Szoptatás mellett milyen diétát érdemes folytatni?
Sziasztok!
Igazándiból tájékozódni szeretnék mivel amint a kérdésből is láthatjátok a 9 hónapos kisbabám még igényszerint van szoptatva. Ez azt jelenti, hogy amikor csak igényli kap anyatejet viszont szeretnék leadni a súlyomból. Azt fontos hozzátennem, hogy tejmentesen étkezem a kisfiam miatt mivel a tej és tejszármazékoktól hasfájása volt. Emellett nem fogyasztok káposztaféléket, zellert, nagy mennyiségben koffeint.
Jelenleg az, hogy számoljam a kalóriát kivitelezhetetlen. Az első gyermekem születése után kb 1 év alatt leadtam 25 kgt viszont őt sajnos tápszerrel tudtam csak táplálni.
Nagyon szeretném ha az anyatejes táplálása megmaradna a gyermekemnek és szívesen fogadnék tippeket, hogy szerintetek hogyan tudnám elérni a célomat.

Nem értem, miért nem tudnál kalóriákat számolni, az az egyedüli módszer, amit szoptatás MELLETT is lehet folytatni, anélkül, hogy a tejtermelésnek vagy a babának bármi baja lenne.
Csak egyrészt nagyo oda kell figyelni a makrókra, másrészt meg nem szabad alacsony keretet megszabni.
Ez az egyetlen egészséges módszer, ha ésszel csinálja valaki, azaz nem 1000 kcal-lal akar fogyni, illetve ha nem zárja ki az összes olyan élelmiszert, amiben van kalória, zsiradék, szénhidrát, hanem normális arányban fogyasztja ezeket is.

Simán számolhatsz kalóriát szoptatás mellett is.
Normális étrend mellett nem fog elapadni a tejed.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!