Konstantin Norman fogalmazott meg valaha véleményt a széklet transzplantációval és ezekkel a patkány kísérlettekkel kapcsolatban? Hogy tudja ezt cáfolni?
Ez a csávó folyamatosan azt sulykolja a nézőibe, hogy a fogyásban SEMMI nem számít, csak a kalória deficit, konkrétan azt mondja hogy sem a hormonális hatások, sem pedig a bélmikrobiom összetétele és állapota nem számít, amíg a az étrend és az edzésterv együttesen kalória deficitet okoz... És állítólag Ő molekuláris biológiát végzett.
Nyilván a kalória deficit hatását, működését én sem tagadom... De hogy a súlykontroll nem kizárólag a kalóriabevitel és felhasználás kérdése, az ma már szinte fix tény... Legalábbis én nem találkoztam ezen eredmények cáfolatával.
A cikk azt mutatja be, hogy a széklet transzplantáció, vagyis a bélmikrobióta megváltoztatása befolyásolja a súlygyarapodást patkányokban. Ez arra utal, hogy a bélflóra összetétele és működése is szerepet játszik az energiafelvételben és az anyagcserében,az anyagcsere pedig eleve a napi kalória égetés 60-70 százalékát teszi ki, ami hozzájárulhat a súlyváltozáshoz, függetlenül a bevitt kalóriák mennyiségétől.
Konkrétan (!), a kövérebb patkány ugyanazon az étrenden volt mint a vékonyabb és a kövérebb a széklet transzplantáció után veszített a súlyából, méghozzá nem is keveset.
Hogy lehet ezt az eredményt nem elfogadni? Szerintem maximum azt lehetne mondani, hogy hamis a kutatás...
"konkrétan azt mondja hogy sem a hormonális hatások, sem pedig a bélmikrobiom összetétele és állapota nem számít, "
Erre légyszi linkelj videót, mert nem rémlik, hogy ezt mondta volna.
Tessék itt van egy a sok közül.
Egyébként, ha véletlenszerűen megnézel tőle pár videót, biztos hogy bele fogsz futni többé is.
Az a lényeg, hogy az Ő álláspontja szerint semmi nem számít csak a kalória deficit... Minden második videójában ezt elmondja, szóval nem nehéz megtalálni a forrást.
A kérdésem meg pont az volt, hogy ennek gyakorlati cáfolatára reagált e valaha, de gondolom nem, mert arra már nem tud mit mondani.

válasza:A mikrobiom számíthat, de a kalória deficiten ketesztül. Pont te írod, hogy az anyagcserét, vagyis a felhasználást befolyásolja. A kalóriadeficit a bevitel és a felhasználás különbsége ugye, csak a felhasználásnál könnyű elfelejteni, hogy az nem csak a sport.
Nem a deficit a kérdés, hanem hogy hogyan érjük el. Ha a mikrobiomot befolyásolva megnő a felhasználás, az ugyanúgy jó.

válasza:Minden mindennel összefügg, pl a máj állapota is fontos, mert a zsíranyagcserét, a zsirlebontast is a maj végzi, ha nem műdödik jól akkor sok lesz a salakanyag, es a hízas.
Ott van a stressz, magas korizol, ami szinten növeli a hízekonysagot. Millió egy dolog hajlamosít a hízasra es ha ezek közül több is szerepel rgyüttesen akkor anelkül hogy zabalna, tartalekolni fog az illető.
Van aki allandóan éhes, mert allandóan jelet küld az agy, hiába evett.
De amit te irtal az is igaz, az egerkiserlet, megcsinaltak forditva is, köver emberek biomjat kaotak az emberrk es elkeztek hizni, pedig em ettek többet, mint a vekony egerek.

válasza:Nézzétek meg, nagyon erdekes:
Kapcsolódó kérdések:
szerintem konstantin nagyon kukacoskodó volt, diet gainz meg folyamatosan megalázkodott... ahogy volt egy kis egyet nem értés, azonnal kihátrált a szituból és igazat adott konstantinnak a legtöbb esetben, mikor meg nem akkor se tudott normálisan érvelni az álláspontja...
Melyikük a nagyobb szakértő?
Inkább ő mint Nyikos Ironnemzetköziifdbszakedző Gàbor.
Mármint értem én, de nem túl hiteltelen a szájából az ilyen embereknek ebben a témában egyáltalán felszólalni? Ez olyan mintha valaki haj ápolási tanácsot adna kopaszon vagy szűzen akarna házassági tanácsadó lenni…
Konstantin azt hangoztatja elég sok videójában, hogy bukásig kell edzeni, különben punci vagy, Dietgainz viszont azt mondja, hogy nem kell bukásig edzeni, mert RPE7 már optimális a fejlődéshez, és RPE8 szinte ugyan olyan jó, mintha bukásig edzenél, RPE8 felett csak a...
Mikor megláttam, hogy 3 óra, mondot, te jó ég! Aztán hamar rájöttem, miért 3 óra, ugyanazt elmondják hatszor oda-vissza. Konstantin kb. szavanként kiforgatja DietGainz minden egyes mondatát. Időnként ragozzák a semmit. Én 25 percig bírtam nézni, de ott már nagyon untam.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!