A társkeresés területén miért értelmezik ennyire másképp a szépséget férfiak és nők vonatkozásában?
Azt vettem észre, hogy a közvélekedés teljesen mást tart "szépnek" férfiak és nők esetében.
Egy nőn lehet 10-15 kiló plusz, lehet flegma arca, tokája, előnytelen alkata vagy arcberendezése. Ez mind nem számít, mert ha kicsit sminkel, befesteti a haját, és felkap pár fast fashion göncöt, akkor a közvélekedés szerint máris "csodaszép" meg "gyönyörű" nő lesz belőle, aki "főnyeremény" kell hogy legyen a pasik számára. Ilyen esetekben mintha összekevernék a minimális igényességet a szépséggel.
Ellenben ha egy férfi hozza ugyanezt a szintet, vagy még túl is teljesíti (tehát megborotválkozik, törődik az arcápolással, igényesen öltözködik), akkor kb. annyit kap, hogy "LOL, ez az alap, ettől nem leszel jobb pasi. Azt hitted, ennyiért hasra esnek majd előtted?" Vagyis érdekes módon a férfiak esetében az igényesség nem lesz egyenlő a szépséggel.

válasza:Pont nem átlag alatti nő csinálhat akármit sokunknak nem kell.
Volt ilyen a csaj egy tehén volt, smink minden volt drága táska minden.
Akkor se kellett de nem fogta fel sajnos hanem mint egy ragacs tapadt rám alig bírtam levakarni.

válasza:#40
Ez a képlet szimplán nem igaz :D
Az igényes ruha szerintem mindenkinél alap (nyílván edzéskor, házfelújításkor stb. nem).
És ez már lehet az én ízlésem, de nekem sokkal jobban tetszik, ha egy nő nincs kifestve, mert ez azt tükrözi, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen, és nem akar másnak mutatkozni. Talán ha a szempilláját kifesti alkalmanként, az jól nézhet ki, de ha enélkül már nem akarna kimozdulni, az már nagyon zavarna.

válasza:mindenkinek fontos a külső
DE mindenkinek mást jelent a szép és a vonzó!
DE hiába szép és vonzó a teste ha a lelke, mentalitása nincs rendben, nem kompatibilis velem, ha a nézetei ellentétesek az enyémmel.
ebben az esetben a teste is veszít a vonzerejéből és már nem fog kelleni a másik

válasza:#4
"Lehet, hogy azt látod, hogy a nők könnyen találnak párt, de a valóság az, hogy csak szexre találnak könnyen partnert, egy egészséges párkapcsolat keresésében sokkal nagyobb hátrányból indulnak, mint a férfiak."
Ezt fejtsd már ki jobban, hogy mégis mi a fenéért lenne a nőknek nehezebb a dolguk? Mert ezt sose értettem. Alap, hogy férfiak teszik bele a nagyobb munkát az ismerkedésekbe, ez ma is így van, ma is alapvetően férfiaktól elvárt a kezdeményezés. A nőknek ilyet nem kell, nekik csak jól kell válogatni a kezdeményezők közül.
"Egyébként én férfiként azt tapasztaltam, hogy a férfiak sokkan nagyobb arányban nézik a külsőségeket mint a nők."
Igen, de az meg van, hogy a nő a szebbik nem? Tehát hogy mindig is a nőnek kellett a külsejével eladnia magát, sok ezer éven keresztül ez volt a rend, hogy evolúciósan a nő az attraktívabb. A férfi pedig a szexuálvezéreltebb illetve igen vizuálisabb alkatok, ez is ott van. De egy fiatal nőnek egyáltalán nem nehéz ezt hozni, semmi extrát nem kell hozzá adnia, gyakorlatilag elég ha nem hízik szét, és már hozza azt az alap vonzóságot, amitől a férfiak vonzónak látják és kezdeményezni is fognak. Azt mondjuk aláírom, hogy az idősebb nőknel tényleg lehet nehezebb dolguk. De hogy a férfiaknak könnyebb volna, ez megint csak sehogy nem jön ki, mivel oké hogy a nők kevésbé nézik a külsőt, de helyette más szempontokat viszont jobban néznek. Pl. náluk jobban számít, ha a férfi tapasztalt, magabiztos, akkor jobban nézik a férfi státuszát is, az egzisztenciát stb.. a férfinak meg ezekben kellett jobban teljesíteni, mivel ezzel nyerte meg a nőt. Tehát nem igaz, hogy könnyebb dolga lenne bármelyik nemnek, szimplán csak más dolgokban kellett jobban teljesítenie. Mondjuk ha azt veszem, hogy egy nőnek elég csak átlagosan vonzónak lennie, akkor épp hogy inkább a nők felé billen a mérleg.

válasza:#44
Ahogy írtam, a férfiak egy része a kapcsolat helyett csak szexre utazik. A szexre utazó nők aránya jóval kisebb, így a kapcsolatra vágyó nők száma nagyobb mint a kapcsolatra vágyó férfiaké. Emiatt a szingli nők azt érzik, hogy a jó pasik már foglaltak, emiatt csak a mentálisan problémás, az önbizalomhiány miatt meghúzódó vagy a szexre utazó férfiak maradtak. Ez az oka annak, hogy a nők gyakran harsogják, hogy "minden férfi csak szexre utazik". Ez nyílván nem igaz, de a tapasztalataik ezt támasztják alá.
"De egy fiatal nőnek egyáltalán nem nehéz ezt hozni, semmi extrát nem kell hozzá adnia, gyakorlatilag elég ha nem hízik szét, és már hozza azt az alap vonzóságot, amitől a férfiak vonzónak látják és kezdeményezni is fognak."
A nőknek egyáltalán nem csak annyi dolguk van, hogy jó külsővel rendelkezzenek. A külső tulajdonságok arra jók, hogy elkapják a férfiakat, a belső tulajdonságok pedig arra, hogy megtartsák őket. Tehát ha csak szexre vágynak, elég ha csak külső tulajdonságokkal rendelkeznek. De ha egy hosszantartó kapcsolatra vágynak, akkor igazából a belső tulajdonságok dominálnak, így fontos, hogy azokat is fejlesszék. Ebbe most nem akarok belemenni, hogy pontosan mik ezek a tulajdonságok, főleg mert valószínűleg fel sem tudnám mindet sorolni. De hogy csak egy példát mondjak: az alap, hogy legyen egy külső-belső önbecsülése, tehát hogy "jól" legyen akkor is, ha egyedül van.
A lényeg, hogy nőkben ne csak a külsőségeket nézd, ahogy te is több vagy a pénztárcádnál. Ha egészséges párkapcsolatra vágysz, ahol kölcsönösen egymás támaszai lehettek, fontos, hogy te is fejleszd a belső tulajdonságaidat.
Remélem mindenre tudtam válaszolni. Ha még bármi kérdésed lenne, nyugodtan kereshetsz privátban is.

válasza:

válasza:#45
Ez alapján inkább azt mondanám, hogy más a férfiak nehézsége, és más a nők nehézsége. Amíg a férfiak nehézsége inkább az, hogy egyáltalán ismerkedésre hajlandó nőt találjanak, addig a nők nehézsége, hogy a jelentkezőkből ki tudják szűrni azokat, akiknek komolyak a szándékaik. Szerintem ez az utóbbi nem lenne annyira nehéz feladat, mint amennyire annak van beállítva, és amelyik nőnek ez sorozatosan nem megy, mármint folyton olyan férfit fog ki, aki csak szexelni akar, aztán lelép, ott valószínűbb hogy a szűrési módszereiben van a hiba. Na és ilyenkor szokott jönni, hogy a férfiak nem is akarnak kapcsolatot..
www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
"A nőknek egyáltalán nem csak annyi dolguk van, hogy jó külsővel rendelkezzenek. A külső tulajdonságok arra jók, hogy elkapják a férfiakat, a belső tulajdonságok pedig arra, hogy megtartsák őket."
Igen, én értem amit innentől írtál, viszont ezek már inkább párkapcsolati dolgok, mármint hogy tartós lesz-e, működni fog-e, az tény hogy ezeken fog múlni. És mellesleg oda-vissza érvényes dolgok, mert ezekben ugyanúgy a férfiaknak is teljesíteni kell, különben a nő hagyja el. Viszont ha csak az ismerkedést nézem, ott érvényes amit mondtam, főleg a kezdetén. Ott nagyon meg van ez a különbség a két nem között, hogy a nő aki elsősorban a szépségével hívja föl magára a figyelmet, a férfi pedig inkább más tulajdonságokkal, pl. a bátorságávaly magabiztosságával, kezdeményező készségével. De akár ide lehetne sorolni a mögöttes dolgokat is, státuszt, egzisztenciát, ezeket a nők jobban nézik. Annyi hogy ezt az egészet ma már totál szétcseszte a netes ismerkedés, randiappok.. Ezek miatt már semmit nem ér a férfi kezdeményezés, mivel minden nőnél ott vannak 100 számra a jelentkezők. De nem csak ez az egyetlen probléma velük.

válasza:#47
Úgy érzem férfiként nem vagyok képes pontosan leírni, hogy miért nehéz a nőknek, mert nekem is csak meséltek 1-2 dolgot, szóval ezt inkább másra hagyom. De azt azért megpróbálom levezetni, hogy miért gondolom, hogy nekik nehezebb:
Ahogy korábban is leírtam, a férfiak egy része csak szexet akar, és nem vágyik kapcsolatra. Ebből következik, hogy több nő akar kapcsolatot, mint férfi. Na már most, mivel ugyanannyi férfi jár nővel mint nő férfival, ezért a fenti népességarányból következik, hogy a nőknek kisebb esélye van. Egyébként még csak megtippelni sem tudom ezt az arányt, de ha pl. kétszer annyi nő vágyik kapcsolatra mint férfi, akkor ebből következik, hogy a nőknek feleakkora esélye van pártalálásra.
A második felével teljesen egyetértek! Vagyis csak majdnem (bár ez csak kötekedés), mert én azért azt mondanám, hogy a kezdőlépéshez nem feltétlenül kell mindig a külsőnek meglennie. Vegyük pl. az én példámat. A feleségem külseje egyáltalán nem fogott meg, de a közösségünkben összebarátkoztunk, majd a covid alatt sokat beszélgettünk. Ahogy egyre jobban megismertem, elkezdtem felfedezni a külsején a belső jó tulajdonságaira utaló jeleket, amik miatt ma már úgy gondolom, hogy ő a legszebb nő a világon. De talán én a kivétel vagyok, az esetek többségében valószínűleg neked van igazad, és a külső dominál az ismerkedés kezdetén. De én mindigis a belső tulajdonságokra utaló jeleket kerestem a nők külsején. Pl. ha egy nő túlságosan kidobta a mellét, akkor hozzá még csak oda se akartam menni. De ez már tényleg személyiségfüggő...

válasza:#48
Én nem hiszem, hogy összességében több nő vágyna kapcsolatra, mint férfi. Ezt mindig abból vezetik le, mert az ismerkedni akaró férfiak egy jórészéből végül valóban kibukik, hogy csak szexelni akar. Férfiaknál valóban gyakoribb jelenség lehet, hogy szexrehajtóbbak, vagyis akár még akkor is benne vannak a szexben, ha egyébként kapcsolati kötődés nem alakult ki, ez azonban nagyon nem ugyanaz, hogy férfiak nagyobb része nem is akar kapcsolatot egyáltalán, a nők ellenben igen. Logikailag sem zárja ki egyik a másikat. Szval szerintem ilyen téren nincs különbség, pont ugyanúgy akarnak kapcsolatot férfiak is, mint a nők, természetesen olyan személlyel, akihez vonzódnak, aki személyiségileg is megfogja őket, tehát érzik hogy az adott nővel kapcsolatra lépni. Csak ez ugye férfiaknál se megy spontán, az egy dolog hogy külsőre vonzónak látnak egy nőt, de könnyen lehet hogy később a személyiségen vagy bármint elcsúszik a dolog. Na ilyenkor a nő csak simán zárja az ismerkedést, de ha férfial érzikbezt, náluk gyakorabban előfordulhat, hogy bár nem akarnak kapcsolatot, de szexben mégis benne vannak. Ez már innentől csak simán a szexuális vágyról szól. Ez onnan is látszik, hogy nők is ugyanúgy megcsinálják ezt, ha a körülmények olyan helyzetet teremtenek számukra. Nyilván a nőknél azért ritkább ez, mivel biológiai működésükből fakadóan nincs olyan mértékű szexuálvezéreltség náluk. De amelyik nőnél igen, ott ők is megcsinálják:
www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
Itt pl. a férfi kérdezőnk elmondja, hogy kétszer szívta meg ilyen nővel, hogy ő már beleélte magát a kapcsolatba, de a nő csak szexre használta aztán lelépet, őt pedig ez nagyon megviselte. De akár ismerősi körömből is tudok ilyesmire példákat. És pont ezért ütnek nagyobbat az ilyen fajta játszmázások egy nőtől, mert a férfiak kevésbé számítanak az ilyesmire, mert hogy mindehol az van propagálva, hogy a férfiak így úgy nem akarnak kapcsolatot csak dugni, a nők meg mind kapcsolatot akarnak.. De a másik, amiért még elég kártékonynak tartom azt, hogy ez van a köztudatba "égve", hogy ugye mindig a saját felelősség az, amit ezek a nők ilyenkor lehárítanak magukról ezzel. Ugyanis nagyon jól hangzik, hogy ők aztán nem voltak hibásak semmiben, csak férfiak nagy része ilyen ösztönlény, hogy csak szexet akarnak, nem kapcsolatot. De nézzük csak meg a linkelt kérdésnél mit írnak a nők a kérdezőnek:
"Azert mindekt nem eseteben ki lehet szurni, hogy ki az, aki csak szexet akar. Nem azzal kell kezdeni."
Aha! Na akkor tessék szépen ezt a jó tanácsot olyankor is alkalmazni, amikor a nők felelősségéről beszélünk! Mert persze így van, egyébként nagyrészt ki lehet szűrni, vannak azért ennek jelei jól mondja. Nem azt mondom hogy száz százalékban, de azért jelentősen lehet csökkenteni az esélyét annak, hogy ilyenekbe szaladjunk bele. Egyik jó tanács, amit főleg nőkre nézve hasznos lehet, hogy a szintjüknél keresgéljenek, ugyanis főleg társkeresésőkön de akár máshol is gyakori férfi mutatvány lehet, hogy lejjebb adják a szintjüket csak azért, hogy szexre gyorsan megkapjanak valakit. A másik, hogy látnunk kell bizonyítékát valódi ézelmi kötődésnek is, vagyis egy nőnek nem szabad könnyen adnia magát. Egy dolgot nem igazán lehet megjátszani, főleg nem hosszútávon, és azok az érzések. És erre nincs más mód, ha ennek nem adja jelét a másik fél, akkor valószínű hogy csak szexre, kihasználásra fogtok neki kelleni. Ezt be kell kalkulálni, különben nagyon könnyen "megégetitek" magatokat. És nem lehet csak a másikra kenni a dolgot, főleg nem a teljes másik nemet szidni érte, nekünk is ugyanannyira felelősségünk tisztán látni, ha bármire igent mondunk, és ez mindkét nemre igaz. Persze sajnos még így is benne van a pakliban, hogy kifogunk valami kezeletlen személyiségzavaros/kötődésizavaros hülyét, aki csak ideig-óráig viselkedik úgy, mint akinek normális, valódi érzései vannak irányunkba, aztán később meg felrúgja az egészet. 100 százalékos védelem sajnos nincs.
Amit a második bekezdésedben írsz, azt én elhiszem neked, hogy te kivétel vagy, és tényleg csak általánosságban mondtam, vagyis hogy férfiakra nagyobb számban igaz a dolog, nőkre kisebb számban, hogy ennyire vizuális alkatok lennének az ismerkedés elején, de azért bőven lehetnek kivételek is.

válasza:#49
Egyetértek veled! Bár szerintem aki képes a kapcsolat elején lefeküdni a másikkal, az igazából nem vágyik kapcsolatra, bár ezt lehet önmagának sem vallja be. Akinek a szex annyira fontos egy kapcsolatban, hogy rögtön a kapcsolat elején "kipróbálja" a másikkal, az egyáltalán nincs tisztában a szexualitás lelki oldalával. Semmit sem tud arról, hogy mennyire nagy lelki sebeket lehet szerezni, ha a kapcsolat megalapozása nélkül fekszenek le. És itt nem csak a saját lelki sebeiről van szó, hanem a kapcsolat jövőjéről is. Ugyanis a szex nem hagy teret arra, hogy kifejlődjön egy stabil bizalom, amire lehetne építkezni. Így idővel azok a kapcsolatok is tönkremennek, amik eredetileg működtek volna (Biztosan vannak ellenpéldák, ahol utólag valahogy képesek voltak megalapozni a kapcsolatot, de az esetek nagy többségében így van). De van egy másik hátránya is: A szex előhozza a rózsaszín ködöt, ami miatt olyan párok is összetartanak, akiknek nagyon nem kellene. Aztán 1-1,5 év után csodálkoznak, hogy egyáltalán hogyan jöhettek össze egy ilyen barommal.
Ahogy te is írod a nőknek biológiai működésükből fakadóan nincs olyan mértékű szexuálvezéreltségük, de ez szerintem ahhoz is hozzájárul, hogy átlagban egészségesebb módon tekintenek a kapcsolatokra. Hogy érzelmileg ilyen téren fejlettebbek nálunk. És ezért állítottam ezt, hogy a nők jobban vágynak a kapcsolatokra. De akkor máshogy fogalmazok: a nők nagyobb arányban vágynak egészséges, nem szexorientált kapcsolatra. Tehát lehet, hogy sok férfi akar kapcsolatot, de ha a nő azt állítaná, hogy 1-2 évig vagy házasságig nem akar szexelni, akkor kevesebben tartanának ki mellette, mint fordított esetben. És ezért van nehezebb dolguk azoknak a nőknek, akik valóban éltető kapcsolatra vágynak.
Kapcsolódó kérdések:
Olyan érzésem van, hogy nekem már nem lenne érdemes elkezdenem ismerkedni a nőkkel hiszen ennyi idősen tapasztalatlan vagyok és megvagyok győződve arról, hogy csak visszautasításban lenne részem. Hiába közeledtek felém a nők soha nem mertem semmit sem kezdeni az adott...
Valahogy úgy érzem, hogy teljesen outsider pozícióban mozgok és nagyon nem is egyenlőek az esélyek. Amíg én vért izzadok, hogy akárcsak egyetlen randiig valahogy eljussak, addig a lánynak, akivel találkozom valószínűleg a tízedik vagyok a sorban és ha nem tudok valami...
Igazából a legtöbb könyv, film nőkkel foglalkozik a témában. A szingli szót is többnyire nőkhöz társítják, főleg nagyvárosi, magasan iskolázott társadalmi réteghez. Nyilván nem véletlenül, mert akkor valószínűleg ezzel a szereppel tudnak legtöbben azonosulni. Ha...
Egyre több férfi ébred rá, hogy havi 20 euróért előfizethet egy AI Girlfriend generatorra. És egyre több férfi jobban jár ezzel, mintha "hús-vér" nőkkel ismerkedne tinderen. Miért? - Az AI nem csak egyszavas válaszokat ad, hanem teljes mondatokban válaszol, az...
Nekünk el kell fogadni a nehéz dolgokat? Hogy egyszerűen nem kellünk, nulla a kereslet ránk? A nulla matchből, érdeklődésből nem lesz semmi?
Vagyis valakiknek muszáj szívni, ahhoz, hogy másoknak jól menjen? A gazdaság is valahogy így működik, hogy ha valahol több pénz lesz, az hiányozni fog máshonnan. Ha valaki nagyon népszerű és nagyon sok figyelmet, érdeklődést kap, azt elvonja másoktól. A rendszer csak valakik kárára tud működni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!