor talán működhetne. Így viszont nem.

Viszont neki nincs "betegségtudata". Mindig az a meggyőződése, hogy neki van igaza. Nem érzi magát túl "merevnek".


Szóval tetszik, de így esélytelen, viszont mint barát, igenis számít nekem, ugyanakkor kissé tartok is tőle.

Nem tudom, hogy élőben beszéljek-e vele, de akkor mikor, hogyan (és félek is tőle)? Vagy levélben? De akkor mit írjak, mikor és hogyan?

Mit tegyek?


Kosaraztam már ki férfiakat, férfiak is engem. Viszont ez a helyzet szerintem nem átlagos. Jó, egyik se az. Viszont ez hatványozottan nem az.


Elmarta amúgy maga mellől a családját is (vagy épp a családja őt), a munkatársai se kedvelik, barátja is csak egy-kettő van.

Viszont ha akkor látnátok, amikor a barátainkkal páran túrázunk (olyanokkal, akik között már feloldódott), akkor azt mondanátok, hogy irigylésre méltó, milyen nyugodt, viccelődős, pozitív és udvarias, sokféle témáról tud beszélgetni és nagyjából nincs olyan program, amire nemet mondana.2020. jún. 30. 17:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Mondd meg neki h alkalmatlannak tartod magad a kapcsolatra vele, inkább szeretsz problémázni mint élvezni a jót és ettől szeretnéd megkimélni.
2020. jún. 30. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Miért jó, ha ezt mondom neki?


Vagy a vita elkerülése érdekében jobb, ha "úgy teszek", mintha csak saját magamat tartanám alkalmatlannak a párkapcsolatra, de őt nem?

2020. jún. 30. 17:51
 3/12 anonim ***** válasza:
94%
Neked nem az a fő problémád véletlenül, kérdező, hogy barátként szeretnéd őt megtartani? Mert ha igen, akkor szerintem erről kellene elsőnek letenni.
2020. jún. 30. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
29%
Hát, pedig tényleg nagyon nagyon összeilletek. A fejemet rá merem tenni, hogy a merevségét pár hónap alatt le tudnád győzni, még akár úgy is ha nem teszel semmit, csak vagy. Butaságot csinálsz, ha nem adsz neki esélyt. És ezt nagyon nagyon komolyan mondom:)
2020. jún. 30. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
2Ha viszont mindenképpen el akarod hajtani, akkor egyenesen, és "kíméletlenül" tedd. Máskülönben még pár hónapig reménykedni fog, és céges buli alkalmával tuti fog jelentkezni még nálad többször.
2020. jún. 30. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Céges buli alkalmával eléggé nehezen, mivel nem vagyunk munkatársak. :P


Lehet amúgy, hogy nem eléggé érthetően írtam le, vagy pont erről a részről írtam keveset.


Szóval nagyon görcsösen benne van egy kényszer, hogy tökéletesen jól és gyorsan dolgozzon (és ezt el is várja mindenkitől), az illemet tökéletesen betartsa és az élet sok területén tökéletes, feddhetetlen legyen. Képes beszólni a másiknak, ha ő nem olyan vagy a háta mögött szidni. Sokszor bántó hangnemben.

Egy példának: amíg még munkatársak voltunk, addig mondott egy olyat, hogy ő csak akkor hallgat zenét fülessel, amíg egyedül van az irodában, mert ő nem olyan tahó (ezekkel a szavakkal), hogy bedugaszolja a fülét, amikor emberek között dolgozik. Mindezt olyan irodában, ahol az emberek fele ezt csinálta, csoportvezető is. Tipikus irodai munkakör volt, ahol az emberek sokszor szoktak zenét hallgatni fülessel...

Szóval a társadalmi normákat akarja makulátlanul betartani valamint 190%-ot nyújtó, rohamtempóban dolgozó, ingyen túlórázó munkavállaló és ezeket elvárja másoktól is.

Mesélte, hogy a többiekkel (volt kollégáim) nem elégedett és állítólag be is panaszolta őket emailben, hogy "nem dolgoznak". Pedig ismerem őket, egyikük minta-munkavállaló pedig, a másikuk lustább, de a "szintet" bőven megüti, főnökei szeretik őt.


Ez olyan, hogy rátok van bízva, elhiszitek-e.

Én bizonygathatom, hogy tényleg szélsőséges és mások szerint is az, ti ugye nem látjátok.


Amúgy szerintem jelenleg _semmilyen_ párkapcsolatra nem alkalmas _senkivel_ se, amíg nem megy valamilyen terápiára. Ééééss... nagyjából ugyanezt mondhatom el magamról is.

2020. jún. 30. 18:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ez olyan, hogy rátok van bízva, elhiszitek-e."


Én elhiszem. De te nem vagy ilyen beszólogatós, kérdező, gondolom, ha már feltűnt neked, hogy ő ilyen, és zavar is téged. Akkor miért gondolod, vagy érzékelteted velünk, vagy bizonygatod közvetett módon, hogy te nála abszolút nem vagy különb? Mi a bajod magaddal?

Én egyébként szemtől szembe megmondanám neki, hogy ő tud ugyan normális is lenni, de ha mindent összeadunk, az összes viselkedését, akkor a mérleg az, hogy alapvetően egy kellemetlen és elviselhetetlen ember. Ezért eszed ágában sem lenne beengedni őt az intim szférádba, mert egyelőre még nem ettél meszet. Én merném ezt mondani. De hát nem vagyunk egyformák, mert én sosem térek ki a konfliktus elől. Igaz, nem is keresem. De konfliktuskerülés abszolút nem jellemző rám. Meg a forró kása kerülgetés sem. Na most az, hogy te tudsz-e mit kezdeni ezzel a véleménnyel (vagy bármilyen kis szegmensével), az rajtad áll.

2020. jún. 30. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

Vagy akár közölhetem vele, hogy a szabálykövetése nem normális.

Nekem rengeteg tettemre, mondatomra stb mondta, hogy nem normális. Ezzel a szóval. "Szerintem" nélkül.

2020. jún. 30. 19:21
 9/12 anonim ***** válasza:
12%

"sokszor elmentünk túrázni, sörözni, bowlingozni, egyebekre. Kétszer-háromszor sajnos kettesben is voltunk valahol, egy alkalommal valaki lemondott egy progit és ő mentette meg a lefoglalt alkalmamat, más alkalommal egy csoportos chat-ben felvetettem valamit, neki volt kedve, de több jelentkező nem akadt."


Na most akkor jöhetnek a kövek, de én is szókimondó ember vagyok.


Amikor a hozzád hasonló nőkről írnak a Blikkben, hogy "feldarabolta és elásta", olyankor nehéz visszatartani az elégedett mosolyt.


Ha valaha meghallod a kérdést, hogy "Hova tűntek a normális férfiak?", nos, a hozzád hasonló gerinctelen csúszómászó nők miatt tűntek el...


Tényleg ekkora ganéj vagy, hogy nem tudsz csajokkal csajos programokat szervezni? Kell neked egy férfi társasága? Ingyen escort? Olyan, akiről TUDOD, HOGY VONZÓDIK HOZZÁD DE AZT IS TUDOD, HOGY TE NEM AKARSZ TŐLE SEMMIT?

2020. jún. 30. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

#8: Ne! Ne süllyedj le a szintjére, mert ezzel támadási felületet adsz neki! És nem tudod, hogy mi van a tarsolyában, hogy esetleg visszatámadna. Szerintem az elutasítás maga éppen elég méretes arculcsapás lesz neki. Sőt: minél visszafogottabb vagy, annál inkább. Higgyél nekem.

Javaslatom: ha ezt szóba akarod hozni, igenis mondd azt, hogy "az én szubjektív koordinátarendszeremben" "az én értékrendem szerint" stb. Legalábbis én ezt tenném. Nagyon fontos, hogy végig megőrizd a hidegvéredet! Ezért, ha javasolhatok valamit, előtte ereszd le valahogy a feszültségedet más módon. Dühöngjed ki magadat gondolatban, ha végképp nem bírsz magaddal, akkor párnaverés (bármilyen röhejesen is hangzik).

2020. jún. 30. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!