Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Társkeresési problémák miatt...

Társkeresési problémák miatt csak a nőket szokták sajnálni?

Figyelt kérdés
Én valahogy ezt tapasztaltam, nemcsak az interneten, hanem úgy anblokk a társadalomban. Általában az a narratíva, hogy jaj szegény szingli nő, nem talál egy rendes párt, fogy az ideje, milyen kár. Férfiak esetén meg inkább az van, hogy maga tehet róla, komolytalan, lúzer, nem véletlenül nem kell senkinek. Azt nem mondják éppen, hogy dögöljön meg, de nem vált ki együttérzést, ha elmondja, hogy fáj neki a társ hiánya. Azt mondják erre, hogy ott a jobb keze és ezzel le van tudva.

márc. 6. 18:48
 1/10 anonim ***** válasza:
14%
Unblock...
márc. 6. 18:54
 2/10 anonim ***** válasza:
30%
Hülyeség.
márc. 6. 19:07
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Én éppenséggel lesz.rom hogy sajnálnak-e miatta vagy sem, de tény hogy ugyanúgy lehet egy férfinak is társkeresési problémái, mint egy nőnek.
márc. 6. 20:28
 4/10 anonim ***** válasza:
49%

Igen, mert a nőnek jár a prémium férfi, ne érje be kevesebbel. Ha ő maga egy senki, akkor azért, mert szép, ha nem szép, de 8 diplomás, akkor azért, ha egyik sem, de emberileg értékes, akkor azért, ha pedig még ez sem, akkor meg azért, mert az xy trampli még rosszabb és annak is összejött, akkor nehogymár neki ne.

Eközben meg a férfiak szégyelljék magukat mert nem prémium férfiak az élet minden létező területén. Ha egyetlen apró hiba is van (akár külső, akár egzisztenciális, akár személyiség, akár simán rossz napja van a nőnek), jaj nekik, mert pont amiatt lesznek ghostingolva, visszautasítva, ignorálva.

márc. 7. 00:20
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
Férfiakat még szívatják is a munkahelyen emiatt, mintha tehetne róla, hogy nem insta férfinek született... Megjegyzéseket kap, mintha ő döntene az egyedüllét mellett. Nem értem az emberek gondolkodását.
márc. 7. 10:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sajnálnak ezért senkit, de ha bárki is ezt tenné, attól még nem szűnik meg a társhiány érzete. Sajnálattal abszolut nem vagyok előrébb és kisegitve, nem is akarom, hogy sajnáljanak azért, mert nem érdeklek egy férfit sem.
márc. 7. 14:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#1 Semmiképp sem. Az "en bloc" hivatalosan, amire gomdolt a kérdező. Francia kifejezés: egy blokkban, mindent egybevéve. A magyar nyelvben is elkezdték valamiért használni, emiatt idővel akárjövevényszóként meghonosodhat magyar kiejtés szerinti átírással is.

Bár valószínűleg még nincs amblok(k)/ámblok(k) szó a magyar nyelvben hivatalosan, de mindenképp közelebb van az igazsághoz, mint az angol unblock, ami a blokkolás vagy tiltás feloldását jelenti. A szövegkörnyezet alapján nem erre gondolt a kérdező. Az unblock (ánblákk) teljesen mást jelent, mint az en bloc (amblok).

márc. 8. 13:30
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm a pontosítást!

márc. 8. 16:57
 9/10 anonim ***** válasza:
46%

Ez a narratíva abból jön, hogy manapság a nő privilégiumra van emelve, ergo ha neki nincs senkije az a férfiak miatt van, mert ő bizony úgy van jól ahogy van. A nők pedig ezt "validálják" is azzal, hogy folyton van/lenne rájuk kereslet.

Ennek okait lehetne fejtegetni, de talán leginkább az elférfiatlanodás, ami kiváltotta ezt. Ugyanis a férfi az, aki minden sz@rt is elnéz nekik, csak hogy nőhöz jusson. Ez pedig arról árulkodik, hogy kevésbé érzik magukat férfinak. A kör pedig ördögi, a nők egyre nagyobb százalékát fogja használni, a férfiak egyre kisebb része. Miért?

Azért, mert kontraproduktív a mostani általános hozzáállás: A nő valójában dominanciára, férfi erőre vágyik és bár logikusnak tűnhet, hogy puncsolni kell nekik, mert az hízelgő az egójuknak, de valójában tudat alatt csak egy béta pasit látnak abban, aki néha "sikert" is arathat így, de hosszútávú és igazán intenzív vonzalmat nem fog tudni kiváltani.

Úgyhogy amblok ez a helyzet és természetesen vannak kivételek!

márc. 11. 08:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Általában nem a nőket szokták le küldeni a kondiba hanem a férfiakat ha ismerkedés gondokról van szó tehát igen a nőket jobban sajnálják. Oké az egészséges test meg az igényesség fontos de komolyan ne a bicepsz méreten múljon már meg a kockahason. Én is sportolok igyekszem igényes lenni mindig de szerintem ne ezzen múljon de úgy látszik ezzen fog lassan.
márc. 11. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

29/N vagyok.A korosztályomban más is küzd párkeresési problémákkal? Van egy szuper kis családom(anyukámék),barátaim,hobbik,munkám-amivel tudok...

tehát, a 30.életévem kapujában sajnos van hiányérzetem, egyértelmű a dolog: nem találok megfelelő Társat magam mellé.Édesanyámmal sokat beszélek erről, hiszen egy remek példát látok magam előtt: a szüleimet, akik 25 éve házasok.Látom mivel jár: vannak nehézségek...

Miért gondolják itt egyesek, hogy a nőknek csak megszületni volt nehéz?

Látom itt a kérdéseket, hogy a nőknek ilyen meg olyan könnyű párt találni. Meg csak az okoz nehézséget, hogyan lehet a 100 jelentkező közül kiválasztani a legtökéletesebbet. Ez most tényleg komoly? Egyesek ezt tényleg komolyan gondolják?

Van társkeresési problémád?

Ha igen, mi és miért?

Tényleg nagy probléma a társkeresésbe ha nem akarok idővel összeköltözést meg család alapítást? F29

Életembe nem volt még párom de próbálkoztam azért viszont volt 1-2 eset amikor a családalapítással kapcsolatos hozzá állásom miatt buktam a lányt. Egyszerűen nem igénylem azt hogy 0-24 egymás nyakán legyünk hogy aztán megunjuk egymást. Alapból se akarnék mert annak...

Ez egy kapcsolatra alkalmatlan állapot, jól sejtem?

30-as évei közepén járó férfi vagyok dilemmában, válságban, vagy nevezzük ezt akárhogy. Ezzel kapcsolatban kérném hús-vér hozzászólók tanácsát (jófej a Gemini, megbeszélhetném vele is, de elég konfliktuskerülő csóri; csak azt mondja, amit hallani szeretnék, ez pedig...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!