Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Igaz, hogy nagy általánosságba...

Igaz, hogy nagy általánosságban a fogyáshoz kalóriadeficit kell és mind1, hogy mit eszel?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a kevesbé egészséges kajákra mint a meki és társai.

183 centi vagyok 95 kilóval és fiú. Tudom, hogy nem vagyok vészesen elhízva de nagyon rossz helyeken látszanak meg az extra kilók és egy -10 vagy 15 kg elférne rajtam.

Viszont vannak napok amikor nem mindig tudom megoldani az étkezésem és annyival egyszerübb lenne heti 1-2 ebéd valamelyik étterembe az ETEL plázában. Sajnos elégge válogatós vagyok és régen nagyon rászoktam a gyorséttermekre.

Kb 2500 kalória kell a súlyom megörzéséhez egy kalkulátor szerint. Kalóriabázisban állítottam be célt heti 1 kg fogyásra. Lehet túl ambíciózus de egyelőre 1.3 kgt fogytam mióta elkezdtem ami kicsit van csak a cél alatt. Az app 1400 kalóriát számolt, hogy ennyit kell bevigyek a fogyáshoz. Azóta sokszor érzem magamat éhesnek egész nap de semmi extra nem éhezek de tudnék enni. Viszont nem tudom ha tényleg heti 1-2szer mondjuk a kfcbe ebédelnék úgy, hogy tartom a kalóriákat aklor az mennyire hátráltatna. Szüleim szerint igen. De én azt olvastam végső soron nem számít.

Az egészségem szempontjából persze szamítana ha csak ezeket ennem de csak 1-2 étkezésről lenne szó amikor a munkám miatt fel kell utazzak pestre. Elég messziről jövök. Nagyon nincs időm kaját keszíteni és a lehetőségek közül amik itt vannak leginkább a gyorséttermek elégítik ki az ízvilágom meg max a bellozzo.

2025. dec. 10. 11:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, hogy a fogyást csak a kalóriadeficit befolyásolja, azonban az egészség tekintetében nemcsak a kalóriák számítanak.

Ettől függetlenül mindössze heti 2 étkezés a KFC-ben nem az egészségtelen szint.

2025. dec. 10. 11:53
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Így van. Fogyáshoz elég a kevesebb kalória.

Viszont az egészséghez azért kell a minőségi kaja. És ahhoz is kell a minőségi kaja hogy abból a kevesebb kalóriából jól is lakj

2025. dec. 10. 11:56
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Neked az 1400 kalória brutálisan es egeszségtelenül keves. Valamit félreszámolt az app. A minimum szükségletet ami akkor is kell a testednek ha egész nap csak alszol azt mindig meg kell enni.

Ez neked kb 1900 kcal. Ez alá sose menj. A fogyási útemeden is látszik hlgy túl gyors.

Ha nem sportolsz semmit akkor a súlytartás tényleg 2400 kcal korul van. Tehat havi 2 kgt fogsz tudni fogyni 1900-2000 kcallal.

Az egészséged szempontjából a jelenlegi 1400as étrended nagyon káros. Viszonyitásnak: 155 cm vagyok, 63 kiló és lány. Én eszem 1350et

2025. dec. 10. 12:12
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

3-as

Igen én nekem is gyanúsan kevésnek tűnik viszont nem "éhezek". Sokszor érzem azt, hogy tudnék enni de erre egy barátom azt mondta ez tipikusam az amikor felismered mi a különbség aközött, hogy tényleg éhes vagy és hogy csak kívánja a szemed. Vagy valami ilyesmit mondott.

Az app a kalóriabázis. Elvileg nagyon jó mindenki ezt ajánlotta. Elvileg a heti 1 kg az még okés fogyás szempontjából. Ezt állítottam be az appban és 1400 valahány kalóriára jött ki. De akkor lehet újra számoltatom vagy megnézek valami mást.

2025. dec. 10. 15:30
 5/16 anonim válasza:
100%

Nem, az app az nem baj. Csak megcsinálta a matekot! Figyelj, 7700 kalória egyenlő egy kiló. Ennyi kalóriával kell többet égetned, mint bevinned ahhoz, hogy fogyj egy kilót. Tegyük fel, hogy te egy hét alatt szeretnél egy kilót fogyni. Ezt beállítod az appban célnak. Ez azt jelenti, hogy neked (2500 kalória tartás) 1400 kalóriát kell bevinned naponta, hogy ennyit égess. Ha úgy érzed, hogy ez túl kevés, akkor az appban beállíthatsz egy távolabbi célt, viszont ez így több ideig fog tartani.

Ez így működik: a tested alapjáraton 2500 kalóriát éget naponta annak érdekében, hogy működjön minden szerved meg ilyesmi. Ha ennél elkezdesz kevesebbet enni, akkor ezt az energiát a zsírból fogja elvenni. 7700 kalória = 1kg. Ha egy nap 1400 kalóriát eszel, akkor naponta az -1100 kalória a zsírból. Azaz egy hét alatt -7700 (egy kiló).

Nem tudom, hogy érthető -e, persze ez nem ilyen egyszerű, sokkal komplikáltabb az emberi test, de ez így van leegyszerűsítve. Remélem, tudtam segíteni.

Az eredeti kérdésedre válaszolva, pedig: igen.

2025. dec. 10. 17:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Az app jó de a belso rendszere nem. Valszeg irrealis celt allitottal be es ahhoz igazodik. A tested ehezese pedig sajnos nem mindig fugg ossze azzal h tenyleges ehseget erzel e. Tartos egeszsegkarosodast okozhat az ilyen. Nalam 3 honap alulevestol lett olyan gondom amire 5 evvel kesobb is gyogyszert szedek
2025. dec. 10. 17:31
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

Én kalóriadeficit nélkül fogytam. Egyáltalán nem számolgattam, szimplán minőségi és egészséges ételeket kezdtem el enni a sok szemét helyett. Mivel te is rá vagy szokva ezt próbáld ki, a házi ételek sokkal laktatóbbak is, így nem fogod tudni túlenni magad ha akarnád sem.

Csak gondold végig, megeszel mondjuk 2 extrás mekis burgert krumplival egész nap mert simán kitesz egy napi kalóriát, vagy megeszel helyette egy csomó húst zöldséggel és más köretekkel, meg szendvicseket telepakolva úgyszint zöldséggel és fehérjékkel például? Szerinted melyikkel tudnál fogyni, és melyikkel fogsz egészségesebben kinézni?

2025. dec. 10. 19:06
 8/16 anonim ***** válasza:
66%

#7 így is kaloriadeficittel fogytál. Kevesebbet ettel mint a tested elhasznalt

Nem dzamoltad tehat nem tudtad mikor mennyivel. De az egeszseges kajalasnak tudatalatt kaloriadeficit lett azberedmenye

2025. dec. 10. 19:13
 9/16 anonim ***** válasza:
66%

"kalóriadeficit nélkül fogytam"

Kalóriadeficit nélkül nem lehet fogyni. Te kalóriaszámolás nélkül fogytál, mert anélkül is sikerült tartós kalóriadeficitben lenned.

2025. dec. 10. 19:21
 10/16 anonim ***** válasza:
22%
Most ez a legújabb kedvenc. Előtte a ch deficit volt. Mindig van valami felkapott.
2025. dec. 10. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Túlzott mozgás akadályozhatja a fogyást?

Tavaly novemberben belekezdtem egy életmódváltásba, mert már zavart a túlsúlyom. Elsőkörben elkezdtem odafigyelni az ételekre, illetve heti 2 alkalommal beiktattam sétálást. Nem volt semmilyen hatással, így egy dietetikus segítségével összeállítottam egy hosszútávon...

Konstantin Norman fogalmazott meg valaha véleményt a széklet transzplantációval és ezekkel a patkány kísérlettekkel kapcsolatban? Hogy tudja ezt cáfolni?

Ez a csávó folyamatosan azt sulykolja a nézőibe, hogy a fogyásban SEMMI nem számít, csak a kalória deficit, konkrétan azt mondja hogy sem a hormonális hatások, sem pedig a bélmikrobiom összetétele és állapota nem számít, amíg a az étrend és az edzésterv együttesen...

Miért nem megy már a fogyás?

Fél év alatt 30kg ot adtam le. Most 69kg vagyok de még nem tetszik az eredmény kb 50-55kg szeretnék lenni. 16 vagyok és lány. Már lassan fél éve csak ímmel ámmal csinálom a diétát mert nem vagyok képes annyira elkötelezett lenni mint régen, de miért ? Nem értem magamat...

Van olyan forgatókönyv amikor a szervezet kalóriadeficitben is elkezd zsírt tárolni?

Az alapján amit olvastam ha cukrosat eszel ( egyszerű szénhidrátok) kalória deficitben is elkezdi zsírként tárolni a szervezet a kalóriát, mivel megugrik a vércukorszint, emiatt az inzulintermelés is és a vércukorszint csak úgy tud helyreállni ha a véráramból az extra...

Kalóriadeficites, fehérjedús étkezéssel fogyhatok úgy hogy ne váljak löttyedté?

64 kiloról lefogytam 57-re, ami miatt kissé löttyedté vált a bőröm (has, mell, comb). Eleinte nem igazán figyeltem a fehérjebevitelre, a kilóim nagy részét koplalással értem el. 52 kiló lenne a cél, de úgy hogy ne veszítsek többet a bőröm...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!