Válás után a barátságokkal mi lesz?
38 éves férfi vagyok, 3 barátom van, ők hárman nem ismerik egymást, teljesen máshonnan ismerem őket.
1: volt munkatársam, 45 éves, ugyanaz a végzettség, intellektuális beállítottságú, ilyesmi témák mentén barátkozunk. Ha le kell ülni egy jó bor mellett az élet dolgairól beszélni, ő az emberem. Rá számíthatok a leginkább, ő a legjobb barátom. Gyerekei vannak mint nekem, kettő. Az egyikek a legjobb barátok, így gyakran mentünk együtt nyaralni, stb. A feleségeink talán már jobban vannak mint mi. Sajnos a tudtom nélkül történt egy megcsalás, válnak. A feleségem azt akarja, hogy ne barátkozzak többet vele! Mert furcsa lenne. Én sem tudom elképzelni hogyan lehetne ezt továbbvinni, mert ő már nem tud családi dologra jönni. Kettesben elmenni valahova eddig is ritkán lehetett, a tettei miatt a feleségem meg nem engedi ide hozzánk mint régen.
2: 34 éves fodrászom, 10 éve járok hozzá. Nagyon jó barátok lettünk. Bulizós srác, ha koncertre kell menni, buliba, vidámság kell, ő rá az arc. Nagy dumás, helyén a szíve. Menyasszonya volt, de szakítottak. A srác dobta ki. Most bulizik éjjel-nappal (már nem volt rá jellemző, kezdett családi dolgokban gondolkodni) így nekem ez nem kompatibilis jelenleg. Eltávolodtunk.
3: velem egykorú gyerekkori barátom, sok évig nem láttam, de 3-4 éve újra összebarátkoztunk. 3 gyerek van, az egyik az enyémmel egyidős, gyakran haverkodtak ők is, bár ellenkező neműek. Ő a fenti kettő keveréke, lazább de családi srác, közös a hobbink, heti többször jártunk együtt űzni, akkor nagy beszélgetések, stb. Most vált el fél éve elhidegülés miatt. Sajnos megdöbbenésemre azóta hanyagolja a gyerekeit, ezt ki is mondja. Huszonéves nők után szaladgál, ezzel traktál engem, a csajokat mutogatja. Feleségem ki van akadva rajta, “még belevisz téged is”. Persze nem fog, nem vagyok olyan, de a feleségem nagyon nem akarja hogy barátkozzak vele. Én is úgy gondolom, hogy a jelenlegi értékei nem egyeztethetőek össze az enyéimmel. Nem akarok csajozásokról diskurálni meg kinek milyen a feneke, stb. Ezen túl vagyok, nem ezek a témáim. Teljesen megbolondult magához képest, olyanokat mond, hogy a gyerekei majd megkereshetik ha felnőnek, addig ő nem tartja a kapcsolatot.
Magyarul itt vagyok 3 baráttal, akivel elmentek a közös értékek, illetve az elsővel nem összeegyeztethető a barátság a tettei miatt (engem is becsapott). Most úgy tűnik nem lesz egy barátom se. Igaza van a feleségemnek, az #1 barátot furcsa lenne idehívni vagy menni vele, főleg hogy a csajok a legjobb barátnők és a gyerekeink miatt gyakran találkozunk. A #2 baráttal most nincs közös téma, koránál is fiatalosabban viselkedik, komoly dolgokról nem lehet beszélni vele, csak bulikról. Eltávolodtunk, már nem keressük egymást. #3 barát meg nálam lépte át a határt, hiába ismerem 30 éve, az ilyen viselkedést nem tolerálom, már nem keresem, nem nagyon válaszolok neki.
Másnál is vége lett barátságoknak válás, szakítás esetén? Felnőtt korban, családos emberként mi lenne a normális kezelése ennek a dolognak?

válasza:Nekem is megszakadtak a barátságok, mindkét oldalról van tapasztalatom:
Amikor a férjemmel elváltunk, közös baráti társaságunk elfordult tőlem. 10+ éves barátságok szakadtak meg, köszönni sem köszönnek nekem, ha összefutunk.
Másik oldal: egyik barátnőm elvált a férjétől, én viszont beszélőviszonyban maradtam vele, mert amúgy jókat dumáltunk. Ezen teljesen besértődött a barátnőm, hogy ők már nem egy pár, miért beszélek vele, hogy képzelem.
Nem értem, hogyha két ember úgy dönt, hogy külön utakon folytatja, annak miért kell automatikusan kihatással lennie, hogy a közös barátok is eltűnnek az életből.

válasza:Nem a válás miatt, hanem azért szakadnak meg a kapcsolatok, mert az elvették lettek különbözőek. Ezt te is leírod.
Igazából nem a feleséged mondja meg, hogy kivel barátkozz, hanem te is azt érzed, hogy eltávolodtatok, nincs már közös pont. Nem is értem, hogy miért fogod rá, hogy ő nem enged haverkodni. Te is érzed, hogy hülyén venné ki magát.
Ez egyszerűen a felnőtt élet sajátossága. A régi barátságok tönkremennek, mert elfejlődtök, nincs már közös bennetek. Megtörik a bizalom, rájössz, hogy nem akarsz ilyen ember barátja lenni. Sajnos ez ilyen. Ahhoz pedig baromi nagy szerencse kell, hogy új barátokat szerezz. Sok esetben a gyerek "szerzi", egyszerűen a legjobb haverok szülivel ismerkedtek össze, és velük van elég közös bennetek is.
Munkahelyváltàs, költözés, új suliba gyereknek, rendszeres sport, stb. Ilyen helyzetben tudsz új arcokkal ismerkedni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:20 év kapcsolat és 14 év házasság után feleségem elvált tőlem, mert talált mást, illetve előtte már vagy 2-3 évig folyamatosan megcsalt, de ezt csak válás után tudtam meg. Sok közös barátunk volt mindkettőnk régebbi környezetéből és házasság után új közös barátokat is szereztünk.
Válás után minden egyes barátnak és a volt feleségem rokonainak írtam, h szeretném fenntartani velük továbbra is a kapcsolatot, mert semmi okom h megszakítsam. Volt feleségem pedig szó nélkül minden közös barátunkkal, sőt, saját rokonaival is megszakított minden kapcsolatot és az új párja kapcsolataiba lépett be.
Tulajdonképen kivétel nélkül minden régi ember, akit felkerestem, örült neki, h ezt írtam, míg a volt feleségem előtt értetlenül álltak, h miért szakította meg velük, hisz semmi oka nem volt rá...főleg a rokonok.
Ez 2 teljesen ellentétes és talán szélsőséges álláspont.
48F

válasza:1 .es pont ra valaszolok:
"A tettei miatt a feleségem nem engedi"
Az hogy miért csalta meg a feleségét egyéni ügye.
Több oka lehet. De ti jobban tudjátok neki hogy kellett volna élnie az életét.
Elítéltek másokat , de arra már nem vagytok gerincesek vagy hiányzik neketek hogy megkérdezzétek hogy miért tette.
Lehet a felesége egyáltalán nem akar vele szeretkezni es sok oka lehet.
De nem ti azt gondoljatok jogotok van ítelkezni folotte es jobban tudjátok 🤮

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tegnap este adtam egy esélyt egy "régi ismerősnek", akivel tavaly július 19. és 29. között beszélgettem. Pozitív élményeim voltak a beszélgetéssel visszamenőleg azért.
A ferjemrol van szó,akivel van 2 pici gyerekünk,az egyik már ovis,a picivel pedig még itthon vagyok jövő szeptemberig. A férjem a munkájából adódóan elég sok embert ismer meg és az egyik kliensével,aki egyébként ismerős ismerőse,mondhatni osszehaverkodtak. Ez,amíg...
Szerintem az igazán jó párkapcsolat kulcs a barátság. Mert ott mersz igazán kinyílni, hiszen a barátod, és ő nem fog ítélni vagy bántani. Egy kapcsolat pedig attól működőképes, hogy ti ketten azzá teszitek.
Nagyon sokszor az van hogy ha valaki párkapcsolatban van akkor elhanyagolja a barátságot, mert csak a párjával van, ő lesz a legfontosabb, viszont egy párkapcsolat sosem biztos ha leépíted ezáltal a barátságokat, akkor ha vége lesz a kapcsolatnak könnyen ott maradhatsz...
Az illetőt erkölcsileg megítélve mint férfit vagy nőt az ellenkező nemből Alkalmas illető a szemetekben párkapcsolatra? Mennyire zavarna titeket egy ilyen személy ha a párotok lenne, és milyen neműként?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!