Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Megváltozott a társasági/ismer...

Megváltozott a társasági/ismerkedési életetek a COVID óta? 29f

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy olyan jelenséget szeretnék megvitatni, ami engem nagyon meglep, és kíváncsi vagyok, mások is tapasztalják-e.

A COVID előtti időkben (2017-2020 körül) számomra teljesen természetes és fluid volt az ismerkedés, főleg online platformokon (Tinder, Bumble). Munka mellett is könnyedén kialakultak laza, semmiköteles kapcsolatok, és mindig voltak lehetőségek. Nálam idősebb nőkkel (pl. egyedülálló anyukákkal, elvált nőkkel) jöttek össze a dolgok. Laza kapcsolat/barátság extrákkal.

A COVID óta azonban ez a teljes dinamika megszűnt. Mintha elvágták volna a fonalat. Hiába vagyok fizikailag jobb formában, érettebb, stabilabb anyagilag és érzelmileg (tehát objektíven "jobb parti" lettem), az ismerkedés terén teljesen leállt minden. Ugyanazokon a platformokon próbálkozom.

Nem szeretnék általánosítani, de úgy érzem, az emberek alapvetően zárkózottabbak, kevésbé nyitottak a laza ismerkedésre, és talán mások lettek a prioritásaik. Lehet, hogy a szociális készségek is kissé berozsdásodtak.

Kérdéseim:

1. Más is tapasztalja, hogy a COVID óta alapvetően nehezebb ismerkedni, és megváltozott a "hangulat"?

2. Főleg 20-30-as korosztálybeli férfiként érdekelne a tapasztalatotok, de mindenki véleménye érdekel.

3. Online vagy offline ismerkedés – melyik működik mostanában jobban?

4. Van olyan, aki hasonló helyzetből (hirtelen "kiszáradás") ki tudott jutni? Mi vált be?

5. Már nem szeretik a fiatalabb partnert az érettebb nők?

6. Velem van a baj?

dec. 14. 22:50
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Így kép nélkül nehéz véleményt mondani, de esetleg lehet, hogy férfiasab lettél külsőre, nem olyan kisfiús, és az jobban bejött az idősebb nőknek? De ez csak egy tipp.
dec. 14. 23:43
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

2017-2020 között mindenki szeretett, barátaim voltak, párkapcsolatom volt, egy egész közösség támogatott engem.

2020 után elveszítettem a közösséget, a barátaimat, a párkapcsolatomat, nem maradt senkim. Súlyos depressziót diagnosztizált rajtam a pszichiáter.

Online ismerkedéssel az a baj, hogy sokszor nem jut el az offline ismerkedésig a szellemek miatt. Offline meg nincs hol ismerkedjek. Még Budapesten sem.

Még nem tudom, hogy sikerült-e kijutni, nem értek hozzá.

Akik érettebb lányok, azoknak már gyerekük van, kimondhatatlan nevű munkahelyük, nagyjából végigutazták a világot, elvárják a kocsit, a 180+ cm testmagasságot, az önálló lakást. Legalábbis társkeresőn ilyen sztereotípiákat követő lányokkal találkoztam. Tőlük félek. Nekik nem tudok megadni olyat, amit ők maguknak ne tudnának.

20-30 éves volt az a korosztály, aki szeretett engem és egy ilyen közösségbe szeretnék újra visszakerülni. Újra érezni akarom az öleléseket, látni a mosolyukat, hallani a nevetésüket, hallani ahogy elismernek engem, ahogy felnéznek rám mert olyat tudok amit ők nem. Újra tartozni akarok valahová, újra szeretném tudni a képességeimet használni. És rettenetesen fáj nekem, hogy mindezt elveszítettem és nem tudom, hol találok másikat.

Veled annyi a baj, hogy laza kapcsolatot keresel, amikor a komoly kapcsolat sokkal, de sokkal többet ér egy lánynak.

dec. 14. 23:49
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Én is ezt érzékelem, mint a 2-es.
dec. 15. 00:29
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Megváltozott. Azóta nem volt párkapcsolatom.

F

dec. 15. 01:06
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem meg 30 fele többet várnak tőled, minthogy csak lazázz.
dec. 15. 08:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem. Előtte és utána is csak élőben ismerkedtem. Mindig rendes kapcsolatot kerestem, laza nem érdekelt.
dec. 15. 10:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Covid alatt sok volt a hamis digitális anyag információban amit a netflixen és a közösségi oldalakon keresztűl fecskendeztek az emberek agyába.

Az emberek jelentős jelentős része rájött, hogy valójában a kapcsolat egy börtön neki és idegesíti a párja..tehát rengeteg kapcsolat és házasság szét is hullott.

Ma a trendi szöveg mindenhol az hogy légy független szabad, tied a világ bármire képes vagy senki sem kell melléd te egy tank vagy aki átgázolhat bárkin, te vagy a legjobb és a legtökéletesebb ember és ha valakivel nem egyezik a vélemenyéd akkor ő egy gonosz senki akit a pokolba kivánsz stb..

dec. 15. 18:55
 8/9 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Gondolom sok mindenki fejében megfordult hogy " akkor mi értelme ennek az egésznek, hogy manipulálják a társadalmat" folyamatosan képi ( videók, filmek, mozi)és szöveges anyaggal is egyben(reklámok, blogok , könyvek stb) .

Az értelme az irányíthatóság .

Mi történik amikor egy emberbe hamis egot fecskendezel ? Felsőbbrendűnek kezdi magát érezni ( ugye az a tipikus mindenkinél jobb vagyok szindróma ) . És ha felsőbb rendűnek tartod magad, akkor bizony nagyon sok konfliktus lesz belőle . Ami hova vezet? Oda , hogy az emberek eltávolodnak egymástól . És ez miért jó a világ számára a vezetőknek? Azért mert megszűnik az emberi összetartás, és az emberek akkor írányíthatóak és manipulalhatóak a legjobban ha nincsennek nagyobb jól működő közösségeik.

Az az "oszd meg és uralkodj"Caesar

dec. 15. 19:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Az mi az a kovid?
dec. 16. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!