Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Falási kényszer ellen?

Falási kényszer ellen?

Figyelt kérdés

Stresszes időszakom van, ilyenkor az idegkimerülés miatt , folyton azon agyalok, hogy mit kaphatnék be.

Nem vagyok éhes, nem kell a kaja.

Csak unalmamban rágok kekszeket, csokit, nem valódi ételt, főtt kaját kívánok, hanem nassot.

Abból sem eszek tengernyit, hanem 8-9 kekszet max egy nap, es 40 gramm csokit. Annál több nem is esne jól.

Van hogy érzem, hogy feszül a hasam. Eszek ebédet ami egy tányér leves es jóllakok de utana még eszek 1 süteményt, habár nem esik jól már, de kényszert érzek, hogy érezzem az ízt, hogy rágjak.

Tehat nem az éhségérzet van, hanem a kényszer.

A kávé mellé az 1 süti vagy 2 sor csoki egy ceremónia, ami megnyugtat, aranyszegélyt ad a napomnak .

Sajnos ha kimerülök, onnantól fogva már nem tudom kontrollálni magam!

Az agyam mintha eltompulna.

Nem erdekel csak hogy rághassak.

Sokat mozgok is, de az csak 1-2 óra. Utána megint rágnék unalmamban

dec. 2. 18:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az érzelmek etetnek, ott már kevés az étrend tökéletesítése, lelki segítség kell. Nem kell nagy dologra gondolni, a szorongáscsökkentő stratégiák nekem beváltak érzelmi evés ellen. Meditáció, sport, hobbik, jóga.
dec. 2. 19:24
 2/14 anonim ***** válasza:
És segít az is, ha a felgyülemlett feszkót kibeszéled valakivel, egy baráttal, vagy olyannal aki meghallgat. Az is nagyon sokat segít.
dec. 2. 19:25
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi. Ez komolyan olyan mint az alkoholizmus!
dec. 2. 19:56
 4/14 anonim ***** válasza:
Nekem mondod? Két éve gyógyulok falászavarból (BED) :/
dec. 2. 21:50
 5/14 anonim válasza:
0%
Fogyás
dec. 2. 22:06
 6/14 anonim ***** válasza:
Üres, spájz, hűtő. Igyál vizet, arra szokj rá, pótcselekvésként. Vagy most télen üres teát.
dec. 2. 22:23
 7/14 anonim ***** válasza:
#5 te a hozzászólásaiddal olyan hasznos vagy, mint a gumicsőr a harkályon.
dec. 2. 22:41
 8/14 anonim ***** válasza:
Kérdező amúgy mindent beviszel a szervezetedbe ami/amennyi kell? Makrotápanyagok, rost, elegendő? Csak mert ezen is simán el lehet csúszni a csipegetés felé.
dec. 2. 22:45
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen, egészségesen táplálkozom, eszek tejterméket, gyümölcsöt, zöldseget, húst
dec. 3. 07:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Durva. Gyakorlatilag az éves a hobbid úgy hangzik. Szerintem ha akarod abba tudod hagyni, most mit lehet erre tanácsolni.
dec. 3. 08:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!