Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mit tegyek, hogy férfiként ne...

Mit tegyek, hogy férfiként ne a női szerepet próbáljam felvenni ismerkedéskor?

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy alapból elég visszahúzódó, passzív típus vagyok és ez férfiként nagyon megnehezíti az ismerkedést. Egyetemista koromban volt egy barátom, aki mindig próbált motiválni, néztünk pár ilyen természeti filmet és ott is bemutatta, hogy az állatvilágban is a nőstény kelleti magát, a hím meg odamegy és próbál vele párosodni. Azt mondta amúgy ez a barátom, hogy "halászni könnyebb, mint vadászni" és egyszer mikor alakult valami egy csajjal, de úgy nem voltam biztos benne, hogy akarom, hogy "ne játsszam azt, hogy nem tudom eldönteni akarom-e vagy sem, mert ez a női szerep, férfinak határozott kell lenni". Elméletileg amúgy szép és jó, de a valóságban mégis hajlamos vagyok szépen kényelmesen el lenni a komfortzónámban és nehezen nyitok. Ezt kéne legyőzni valahogy. Nézem amúgy sokszor az ilyen nagyon extrovertált, karizmatikus férfiakat és valahol irigylem őket egy kicsit, megpróbálhatnám magamra erőltetni ezt a szerepet, de nem tudom na, nem ilyen az alapszemélyiségem.

okt. 28. 17:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
84%

Ha vki majd valoban érdekel akkor csak lesz egyszer ambiciod sárkányokat is ölni kb meg témád is meg minden.

Addig meg amig nincs ez az érzés felesleges azerr hajkurászni 100 at csak hogy legyen vki.

okt. 28. 17:20
 2/19 anonim ***** válasza:
88%
Ezen csak pszichológus tud segíteni. Amúgy eljátszhatsz egy szerepet, de egy kapcsolat nem csak 1-2 randiból áll - kiderül hamar hogy bizonytalan, tugyimutyi vagy és offolni fognak.
okt. 28. 17:41
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Egyaltalán bármi másért tettél már az életedben bármit?
okt. 28. 17:52
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Haverod sem egy észkombájn.

Ez a "nem tudom, hogy akarom-e vagy sem", ebben semmi férfi vagy női dolog nincs. Ez maximum tini szintű játszma. Amikor bejössz egy nőnek, ő tudni és akarni fogja. Ha nem tudja, akkor nem igazán jössz be neki.

Nem kell kifejezetten rámenősnek lenned. Nem is mindenkinek jön be, amikor egy férfi rámenős (főleg, amikor önkritika nélkül rámenős). A nyitottság és kommunikáció viszont elengedhetetlen, nincs mese. (egyébként nők részéről is) Ha ez nem megy, először járj társaságba, fejleszd fel a társas készségeidet, gyakorold az érintkezést az emberekkel, nem csak ismerkedési célból, hanem mindenféle helyzetben. Amikor bejössz egy csajnak, ő is nyitott és aktívan keresi a társaságod. A férfi szerep annyi, hogy tőled fogja várni az egyértelmű nyílt kezdeményező lépést, például hogy elhívd valahova vagy valami hasonló. De ha bejössz neki, ezt olyan aprócska lépésnek érzed, mint amikor beáll eléd a busz a megállóba, neked meg csak fel kell szállni.

Ami meg az állatvilágot illeti, azt felesleges felhozni, ugyanis ott mindenre és mindennek az ellenkezőjére is találni példát.

okt. 28. 17:57
 5/19 A kérdező kommentje:

Persze, tök jó állásom van, bőven átlag feletti fizetéssel.

okt. 28. 18:35
 6/19 anonim ***** válasza:
76%
Akkor majd nőért is tudni fogsz tenni.
okt. 28. 18:36
 7/19 anonim ***** válasza:
76%

Eljátszani hosszabb ideig ezt nem lehet (saját tapasztalatom, volt már rá példa, hogy a randikat remekül vettem, de 3 hónap után extrém fárasztónak éreztem egy szerepet magamra erőltetni, ami amúgy teljesen ellentétes a személyiségemmel. Fizikai fájdalmaim lettek attól, hogy ezt meg kell játszani - pl. állandó és folyamatos hátfájás...)

Sajnos viszont az is igaz, hogy az "add önmagad" sem érvényes, ha a személyiséged ellentétes azzal, amit a világ elvár.

okt. 28. 19:22
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Amig belul nem hajt érdeklődés nincsenek kérdéseid se nem is érdekel a másik csak nézni mint vmi muzeumban addig hagyd a fr.ncba.
okt. 28. 19:24
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az extrovertált férfiaknak van nője, és nem muszáj úgy kezdeményezni egy nőnél, ahogy tőlük látod, amúgy nem is minden nőnek jön be ez a stílus. Pont elég, ha úgy általában megpróbálsz kedves lenni a nőkkel, és időnként beszélgetni velük, függetlenül attól, hogy fel akarod-e szedni őket. Minél több ilyen tapasztalatod lesz, annál kevésbé fog feszélyezni az, hogy te most épp egy nővel beszélsz. Először próbálj meg csak simán emberi kapcsolatot kialakítani egy nővel, és ha érzed, hogy köcsönös a vonzalom, akkor hívd el randira.
okt. 28. 19:33
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

"és ha érzed, hogy kölcsönös a vonzalom"

Na, ez az amit sosem fogsz érezni, ha alapból vannak problémák az önértékeléseddel.

okt. 28. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!