Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van érdemi különbség a valláso...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van érdemi különbség a vallásos és nem vallásos emberek társkeresési problémái közt?

Figyelt kérdés

Én sokat jártam ilyen keresztény ifjúsági csoportokba, de nekem őszintén az tűnt fel, hogy igazából nem igazán van. Abban van különbség, hogy milyen terminusokban beszélnek róla, hogy egy vallásos ember leginkább házasodásról beszél, egy világi meg lehet azt mondja "jó lenne megállapodni", de a lényeg az tulajdonképpen ugyanaz. Maga a mostani korszellem teszi nehézzé a komoly kapcsolat kialakítását, nem feltétlenül az értékrend.

Másik meg, amit láttam, hogy a vallásos emberek is gyakorlatilag ugyanazon szempontok alapján válogatnak, mint mindenki más, jelesül elsősorban a külső alapján, nem az erkölcsi vagy egyéb dolgok számítanak, az mese. Ami végülis nem meglepő, mert ha ugyanazokat a filmeket nézik, zenéket hallgatják, hasonló impulzusok érik, akkor nem is nagyon lehetne másképp, de mégis így sokszor kihangsúlyozzák, hogy "ez meg az van a világban". De tulajdonképpen az egyházi körökben is ugyanazok a folyamatok mennek.

ápr. 25. 14:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Azért ha a két szélsőséget nézed akkor azért jókora különbség van. Mert a kemény liberalista, hedonista, ateista nem fér össze valláskárosulttal, de egyébként igazad van.
ápr. 25. 14:43
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Alapvetően szerintem nincs, esetleg a szex téma megközelítésében, bár nem hinném hogy manapság olyan sokan lennének, akik várnának a szexszel házasságig.
ápr. 25. 15:09
 3/13 anonim ***** válasza:
34%
Igen: a vallásos nem fogadja el a vallástalant, így igyekszik megtéríteni azt.
ápr. 25. 16:20
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Igen. Óriási a különbség. Vallásosok nagyon sürgetik az esküvőt, meg a szexualitás is máshogy fontos. Pl egy vallásosnak sokkal fontosabb lehet az, hogy a párja esetleg szűz legyen, míg egy nem vallásos esetében inkább az a fontos, hogy "egészséges szexuális kultúrája legyen" (én ezalatt azt értem pl hogy mer kommunikálni a szexről nem tabu neki, érti hogy szex közben is meggondolhatja magát bármelyik fél és olyankor abba kell hagyni, hogy alap hogy védekezünk, hogy a cél az örömszerzés mindkét félnek nem a gyereknemzés stb).

Vallásos szobatársam 21 évesen 1 év kapcsolat után már hisztizett a gyűrűért. Nekem ez teljesen abszurd. (Pedig szerintem éltek szexuális életet)

ápr. 25. 16:34
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem ismerek olyan igazán vallásos párt, akik esküvő előtt összeköltöztek. Én meg még egy eljegyzést is korainak tartok, ha nincs előtte minimum egy év teljes értékű (nem szülők által pénzelt, nem koliban töltött, nem anyóséknál vagy lakótársakkal lakva) összefüggő együttélés.
ápr. 25. 16:36
 6/13 A kérdező kommentje:

Én ezt sem látom, csak a szélsőségesek nem fekszenek le, költöznek össze házasság előtt. A legtöbb vallásos fiatal szerintem csak kulturális dologként tekint a vallásra, legalábbis én ezt tapasztaltam.

ápr. 25. 16:59
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ha azt tekinted vallásosnak aki meg van keresztelve és nem azt, aki tartja a vallását, akkor nincs nagy különbség
ápr. 25. 18:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
#6 Az egy dolog, hogy többnyire a gyakorló vallásos fiatalok se várnak vele házasságig, de ettől még ahogy ők megélik a szexualitást, tapasztalataim szerint eléggé más, mint a világi átlag (sokkal több gátlás és erkölcsi dilemma, sokkal kevesebb élvezet és felszabadultság, különösen házasság előtt).
ápr. 25. 19:43
 9/13 A boldogság nem létezik ***** válasza:
39%

Van, igen.

Nagyon kevés nem vallásos ember van, aki hajlandó elviselni a vallásos ember hitbuzgalmát, anélkül, hogy kigúnyolná. Talán az agnosztikusok. De egy átlag ateista pontosan ugyanolyan rossz, mint egy nagyon vallásos, mert ő is hisz abban, amit mond és "csak az az elfogadható". De ha a zuhan a gép, akkor valahogy ő is elkezd a felsőbb hatalmakhoz fohászkodni a túlélésrt és nem azon elmélkedik, hogy a gravitáció és a becsapódási sebesség hogyan fogja szétrancsírozni a szervezetét. Pedig amúgy az történik 99%-ban, de azért...

Fordítva pedig nagyon kevés a vallásos, aki nem térítené a többieket kényszeresen és ítélkezne álszent arccal.

A mai napig nem értem, miért nem tud egyik tábor sem viselkedni, én mindkét felet meghallgatom, de egyiknek sem hiszem, hogy 100%-ban igaza lenne. A felsőbb hatalmak létezését vagy nemlétzezését se lehet teljesen alátámasztani, maximum "jelen tudásunk szerint", amit aláírok. De mi van azokkal a dolgokkal, amiket nem lehet műszerekkel érzékelni? Sokan már azt is élből elutasítják, hogy maga a Föld bolygó képes a kommunikációra és rendszeresen küld jeleket... valahová. Amit emberként úgysem fogunk fel, mert mégis hogyan tehetnénk...? De attól még teljesen értelmes gondolat, hogy a bolygó maga "él" és valamiképpen kommunikál más bolygókkal.

ápr. 25. 20:09
 10/13 anonim ***** válasza:

"De mi van azokkal a dolgokkal, amiket nem lehet műszerekkel érzékelni? Sokan már azt is élből elutasítják, hogy maga a Föld bolygó képes a kommunikációra és rendszeresen küld jeleket... valahová. Amit emberként úgysem fogunk fel, mert mégis hogyan tehetnénk...?"

Mivel

1. jelenlegi tudásanyagunk szerint teljes képtelenség, hogy egy óriási kőzetgolyó tudatosan jeleket kezdjen küldeni

2. ha mégis így lenne, akkor a jeleknek valamilyen formában fizikailag manifesztálódni kell, amit pedig előbb-utóbb képesnek kéne lennünk műszerekkel érzékelni.

ápr. 25. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!