Az apák belegondolnak, hogy közös hiteles ház és válás esetén mi lesz velük?

válasza:Nem így néz ki Magyarroszágon a bírósági ítélet.
" de tényleg sok ilyen esetet tudok," Igen? Konkrétan? 100 ismerősöd is vált mostanában? Nekem szerencsére nem. Ahol igen, ott eladták a házat, kifizették a bankot és elfelezték a maradék pénzt. Gyerekes szülők. Aztán mindenki új életet kezdett - nyilván újabb hitellel - a saját részét felhasználva.

válasza:Miért kell hazudozni? Senkit nem kötelezhetnek arra, hogy elhagyja a tulajdonát. Nagyon kivételes eset, ha súlyos bántalmazás történt, de olyan esetekben inkább a bántalmazott aki elmenekül.
Nyilván nem ideális együtt élni, miután a kapcsolat véget ért, de senkit nem lakoltatnak ki, csak mert elvált. Ha mégis elköltözik az egyik tulajdonos, akkor a másik tulajdonosnak lakáshasználati díjat kell fizetnie a másik fél részére. A hitelt is természetesen továbbra is közösen kell fizetni.
Hogy egyéni esetekben hogyan egyeznek meg a felek, azt persze magánügy. Ha olyan barom valaki, hogy kiköltözik a házából, amire aztán egyedül fizeti a törlesztést, hát arra igazán nem lehet mit mondani.

válasza:Ha valamelyik fél nem megy bele az eladásba, akkor pert kell indítani közös tulajdon megszüntetésére, ahol aztán a bíróság kötelezi az eladásra, illetve végső esetben árverezés lesz.
Van olyan, hogy kizárólagos lakáshasználat a bentmaradó szülőnek a gyerekkel, de erre nagyon speckó ok kell, nem hallottam még senki olyanról, ahol valóban ilyet ítéltek volna.
1-es voltam.

válasza:Aki ostoba az csak szerelem meg érzelem gyurika van.
Akinek esze is van az azonnal irat házasságiszerződést azonnal.
Dehát ehhez ész kell meg nem manipulálható pali hanem egy férfi aki nem hagyja magát.

válasza:Kérdező, Te teljesen el vagy tájolva. Nincs olyan, hogy a bíróság arra kötelezi vááskor az egyik felet, hogy hagyja el a lakást és még fizesse is a részleteket, ilyen megoldás csak akkor történik, ha a távozó fél önként hagyja el a lakást, de mivel a tulajdonjoga megmarad a közös házban, értelemszerűen a hitel részleteit fizetni kell, hiszen a bankot nem érdekli, hogy benne lakik-e a tulaj, vagy nem lakhatásra adta a kölcsönt, hanem ingatlan szerzésre.
Ha egyik fél sem tudja kivásárolni a másikat, ha a bent maradó fél nem tudná fizetni a részleteket, akkor az eladás a megoldás, anno én is így váltam 2 kiskorú gyerekkek és vettem egy másik, jóval kisebb ingatlant a maradék pénzből.
Nem minden apuka teheti meg, vagy nem annyira jó fej, hogy a gyerekei érdekét nézve állja a ház hitelét, miközben elköltözik, de erre semmilyen bíróság nem kötelezi.

válasza:Közösen vett és közös hitelből finanszírozott háznál mire kéne házassági szerződést írni?
Házasság előtt szerzett vagyon meg soha nem lesz közös. Arra is minek? Ahogy az örökség sem.

válasza:Ez egy bonyolult kérdés, csak ügyvéd tud erre válaszolni, mert a konkrétumokat át kell látni.
Egyébként az apák képben kell legyenek, hogy a magyar jog a nők és a gyerek mellé áll egyoldalúan nagyon rég óta. Férfi ismerőseim közül rengeteg lett kihajítva, és a maximumra kisajtolt tartásdíj mellett egyedül kell fizessen egy albérletet. Folyamat látom, ahogy ebbe belerokkannak, miközben az anyukák jól jártak az "üzlettel", jön egy új pali, aki szintén be fog szállni a költségekbe, plusz még jön az előzőtől is a pénz. Sajnos ezt látom, és ez szomorú. Biztos vannak olyan esetek is, ahol korrekten tudnak ezekben megegyezni, és nem bosszúvezérelt, vagy kihasználó a hozzáállás. Nyilván a férfi oldalt sem kell félteni, ha felelősség-nem vállalásról van szó. Viszont amiket én láttam, hogy kvázi a volt férjek hogy mentek tönkre, az sajnos tendenciának néz ki.
Ebben pedig a jog a hibás. Ezt nem én állítom, nekem ügyvédek mondták, hogy sajnos sok esetben a nők javára billen a jog, és emiatt komoly hátrányba kerülnek a férfiak.

válasza:Gyermekelhelyezésnél el is hiszem. Pláne hogy apukák ritkán verik a tamtamot,hogy szeretnének 0-24 gyerekezni.
De hogy vagyonmegosztásnál... azt csodálnám.

válasza:Mindig kell házassági szerződés anélkül eljegyzés sincs sőt együtt lakás sem.
Aki nem irat az ostoba és életből felmentett.
Nem véletlen minden üzletember irat ilyet mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
2026-ban már elvileg a fejlett Európában senki sem köt érdekházasságot, mindenki szeretetből házasodik. Ennek ellenére ugyanúgy tele van a világ boldogtalan házassággal, párkapcsolattal. Az egyetlen különbség, hogy most már el is válnak. Mikor lesz végre olyan a világ,...
Épp olvastam, hogy a házasságok 67%-a válással zárul. És ebben benne van az az idősebb generáció ahol még ritkább volt a válás, tehát ha a fiatalabb generációt nézzük (40 alatt), reálisabb a 75%-os válási ráta.
Szerintetek hol kell elhelyezni a gyermeket? Az egészséges szülőnél, vagy a DID-es szülőnél? A DID-es szülő: össz 7 személyiség, egyikük gyermek, másikuk agresszív, kihagy a memóriája, amnézia lép fel néha rövid időre, dührohamok, amik alatt szétveri a fél lakást,...
Nagyon hosszú lenne mindent leírni. 4 év házasság után vállaltunk egy gyereket, aki most 4 éves. Az elején, az első évben még valamit foglalkozott a gyerekkel, de aztán egyre kevesebbet. Nincs napi 10 perc együtt töltött idő sem, a fürdetést kivéve. Nem készít neki...
Az érdekelne, hogy amikor perre kerül a sor (jelen esetben per a váltott felügyelet bevezetéséért), nektek mennyiből jött ki az ügyvéd, ha ti voltatok a felperesek? Egyéb költségek nem érdekelnek, csak az ügyvédi költség jelenleg.
És hány tárgyalás kell? Mindenről sikerült megegyezni, most adja be az ügyvéd a keresetet.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!