Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák

Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A kérdés

Csak én látom úgy, hogy egy nemdiplomás férfinek lehetetlenség tartalmas párkapcsolatot kialakítania egy okos, legalább átlagosan vonzó külsejű fiatal visszafogott lánnyal?

Ha az ismerőseimből és idegen férfiak facebook adatlapjából indulok ki akkor a párkapcsolatokat 3 jól körülhatárolt kategóriába tudnám besorolni a pasi szemszögéből. Persze nem általánosítok, de nagyjából ezt a tendenciát figyeltem meg a párkapcsolatokban.


#1: Szakmunkás vagy "az élet iskolája tanított engem" felfogású egydimenziós pasi, aki közönséges füstös bulikba jár illetve sufnituningolt BMW-kel meg közönséges autókkal jampiskodik és külsőtől valamint vagyontól függetlenül is max egy cicomázott üresfejű white trash nemdiplomás "diszkós csajjal" tud csak összejönni, akinek a foglalkozása jellemzően fodrász, sminkes, pultos, pincérnő, személyi edző stb. akikben semmi titokzatosság, gyengédség csak a nyers, eltúlzott női közönségesség. Ha képpel akarnám illusztrálni, akkor jellemzően így néznek ki: [link]

[link]


#2: Akkor van a második kategória. A pasi klasszikus karrierista, értelmiségi diplomás, aki ambiciózus, de ugyanakkor nyitott, társasági és minden napja tökéletesen meg van komponálva. Odafigyel minden részletre (külső, belső), sokuk egyszerűen tökéletes, jellemzően mérnök, orvos, jogász, közgazdász, informatikus végzettségűek és a szintén diplomás (vagy egyetemista) barátnőjével hosszútávon is elköteleződött és komoly terveik vannak (közös lakás, gyerek). Pezsgő és tartalmas kulturális ill. társasági életet élnek a szintén szűk baráti társaságuk körében és a velük való kapcsolatának a középpontjában a régi egyetemi élmények állnak. A barátnőjük tipikusan intelligens, szép, erős személyiség, de titokzatos és egzotikus kisugárzású, akin érezhető, hogy csak a diplomás kasztba tartozó férfiakat veszi számításba. Tipikusan így néznek ki:

[link]

[link]

[link]


#3: És akkor vannak azok, akik az #1-eshez hasonlóan szintén nem rendelkeznek diplomával, de nem is élnek annyira kicsapongó, szeszélyes életet, hanem inkább otthon végzik a kis piti dolgaikat, elmennek a haverokkal néha sörözni/meccsre és vállalnak 2-3 gyereket, akiket szerényebb körülmények között, de átlagos kismelós élettel felnevelik. Közülük sokan papucsférjjé válnak vagy szimplán otthagyja a felesége egy jobb és tehetősebb pasiért. Az ilyeneknek a felesége jellemzően pénztáros, szakács vagy gyári munkás és külsőre a pasijukhoz hasonlóan a munka miatt erősen lestrapáltak vagy jellegtelenek: [link]

[link]


(A linkelt képek mindegyike nyilvánosan elérhető és felhasználható!!!)


Szóval én ezt a 3 kategóriát tapasztaltam eddig életem során. Természetesen vannak átfedések közöttük, de ezek a társadalmi csoportok alapvetően határozzák meg a párkapcsolati konvenciókat és én szinte sosem látok pár elszigetelt példán kívül tendenciát arra, hogy a szép és okos nők ne feltétlenül a diplomás és karrierista pasikhoz vonzódnának. Én alapból úgy látom, hogy manapság mindenki diplomát szerez, de a párkapcsolatok erre az érzésre csak még jobban ráerősítenek. Arra lennék kíváncsi, hogy ti is hasonlóan látjátok-e illetve ha nem akkor megtudjátok-e cáfolni?Keress kérdéseket hasonló témákban: karrier, párkapcsolat, társkeresés, diplomás, sikeres, férfi, , szép, vonzódás, ismerkedés

  ápr. 28. 19:33  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
És miért ne akarnának magukhoz hasonló párt? Nem értem a problémádat.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/17Időpont ápr. 28. 19:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szerintem nincs így. Most egy diplomázni készülő, főiskolás lánnyal ismerkedem, úgy hogy nincs se munkám, se diplomám.

És szimpatikus vagyok neki. Nem ezen múlik. El se olvastam a sok baromságot, amit a kérdés alatt írtál.

Amúgy óvónő lesz.A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/17Időpont ápr. 28. 19:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Aswad05 nevű felhasználó válasza:

Ami engem illet és szeretem ha valaki megfigyeli a dolgokat és használja az agyát. Értékelem, hogy ezt ilyen szépen elmagyaráztad, az csak jó ha valaki gondolkodik.


A többiek meg látod el sem olvasták de már lebaromságozzák a kérdésed. Na most egy ilyen felszínes társadalomban, hogy lehet egyáltalán normális párkapcsolatot kialakítani?A válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/17Időpont ápr. 28. 19:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ebbe az egédzbe csak az a bibi hogy egy egyetemre járó lány is lehet kevésbé vonzó vagy akár slampos és egy olyan lány is lehet kifinomultan vonzó akinak "csak" szakmája van.

Ismerek ilyet is olyat is.

Egyetemre járok és valahol talán érthető ha akikkel ismerkedem szintén egyetemre járnak, mert abban a közegben mozgok, többnyire ilyen emberek vesznek körül, velük találkozok nap mint nap. De egyetemisták közül is akadnak olyanok akiktől az eszem megáll mert amúgy segghülye vagy tróger.

Plusz a diploma nem is mindig egyenlő mondjuk a jó fizetéssel. Sok esetben egy jó szakmával rendelkező ember többet keres mint mondjuk egy diplomás tanár. És az is lehet intelligens akinek "csak" szakmája van.

De igen, a közös egyetemi élmények pl sokszor összehozzák az embereket így nem meglepő ha olyanok jönnek össze akik ugyanoda járnak/jártak.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/17Időpont ápr. 28. 19:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Pontosan az ellenkezőjét láttam ennek mindig is. Én azt látom, hogy csak az ilyen irodai adminisztrátor, vagy szakmunkás csajok vannak attól elájulva, hogy diplomája van a pasinak.

Az intelligens, okos nők magasról tesznek erre. Egyrészt mert látják a szaktársaikon is, hogy nagy részük ugyan lediplomázik, de halvány fogalma sincs a világ dolgairól, és nagyjából 3 témában jártas, semmi más nem is érdekli és nem is látja át.

Átlagnál intelligensebb, nem büfé szakot végzett nő vagyok. Többször volt szakmunkás párom mint diplomás. Sokkal több szakmunkást ismerek, akikkel lehet beszélgetni a világ dolgairól. Én azt vettem észre, hogy sok diplomás nem nagyon van otthon a valós világban. Tényleg van úgy kb 3-4 téma, amiről lehet velük beszélgetni értelmesen, de rengeteg dolog nem is érdekli őket aminek lenne értelme. Már eleve ahhoz is intelligencia kell, hogy valaki rájöjjön arra, hogy minek is diplomázna le és fektetne ebbe milliókat, amikor meg tud csinálni egy szakmát amivel havi fél milliót keres.

Szerintem aki maga is intelligens és céltudatos azt nem a diploma fogja érdekelni, hanem hogy az adott ember mennyire intelligens és mennyire tud haladni az életével. Nem tartom vonzóbbnak azt, aki 30 évig végez valami középszerű irodai munkakört amiben talán fentebb tud lépni csak mert diplomája van. Ellenben nagyon vonzónak találok egy szakmunkást, aki ki akarja magát próbálni, érdeklik a világ dolgai, kíváncsi és valóban képes egyre nagyobb vevői kört kialakítani magának és egyre elismertebb szakemberré válni.

Szerintem pont a buta nők fognak azon elájulni, hogy valaki diplomás és mondjuk mérnöknek vagy informatikusnak tanult (azért csak tanult, mert közel sem biztos, hogy el is tud helyezkedni). Vagy azon, hogy valami objektíven minimális eredményt elért a munkájában. Persze a szomszéd műkörmös csajnak ez biztos nagy eredménynek tűnik.

És egyébként az ilyen nagyon tanult férfiaknak közel sem biztos, hogy önbizalmuk is van. Általában aki magasabb beosztásban dolgozik, de nincs meg a kellő önbizalma vagy önbecsülése az pont, hogy butuska, értéktelenebb nőt fog választani. Mert halálosan fél attól, hogy a barátnője meglátja a hibáit, és mögé lát a dolgoknak. Meg persze nehezebb is lenyűgözni.

Pont ezért működik a legjobban a tanult, gazdag pasi + butácska, sikertelen csaj kombináció. A csaj felnéz rá, nem látja a hibáit, nem látja, hogy az elért eredményei jó formán semmit nem érnek.A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/17Időpont ápr. 28. 19:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
En szakacs vagyok sose volt gondom

A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/17Időpont ápr. 28. 19:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem kötekedésből,de azt elmondanád nekem,hogy aki szakmunkás az miért "egydimenziós"?

Szerinted ki szerelné a kocsidat,ki építené meg a házadat,ki sütné a kenyeret amit eszel?(stb.)

Én is szakmát tanulok viszont vannak diplomás ismerőseim is akikre inkább illik az egydimenziós jelző.


Itt a probléma az,hogy a nők nem tudják értékelni azt,ha valaki normális munkával keresi a pénzét.Inkább keresnek egy 8 diplomával rendelkező irodistát,aki egy izzót sem tud kicserélni(tisztelet a kivételnek) viszont cserébe tele van pénzzel.A válasz 62%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/17Időpont ápr. 28. 19:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"És miért ne akarnának magukhoz hasonló párt? Nem értem a problémádat."


Kérlek szépen ez azért probléma, mert ha én egy cnc-esztergályos/villanyszerelő/raktáros pasi vagyok, de személyiségemből adódóan érdekelnek az intellektuális dolgok, a világpolitika, a kulturális programok vagy a pezsgő közösségi rendezvények, akkor a végzettségemből kifolyólag egy tollvonással kikerülök nagyon sok - amúgy hozzámillő, de dacból velem nem ismerkedő - nő köréből és maradnak az éjszakai pultos, manikűrös, "VirágvokosztCshő" attitűdű egysíkú lu***ák, akikkel soha nem lesz meg a közös hang. Ez gyakorlatilag a kasztrendszernek egy európai mérsékeltebb irányzata. Ez a probléma személyesen is érint, mert habár egyetemista vagyok, de közel se biztos, hogy sikerül megszerezni a diplomát és lehet emiatt az összes eddigi világnézetem, szemléletmódon valamint értékrendem - amelyek az egyetemre való jelentkezésemben is inspirációt adtak - egy pillanat alatt köddé fog válni és egyből be leszek skatulyázva, mint bugris nemdiplomás melós, miközben a velük kapcsolatos és sokak által hangoztatott sztereotípiák rám egyáltalán nem igazak.# 8/17Időpont ápr. 28. 19:58 Privát üzenet
#4 A párkapcsolati csőd, pincelakó nyakszakáll, aki a gyk-n lóg és kategorizálgat, mert nem ért a csajozáshoz, de azért szép és okos nőt szeretne, mer az neki az árufeltöltős meló meg a kifittyenő sörhas mellé is jár: [link]

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/17Időpont ápr. 28. 19:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#9 én diplomás vagyok és nem feltétlen ragaszkodok diplomás párhoz. Viszont ennek 2 feltétele van: diploma nélkül is legyél értelmes, intellektuális, valamint legyen olyan munkád, amivel sokat keresel. Például céged(ismerek ilyen embereket, diploma nélkül is több cége van, vagy egy másiknak vállalkozása). Ez nekem azért fontos, mert a gyerekeimnek a legjobbat szeretném és nem akarok olyan férjet, aki nem tudja majd jómódban tartani a családot akkor is, amikor én otthon leszek a gyerekekkel.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/17Időpont ápr. 28. 20:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Fiatal nők. Ti összejönnétek egy közel húsz évvel idősebb roma férfivel? Ha egyébként normális, okos, jómódú? Csak normális válaszokat várok.
Hogyan lehet egy vonzó, okos, humoros 21 éves lány szűz?
Könnyen lehet találni olyan fiatal 20on éves lányt, aki gyönyörű külsőleg, és belsőleg is ritka kincs? Mellette meg nagyon okos és értelmes, intelligens?
Mit szeretnek a fiatal 25-30 éves okos, tanult nők a 40-es pasikon?
Hogy lehet az hogy egy okos értelmes vicces életvidám fiatal szép lánynak nincs fiuja már jo ideje?
Fiatal, okos (! ) és gyönyörű lány vagyok, még sincs kapcsolatom? .

Kérdések a Felnőtt párkapcsolatok rovatbólKérdések a Társkeresési problémák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!