Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mit jelent ez férfiba/férfinak?

Mit jelent ez férfiba/férfinak?

Figyelt kérdés

Nagyon divatos női kifejezések "fogalmak" manapság az önismeret, fejlődés , elfogadás, trauma feldolgozás, én idő önszeretet stb. Mit jelentent ha egy férfi ezek szerint akarna élni... mit kellene tenni ha ő is ezek mellett szeretne partnert kapcsolatot keresni.

Pl hogy nézne ki az önismereti út válás után és mennyi a közös kapcsolódási pont a női úttal ?

júl. 18. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Annyi, hogy onnantól jobban fognak a nők választani.

Érzelmi intelligencia, tudatosság.

Sportolsz, főzöl magadnak, spórolsz, magadba fektetsz időt és pénzt.

Az egészségedbe, a jövődbe, tanulás, új szakma, új nyelv.

Valami ilyesmi.

Ezzel együtt jár a magány....

Sok sikert, nem vagy egyedül.

júl. 18. 15:15
 2/9 anonim ***** válasza:
61%

Női önismeret = a kiégését, traumáit és kapcsolatképtelenségét, elkerülő kötődését egyre ügyesebben tudja majd relativizálni, normalizálni, és úgy keni el a szembesülést, hogy minden ismerkedésnél már nagyítóval keresi mindenhol a red flaget a másik félben. Ha nincs akkor generál, a lényeg mindig a másik fél a hibás és toxikus, és milyen jó hogy időben lebuktatta. De ennek ellenére folyton randizik, meg húzza mások idejét.

Női fejlődés = egyre ügyesebben játszmázik, manipulál és hazudik, állít be hibásnak mindenki mást, hogy önmagát minden alól felmentse. Ő szabad és határtalan, őt így kell elfogadni, ehhez mindenkinek alkalmazkodnia kell. Senkit és semmit nem tisztel, a saját túlzó határait meg betegesen védi.

Női elfogadás = természetesen saját magát, és szintén divatos önfelmentés minden rossz tulajdonságára, hogy ő milyen külső erők hatására lett ilyen, és hát ezt el kell fogadni így, mert a része. Ő cserébe persze semmit nem fogad el hibát a másikban, hiszen az red flag és toxikus.

Női traumafeldolgozás = mindig a másik volt a hibás, egyre inkább lenézi és megveti az ellenkező nemet, magára áldozatként tekint, aki semmi rosszat nem tett sohase.

Női én idő = nekem mindent lehet bármikor elhúzok ha nekem kényelmes, abba senki ne merjen beleszólni, neked meg ott kell várakozni készenlétben hogy előrántsalak amikor csak unatkozom vagy szükségem van rád.

Női önszeretet = teljes önzés, egoizmus, és a gátlások minél inkább leépítése. Hogy ami neki kell azért semmi nem nagy ár, neki az jár, kiharcolja és megszerzi, még ha embereken is kell átgázoljon érte, vagy embereket tönkre tenni, saját párját leuralni stb. Hiszen neki a boldogság az jár.

júl. 18. 15:22
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
ez nem genderspecifikus kérdés. a fogalmak jelentése ugyanaz
júl. 18. 15:25
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

Válás, szakítás, rossz szakmaválasztás, stb. Bármilyen sikertelenség után az ember leül a gondolkodó székébe, és piszok őszintén megkeresi, hogy mi volt az ő saját sara a dologban.

Nem a feleség, nem a barátnő, nem a főnök dolgain kattogok, hanem magamat elemzem. Ha ez nem megy, akkor nem fejlődik az önismeretem, és elmegyek egy szakemberhez, hogy segítsen kibogozni.

júl. 18. 15:29
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Kicsit aggasztó, hogy egy felnőtt embernek ilyen alapvető fogalmakat (amik közel sem újkeletű dolgok) el kell magyarázni, de akkor mindegyiket röviden:

- önismeret: Ismered magadat; tudod mi tesz boldoggá és mi szomorúvá, tisztában vagy az erősségeiddel és gyengeségeiddel, ismered a vágyaidat és céljaidat, van egy reális önképed.

- fejlődés: Nem rekedsz meg, hanem előrenézel és javítasz magadon. Tanulsz egy új nyelvet, sportolsz, leszoksz egy káros szokásodról, türelmesebbé vársz, akármi.

- elfogadás: Elfogadod magadat és a párodat, de ennek is megvannak a korlátjai, hogy mit érdemes elfogadni és hol van az a szint, ahol már több értelme van szakítani.

- trauma feldolgozás: Ha van múltbéli sérelmed, akkor azt egészséges módon feldolgozod, hogy tovább tudj lépni. Például nem hagyod, hogy a bántalmazó exed miatt paranoiás és állandóan meghunyászkodó legyél az új kapcsolatodban. Ugyanúgy, ahogy egy gyógyuló anorexiás is képes egészséges kapcsolatban lenni az étkezéssel, miután felépült.

- én idő: Nem lógsz állandóan a másikon, megvannak a magad dolgai, amik neked adnak identitást; ezek lehetnek hobbik, tanulmányok, pihenőidő, akármi. Nem hanyagolod el magadat.

- önszeretet: Szereted magadat, nem áldozatként vagy gonosztevőként bánsz magaddal, hanem megteszel mindent egy boldog és kiegyensúlyozott életért.

júl. 18. 15:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Az is az önismeret része, hogy nem mindenért magadat hibáztatod. Igenis van szemétláda főnök, van nárcisztikus pár, ilyenkor azt tudod kielemezni, hogy miért tudott téged behálózni, negatívan hatni rád és hogy vedd észre legközelebb, ha ilyen emberrel van dolgod.
júl. 18. 16:02
 7/9 A kérdező kommentje:
#5 és ezt leforditanád férfira is? És közös pontot a női vonallal?
júl. 18. 16:04
 8/9 anonim ***** válasza:
35%

A fogalmal ugyan divatosak, de a nőknek kb. annyi fogalmuk van ezekről a dolgokról, mint a férfiaknak.

Nincs önismeretük. Ő azt hiszi, hogy ismeri magát, de nem. Nem tudja ugyanis, hogy bizonyos szituációk mit váltanak ki belőlem.

Önszeretet? Attól, hogy posztol a közösségi médiában magáról valami Facebook bölcsességgel, még egyáltalán nem biztos, hogy szereti magát, csak bebeszéli magának, mert trendi akar lenni, de közben meg arra vágyik, hogy olyan alakja legyen, mint egy Victoria's secret modellnek.

Elfogadás? Ez a progresszívok szavajárása, és hátborzongató, mert tudom, hogy akik ezzel szambáznak, passzív-agresszívak a másként gondolkodókkal, és csak azt fogadják el, aki vele egyetért.

Más szóval, ez egy női halandzsa. Azt hiszi, a bulvárpszichológia intelligenssé tette, pedig nem.

Amúgy tudok mutatani olyan pszichológiai anyagot, amely valóban tudományos, csak az ilyeneket nem nagyon mutogatják a laikusoknak, mert eléggé nyomasztó eredmények jöttek ki.

júl. 18. 16:05
 9/9 anonim ***** válasza:
60%

Ezek egyike sem nem-specifikus fogalom. Ugyanazt jelenti nőben, mint férfiban.

júl. 18. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

50 feletti férfinak hol és hogyan érdemes társat keresni?

Nincs tapasztalatom benne, mert hosszú párkapcsolatban éltem, aminek most vége lett. Viszont látom az ismerőseimen, hogy ez milyen nehéz. Azt érzem, hogy irreális elvárásaik vannak az embereknek és mindenki a saját maga által nyújtotthoz képest sokkal magasabbra rakja...

Nők, titeket zavar, ha a férfinak vékonyabb a karja, mint nektek?

Izmos, szálkás kar, de nem olyan vastag. Ugye a nőknek gyakran vastag(abb) a karjuk, de csak zsíros, nincs rajta semmi izom. Téged zavarna, ha vastagabb lenne a karod, mint a pasidé?

Még nem volt soha kapcsolata a férfinak akivel ismerkedem. Ez szerintetek is intő jel, vagy túlreagálom?

Társkeresőn beszélgettem egy korombeli férfival (30+ korosztály), és jól kijövünk. A minap viszont szóba került, hogy neki még nem volt soha kapcsolata. Persze ez az ő dolga, én tiszteletben tartom, hogy így élte az életét, de én ezt alig tudom elképzelni. Mint...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!