Akiknek nem lehet kapcsolatuk, miért remegnek érte ennyire, miért nem elég az, hogy pl. a testvéretekkel laktok együtt, vagy egy jó baráttal, vagy egyedül és a programokra kerestek valakit?
Nekem sem lehet kapcsolatom, bennem azért van ezzel kapcsolatban rossz érzés mert egyke vagyok és barátok terén is nagyon rosszul láttam mindig.
De ha lenne testvérem, bennem fel sem merülne, hogy bárki idegent be akarok engedni az életembe...
Az igaz hogy én azsex vagyok és szexundorom is van, de ha ez nem így lenne, akkor is sokkal jobb lenne egy testvérrel, vagy baráttal együtt élni és csak akkor keresni valakit, ha épp együtt akarsz lenne valakivel úgy.
Ez az egész koncepció totál élhetetlen, olyan mintha olyan dolgot várna el az élet az emberi lényektől, ami teljesen megugorhatatlan
Egyébként is az emberek többsége csak azért remeg annyira egy kapcsolatért, meg házasságért meg a gyerekért, mert így lettek szocializálva, hogy ez az élet rendje meg ezzel lehet menősködni hogy bizony engem már elvett valaki, meg van már gyermekem meg van már feleségem
Amúgy mi a jó abban hogy folyton együtt kell lenni valakivel, eleve a feldobott időszak csak az elején tart egy ideig, utána csak megszokás, közös lakás, albérlet, ház
A legtöbb ember csóró, semmi elvezet nincs a hétköznapjaikban, 8 órát dolgoznak, mindent tudnak egymásról, megy a veszekedés, látod a másik undorító dolgait, főleg egy pici panelben ahol a legtöbb ember él...
Kinek van kedve meg energiája egész nap topon lenni a másikért?
Közben elkezd öregedni a másik de az élet meg a természet továbbra is elvárja hogy ugyanúgy vonzódj meg szexelj minden nap mert ha nem teljesítesz, akkor ott van egy másik
Eleve a legtöbb embernek be kell érnie nem vonzó emberrel, ahelyett meg egyedül lenni ezerszer jobb
Még akkor is lenne rengeteg buktatója annak, hogy kapcsolatban vagy, ha egy milliárdos villában élnél és mindkét fél gyönyörű lenne plusz egyiknek sem lenne semmilyen traumája, mentális gondja
Közben meg ilyen ember a világon nincs, aki 100%-os fejben mert mindenkit ér trauma.
A nagyon vonzó emberek meg a legjobb 5%. A vagyonos meg még annál is kevesebb
Szóval kérdem én: miért remegtek ennyire azért hogy ilyen szar életet kelljen élnetek?
Ez a működő kényelmes élhető párkapcsolatosdi olyan elvárás az élettől, mintha 30 évesen mindenkinek fel kellene mutatni egy Nobel-díjat.
Miért nem éltek inkább testvérrel, baráttal? Nekem egyik sincs

válasza:

válasza:

válasza:Sokban van igazad, de egészen más egy testvér, egy barát vagy egy társ.
Nekem tesóm sosem volt, párom évek óta nincs, barátok pedig elkoptak sajnos. Már csak arra volna igényem, hogy programokra, kirándulásokra vagy beszélgetésekre vágyom. De ez ahogy látom, manapság már nem díjazott.
F

válasza:Egy percet sem tudnánk együtt élni a tesómmal. Tűz és víz vagyunk. Csak azonos szülőktől származunk, de semmi több. Teljesen külön vágányokon fut az életünk. Kész csoda, hogy gyerekként nem mészároltuk le egymást. Innen indul a tesóval együtt élés kérdése nálunk.
De tételezzük fel, hogy jó lenne a viszony, még egy ilyen esetben is, a tesóm simán vágyhatna saját családra. Mi a fenét keresnék én az ők családi életében? Teljesen életszerűtlen az egész felvetés.

válasza:Hát valószínű mint egy nem aszexuálisnak nehéz megérteni hogy milyen lehet aszexuálisnak olyan nehéz elképzelni egy aszexuálisnak milyen lehet egy aszexnak.
Szerintem az amikor a másikban megtalálod a másik feledet. Az az érzés amikor vonzódsz valakihez amikor nagyon szeretsz valakit amikor csak vele lehetnéd amikor az egesz jelenlétéd szereted. És nyílván lesznek nem jó pillanatok vagy viták.
De ha jol választasz akkor ő szeretni fog elfogad akkor is ha nem vagy épp a legjobb formádba a szülés se a világ legszebb dolga mint beállítják nyilván valamilyen szinten hát kicsit undi is még is mellettük marad az apuka es nem menekül el az aszonytól amikor nyom és véletlen bekakál igen ilyen is van.
Vagy ha lazasan taknyosan fekszel mellette ő ugyanúgy szeretni fog és nem azt gondolja hogy egy undorító béka vagy.
Sose értetem azt se hogy mas undorító dolgai undi de amit te csinálsz a wcben az nem meg hasonló

válasza:Nincs olyan, hogy "nem lehet".
Esetleg ha valakit életfogytiglanra bezárnak a Csillagba, akkor azért tényleg drasztikusan lecsökken az esélye, de ilyen extrém helyzeteket leszámítva nincs olyan, hogy nem lehet.

válasza:

válasza:Miért kell minden aszexuálisnak full kattantnak lennie?
Sugárzik belőled a frusztráció és a gyűlölet. A torz világképedről nem is beszélve.

válasza:Azért nem tudod megérteni, mert sose volt benne részed és valószínűleg igényed sincs rá, ha testvéri kapcsolathoz hasonlítod (ami egyébként szintén lehet rossz, azért mert valaki testvér, még nem lesz vele szuper a mindennapok).
Egyébként az élet lényege a fajfentartás, tudás átadás, múltban elkövetett hibáknak jövőben való elkerülése, túlélés, ami mélyen belénk van kódolva. Azok az emberek, akik másképp gondolkodtak már ugye kihaltak.
Persze fontos, hogy jól érezzük magunkat, de idős korban sokan visszatekintenek és sajnálják, ha az élet egy részéből kimaradtak. Óvatosan gondold át, hogy tényleg erre vágysz és nem bánod meg, hiszen egyszer vagy fiatal, nem lehet később visszacsinálni!

válasza:Mert funkcionális felnőttek vagyunk, akik szeretnék tovább vinni a génjeiket. Amióta csak emlékszem, mindig is akartam feleséget és gyereket. De mint kiderült, ebbe nekem csak 33% beleszólásom van. Nem a nevelés miatt, vagy indoktrináció miatt. Mintafelismerés és ősi ösztönök.
> jó baráttal együtt lakni
Egyetem után nagyon ritka, főleg ha ők nem a te típusod. Munka irányába költöznek, családot alapítanak, vagy szimplán elvannak magukban a saját lakásukban.
> testvérrel együtt lakni
Felnőttként ez is elég ritka. Mindenki megy a maga útján, osztozni a bérleten nem annyira jellemző.
De itt van egy ellenpélda arra, miért nem biztos, hogy olyan jó testvérrel lakni, spoiler, mert mindkettőtőket visszahúz és túlzott kényelemben tart.
26 évesen vettem egy kis garzon lakást fele hitelre. Húgom megcsúszott az egyetemmel, úgyhogy kiesett a kollégiumból. 1 évig szenvedett a drága, többed-magával albérletekkel. A megoldás egyértelmű volt, nálam van belmagasság, építünk egy galériát, ami az ő "szobája lesz", így a megspórolt albérletdíjat majd rá tudja költeni a saját lakására, vagy beszáll majd a leendő párjával vásárolandóba. Eltelt 17 év, mindketten továbbra is egyedülállóak vagyunk, nulla randival ez idő alatt. Végül összespórolt annyi pénzt, hogy vett magának egy lakást fele hitelre. Feladta a párkeresést, ő innentől inkább saját maga élményeire koncentrál.
További kérdések:
Igazából van stabil munkám, 3 ingatlanom van, amiből 2-őt kiadok,van autóm, nem nézek ki szerintem rosszul, de nem jön össze a párkapcsolat. Annyi energiát fektettem már bele, és igazából már nem is szeretek ismerkedni, mert belefásultam az állandó...
Én kicsit feladtam, régebben ennyi idősen feleséget, gyereket képzeltem el. Ahhoz képest meg egyedülálló vagyok, kilátásban sincs nő.
Van egy fiatalabb nő, én 35 vagyok, ő 25. Már többször volt: barátnőjével van, amikor meglát akkor mondanak egymásnak valamit, szólnak egymásnak, majd mosolyog ahogy néz engem, aztán újra valamiket beszélnek, nevetgélnek. Utána néha még visszanéz rám. Aztán levegőnek...
Alig volt eddig lehetőségem ismerkedni, akivel meg ismerkedtem ő nem engem választott. 31 éves vagyok eddig max 5 nővel volt lehetőségem ismerkedni. Kapcsolatom egy sem. Komolyan azt érzem hogy nekem ez nem való. Mások 20 évesen boldog kapcsolatban élnek.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!