Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az étel függőségnek mi a...

Az étel függőségnek mi a természete? Aki benne van tudna mesélni róla?

Figyelt kérdés
milyen késztetések alakulnak ki hogyan reagálsz rá egyszersmind hogyan éled meg?

jan. 10. 16:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanolyan függőség mint bármelyik másik, alkohol, drog stb. Amióta az eszemet tudom, az életem része. Borzalmas kínok közepedte, nagyon nehezen, dietetikus segítségével, de végül megtanultam úgy alakítani az étrendemet, hogy nagyrészt kordában tudom tartani, mert az étvágyam sokat normalizálódott és így le is fogytam, tartom a súlyom, de a poklot is megjártam...mire idáig eljutottam. Az első időkben komoly elvonási tünetek, rosszullétek, minden volt, és nyilván nem azonnal sikerült, és voltak hullamvölgyek, visszaesések azóta is, de egyre ritkábban, és egyre könnyebben vissza tudok kapaszkodni ezekből. Mentálisan is nagyon megterhelő, de azon a fronton is ugyanúgy foglalkozni kell a dologgal. Az érzelmi evés komoly probléma, és nagyon nehéz kimászni belőle.

Aki ezekben nincs benne, az el se tudja képzelni, nem értik. Teljesen egyedül biztos nem sikerült volna.

jan. 15. 22:18
 12/12 anonim ***** válasza:

Csak megerősíteni tudom az előttem leírtakat. Annyit hozzátennék, hogy általában nem egy fej saláta a sóvárgás tárgya. Hanem erőteljes édes és/vagy sós ízek. Az édes iránti sóvárgást ki lehet cselezni gyümölccsel. Egy ideig. Hogy aztán még megérdemeltebben essünk neki a tábla csokinak/doboz fagyinak.

Miután jól bezabáltam, beüt a kajakóma. Összességében jóval kevesebb az energiám, mintha alacsony kalóriatartalmú kajákat ettem volna.

Nekem az segít, hogy megengedő vagyok magammal szemben. Nem cél, hogy egyáltalán ne egyek "szemét" kaját. De azt nagyon szigorúan veszem, hogy minden nap eszem zöldséget és gyümölcsöt. Ha megettem a napi zöldségadagot, utána jöhet valami finom. Hja, ez meg a másik. Mivel nagyon rà vagyok állva az édes ízekre, a zöldségeket undorìtóan keserűnek, vagy épp ìzetlennek érzem. Kb.legyűröm, mintha gyógyszert vennék be.

jan. 24. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!