Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők igényei, elvárásaik folyamatosan nőni fognak az évek múlásával?
Nem nőttek. Csak a szűrőm lett jobb, pontosabb, érzékenyebb. Tudom mi az amit engedek és mi az, ami már egy finom jelzés lehet arra is, hogy megszakítsam az illetővel a kapcsolatot és nem pazaroljam feleslegesen az időmet. Ez a szűrő működik már a kezdeti fázisban akkor is, ha fizikai erőszak jeleit fedezem fel, és akkor is, ha pl. az illető egy bunkó.
Korábban ezeket elhessegettem, mert mindig nagyon akartam egy kapcsolatot, és figyelmen kívül hagytam az intő jeleket. Mára ez megváltozott.
Ez egy buta, naiv kérdés.
Mit gondolsz, hány nő mondaná azt hogy "Hát én már öregszem, nem vagyok olyan kelendő, mint a fiatalabb, feszesebb vetélytársaim, így logikusan lejjebb teszem a lécet, hogy ne maradjak meg magányos, macskás vénasszonynak"?
15-ös
Ez így jól hangzik, elméletileg, de ha red flag nálad egy középen nyomott fogkrémes tubus, akkor ugyanúgy beteg vagy, mint egy öngyilkossággal fenyegető kapcsolatfüggő...
Valamennyi rugalmasság meg kifejezetten előny, mert soha senkivel nem lesz minden patent. Az milyen unalmas is volna már, nem?
Persze, kell némi rugalmasság, de van, amiben nincs alku. Ilyen nálam pl. az agresszióra hajlamos viselkedés, a szélsőséges gondolkodásmód, a teszetoszaság, a teljesen eltérő tervek a jövővel kapcsolatban, amik nem egyeztethetők össze.
Mikor még csak próbálgattam a szárnyaimat, és örültem, hogy nem vagyok láthatatlan, úgy gondoltam, el tudok fogadni egy dohányzó embert is társamnak. Hát, a szervezetem beintett, képtelen vagyok úgy hosszú időt eltölteni dohányzók közelében, hogy ne érezzem rövid időn belül rosszul, kellemetlenül magam (ez nálam például szemviszketés, szemszúrás, szemfájdalom, könnyezés, tüsszögés, fejfájás formájában jelentkezik), úgyhogy ez ma már egy megingathatatlan szűrő lett nálam. Ebben nem tudok rugalmas lenni.
Anno, diákként még úgy gondoltam, az ember képes változni, aztán megtanultam, hogy ezt senki nem képes meglépni és tartósan megőrizni csak másért, ha benne nincs egyébként akarat és szándék a változásra.
Minél inkább kialakítottam a saját életemet, kiépítettem mindazt, amiben jól érzem magam, és meg tudok élni, annál rugalmatlanabbá váltam én is. Talán közrejátszott, hogy túl sokszor kellett alkalmazkodnom olyan családtagokhoz, akik mellett nem volt egy nyugodt percem, és most végre igazán szabadnak érzem magam, amióta a magam ura vagyok, és mindent kerülök, ami visszaránt abba a kiszolgáltatott, elnyomott helyzetbe.
Ma már csak annyira vagyok rugalmas másokkal, amennyire én meg tudom őrizni önmagamat, a saját boldogságomat, szabadságomat (kapcsolaton belül is).
17-es
Ezek azért elég karakteres és normális igények.
Nem feltétlenül ezekre gondoltam, hisz egyetlen embert sem fogsz találni, aki deklaráltan "rendben megvan" egy agresszióra hajlamos másikkal...
A dohányzás pedig ugyancsak egy elfogadható és elfogadott sarkalatos pont.
Ez inkább azt jelenti, hogy tudod mit akarsz/bírsz és mit nem.
Nálam hasonló dolog pl. az orális szex. Nem akarnék olyannal kapcsolatot, aki nem tudja/akarja nekem ezt megadni. Elfogadom, ha egészségügyi, lelki, egyéb oka van rá, nem bántom ezért(épp ahogy te sem bántod a dohányost), csak kijelented, hogy ez biztosan nem összeegyeztethető a te igényeiddel.
A rugalmasságot olyan dolgokra értem, ami a végletek közt helyezkedik el valahol.
Pl. a szennyestartó mellé dobja a koszos ruháit, rendetlen, nagyon ocsmányan mosogat, zokniban akar dugni,stb.
Ezeken lehet változtatni, ha akar, illetve talán te is meg tudod szokni, ha tényleg nincs vele más baj.
Úgy kell értelmezni, hogy hát ez egy humoros, vonzó, értelmes és szerethető ember, na bumm, ennyi hibáját elnézem neki. Attól még ezek hibák, persze, de nem showstopper kaliberűek.
16-os: ne olyan red flagekre gondolj, hogy középen nyomott fogkrém. :D Leírok egy példát, hogy lásd, mire gondolok.
Egyszer randiztam egy sráccal, akit tágabb baráti kör révén ismertem meg (legyen A). Ebben a tágabb baráti körben volt egy másik srác is (B), aki össze akart jönni velem, de elutasítottam, B tudomásul vette, és minden ment tovább úgy, ahogy előtte. Amikor pár héttel később A-val randiztam, ő feltűnően firtatta, hogy miért nem tiltom le B-t, miért állok vele szóba (tágabb baráti kör révén B-vel kb. a kommunikációnk kimerült a "szia mizu"-ban, amikor pár hetente összefutottunk valami összejövetelen), szerinte felesleges beszélnem vele. Lehet, hogy én vagyok az ostoba, de szerintem ez elég nagy red flag, számomra ez arra utalt, hogy ha esetleg összejönnék A-val, akkor nem csak B-től, de elég sok embertől megpróbálna eltiltani, azzal az indokkal, hogy szerinte felesleges szóba állnom velük.
Bocsi, ha kicsit kusza lett a sztori, remélem, azért érthető, mire gondolok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!