Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért a felszínes érdekkapcsol...

Miért a felszínes érdekkapcsolat lett a standard az igaz szerelem vágya helyett?

Figyelt kérdés

Folyamatosan azt hallani, hogy legyél egyedül is stabil, legyen egyedül is tökéletes az életed, különben valami szánalmas kapcsolatfüggő képződmény vagy.

Nők esetében még jobban belefér a nemi szerepbe és sztereotípiába, de férfiak esetén egy instant kuka férfiatlan kis szánalmas selejt leszel.

Miért olyan probléma, ha valaki szeretne szerelmesnek lenni valakibe és a leendő párjával elképzelni egy közös életet és nem valami Insta-szingli álomvilágot képzel el magának?

Sőt, férfi létére miért szánalmas, ha figyelembe venné a jelenleg még nem ismert, nem létező leendő párja vágyait, igényeit, szempontjait is, nem valami macsóbrutál "Én ez vagyok cica, tetszik vagy nem, én vagyok az igazi férfi, ha akarsz, akkor oldalbordaként részese lehetsz az én hiper-szuper sikeres, boldog, kiegyensúlyozott életemnek." erőltetett stílust vesz magára, csak hogy férfiasabbnak tűnjön?

Tényleg ennyire kiment a divatból, hogy két ember szereti egymást és boldogok együtt és örömmel vannak egymás társaságában és töltenek időt együtt?

júl. 5. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Senki nem mondja, hogy ez szanalmas. Az a szanalmas, hogy ha itt vergodik, mert nem jon ossze.
júl. 5. 19:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem szánalmas.

De azt hadd tegyem hozzá, hogy a kapcsolatok nagxon nagy része felszínes. De ez ötven éve is így volt. Meg száz éve. Meg ezer éve is.

júl. 5. 19:39
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

"Tényleg ennyire kiment a divatból, hogy két ember szereti egymást és boldogok együtt és örömmel vannak egymás társaságában és töltenek időt együtt?"

Soha nem volt divatban. Gazdagabb kutya b**zik. Ez már az ókorban is így volt.

júl. 5. 19:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindig: "Van máááááásiiiiik!".
júl. 5. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

a legtöbben mindent azonnal akarnak...

nincs idő ismerkedni, mert azonnal smár, tipitapi, meg ágy kell, hogy "kipróbálják" egymást.

régebben sem volt minden tökély, de sokkal több volt az idő az ismerkedésre, de most a közösségi médiák és az okostelók miatt ezek bedőltek és az ember identitástudata 0

júl. 5. 20:16
 6/7 anonim ***** válasza:
60%

Pedig az nem hülyeség, csak csak az az ember tud normális kapcsolatot működtetni, aki egyedül is jól érzi magát a bőrében.

A párkapcsolat nem megoldás egyetlen emberi problémára sem. Sőt, tapasztalataim szerint bárkinek bármilyen baja van, a párkapcsolat csak felerősíti azt.

júl. 6. 08:13
 7/7 anonim ***** válasza:
A kettő nem zárja ki egymást. Vágyhatsz úgy az igaz szerelemre, hogy nem vagy egy élhetetlen görcs és nem akarsz öngyilkos lenni kb., amikor épp nincs kapcsolatod. Azzal csak magaddal cs.el ki, ha szenvedsz egyedül, nem szereted a saját társaságodat... sőt előbb mész bele egy langyos fos kapcsolatba, mintha megismernéd magad, és látnád, ki tesz igazán boldoggá.
júl. 6. 19:29

További kérdések:

Bizonytalan, kevésbé határozott nőre megéri időt fordítani?

Egyszer azt mondja jó neki egyedül most, utána írja hogy látom elég kitartó vagy és nem engedsz az igazadból, egy nő ha nem akar semmit az max 2x szól utána levegőnek nézi az üzeneteket nem, tiltás itt azért nem esélyes mert ismerjük egymást személyesen.

Hol keresnétek párt a helyemben?

Tudom, tudom, millió ilyen kérdés van, de azért felteszem én is. Videken élek, nincs 10000 fős a település. 26 éves férfi vagyok, pár hónapja ért véget egy hosszú kapcsolatom, és utána költöztem ide mert mindig is eldugottabb helyen szerettem volna élni. Viszont...

Vannak még olyan egyedülálló nők, akik 30-asként még gyermektelenek, de szeretnének? A társkeresőkön kb mindenkinek van már gyereke.

Ne értsétek félre, nem itt társkeresek, csak pusztán kíváncsiság. De férfiként a legtöbb társkeresőn amit látok az az, hogy kb minden 30 körüli nőnek van már gyereke. Én meg tiszta lappal szeretnék indulni. Tényleg ennyire reménytelen a dolog, vagy csak túlságosan...

Sehogy sem tudom elhinni hogy valaki rám vágyjon?

Ezt érzem kb 14 éves korom óta, akaratlanul is ezek járnak a fejemben, néha elhalkulnak, aztán visszatérnek. Történhet bármi, mondhat bárki bármit én nem tudom az ellenkezőjét elhinni. Nem tudok másoknál kezdeményezni mert mentálisan gátolva vagyok, annyira rosszul...

Nektek is mindenki párkapcsolatban van a környezetetekben?

Az előző és a mostani munkahelyemen is mindenki foglalt, házas. Ismerettségi körömben is mindenki. 29 éves vagyok. Társkeresőre már nem megyek fel. Nem tudom hogy találhatnék párt. Voltam havervagy eseményeken, társasjáték esteken de vagy ott is kapcsolatban...

Hányan vannak apátiában?

Életemben sosem voltam kapcsolatban, 4 évente megjön a kedvem hogy próbálkozzak, aztán megint elmegy a kedvem évekre. Rohadt macerás az egész, nekem az egész lehetetlen küldetésnek tűnik. A játszmázások, dráma stb.. Más is így éli meg? Javarészt csak végtelen ürességet és apátiát érzek..

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!