Milyen gyorsan tudok lefogyni?
16 éves lány vagyok, 95 kg, 180 cm körül.
Szeretnék lefogyni, úgyhogy edzeni kezdtem, úgy gondoltam, heti négyszer csinálok egy 45 perces intenzív tornát (pl guggolás, hasizom gyakorlatok, stb).
Ha mondjuk ezt minden héten megcsinálom, mennyi idő elteltével kezd majd látszani?
Előre is köszönöm!
Amíg nem vagy kalóriadeficitben, addig nem fogsz fogyni. Ismerkedj meg a kalóriaszámolás, táplálkozás, életmódváltás alapfogalmaival:
Attól függ mennyit eszel mellé. Amíg azt nem csökkented, pusztán a sporttól nagyon lassan fog menni.
Tehát megtippelni sem tudjuk
Ha ugyan úgy eszel, mint eddig és naponta edzel legalább 2 órát, intenzíven, akkor megindulhat a fogyás. De ha nem megfelelően táplálkozol, nem fogsz tudni megfelelő energiaforrást, fehérjét, stb. bevinni, tehát még többet fogsz enni.
Mindennek a kulcsa a megfelelő táplálkozás! Elegendő napi 500 kcal-lal kevesebbet fogyasztani és mozogni, meg lesz az eredménye. A gyors fogyás nem annyira jó, mert azzal leginkább izmot veszítesz, és nem ez lenne a cél.
4
Igazából azokból a szempontokból, amiket felsoroltál, majdnem mindegyik. Csúfolnak is, valamint én se tetszek így magamnak.
Szia! Először is a kajádat tedd rendbe.
Valahol 1700-1800 kalória körül kellene enned naponta (kivéve, amikor tornázol, akkor lehet mondjuk 2000).
Ezen belül te döntöd el, hogy mit eszel, de akkor tudod tartani ezt a keretet, ha fegyelmezett vagy és okosan eszel.
Igyekezz minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani (illetve nyilván lehet párolt, sült is a zöldség). Kerüld a zsírban/olajban sült kajákat. Péksüteményből, tésztából a teljes kiőrlésűeket preferáld, húsból, tejtermékből az alacsonyabb zsírtartalmúakat. Inni lehetőleg kalóriamentes italokat igyál. Mértékkel lehet enni édességet, chipset, ha nem tudsz ezek nélkül élni, de férjen bele a keretedbe. Érdemes appon követni a kalóriákat. Ami még fontos, hogy vigyél be elég fehérjét (az app számolja azt is).
Ne kezdj extrém fogyókúrát és edzést, mert kipukkadsz, mielőtt eredménye lenne.
Heti 4x45 perc jónak hangzik, vannak nagyon szuper gyakorlatok. Ezen kívül ajánlom, hogy igyekezz aktív lenni: minél több séta, lift helyett lépcső, esetleg bevállalhatsz egy extra porszívózást :) Figyelj oda, hogy eleget aludj.
Én azt gondolom, mondjuk 1 hónap után kell, hogy legyen változás, eleinte vsz csak te veszed észre, 2-3 hónap múlva mások is. Ahhoz, hogy valóban jó formába kerülj, ahhoz kell egy év legalább, de lehet, hogy kettő is (tehát itt arról beszélek, hogy mínusz 30 kilóval már bomba csaj lehetsz, és ami a
legfontosabb, sokkal egészségesebb is leszel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!