Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Próbálkozott valaki már...

Próbálkozott valaki már azzal, hogy naponta csak egyszer eszik?

Figyelt kérdés
Próbálta valaki már, hogy naponta csak 1szer eszik. Kalória mennyiség mindegy csak 1 rövid időablakban lehet enni egyszer. Van valakinek tapasztalata vagy eredménye ezzel kapcsolatban?

jan. 10. 19:44
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
59%
Én csak ebédelni szoktam az esetek elég nagy többségében. 15 kg plusz van rajtam azóta minimum. A szervezet erősen raktároz, mivel a nap többi felében nem jut élelemhez.
jan. 10. 20:13
 2/33 anonim ***** válasza:
67%
Én csak biológiai tanulmányaimra tudok hagyatkozni, mert a génjeinkben kódoltakat (beleértve a ritmust is) nem érdemes megerőszakolni. Az emberi emésztőrendszer mozgásainak van egy kb. 3 órás ritmusa, úgyhogy a nagy általánosságban megszokott reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora ritmusa (ahol a vacsora és a reggeli között van egy kb. 8 órás szünet) valójában ezt képezi le. Ilyenkor felgyorsul a bélmozgás, fokozódik az emésztőnedvek elválasztása akkor is, ha kihagyunk egy étkezési elemet. De a fogyókúrás tanácsadás is azt javasolja, hogy ilyenkor valamit (akár csak folyadékot is) be kell vinni az emésztőrendszerbe. Ha tehát valaki fogyni akar, akkor ne az étkezések számát csökkentse, hanem az egyes étkezéseknél bevitt kalóriát.
jan. 10. 20:14
 3/33 A kérdező kommentje:
Én is azt tapasztaltam, hogy célszerűbb többször enni, mint egyszer sokat.
jan. 10. 20:29
 4/33 anonim ***** válasza:
30%
Bocsi, ha le is pontoztok kedves előző hozzászólók, én vagyok az élő cáfolat. Ha fogyóztam, csak és kizárólag ebédet ettem, igaz, azt nem sajnáltam. Peregtek le rólam a plussz kilók. 3 hónap alatt leadtam a 15 Kg feleslegemet. Maximum annyit tettem, ha éreztem, hogy kezd leesni a vércukrom bekaotam egy kis darab csokit, vagy cukorkát. Nálam bevált, de nyilván mindenkinek más a megfelelő módszer.
jan. 10. 20:30
 5/33 A kérdező kommentje:
Nekem pont ez a bajom, hogy ha nem eszem esik le a vércukor és ideges leszek, ami nem tesz túl jót a munkában. Lényegében ezért is nem tudtam csinálni, az éhség része még tolerálható volt.
jan. 10. 20:43
 6/33 anonim ***** válasza:
41%
Én egyszer eszek egy nap, általában reggeltől estig tart :) N/118 kg
jan. 10. 21:26
 7/33 anonim ***** válasza:
25%
Én is úgy érzem magam, mint te kérdező, úgyhogy a nem evést már nem erőltetem, ráment a gyomrom.
jan. 10. 21:42
 8/33 A kérdező kommentje:
Igen én is ezt tapasztaltam, inkább jobb valami alacsony kalóriatartalmú ételt enni ha éhes vagy, de a túl sok éhezéstől ideges leszel plusz gyomorégés meg ilyenek is lesznek bónuszba.
jan. 10. 21:57
 9/33 anonim ***** válasza:
18%

Gondolom jo sok szenhidratot esztek, az mozgatja a vercukrot, aztan persze hogy ehesek vagytok. Nem csoda. Nekem az animal based etrend valt be es napi egy eves (OMAD). Tehat foleg hus, belsoseg, zsír, keves gyumolcs, nyers tej, keves tejtermek, kis mez, tojas, hal. Ennyi. A sok slave foodot meg (kenyer, teszta, krumpli, rizs stb) meg egye akinek ket anyja van. Azoktol aztan egyfolytaban ehes az ember. Ugy persze hogy nem megy le se suly, se az idoszakos bojt nem megy, semmi nem megy ugy. Az emberiseg soha nem zabalt napi 5x, teljesen abnormalis dolog. Akit ez tenyleg erdekel, az nezzen utana hogy esznek az oslakosok akiket nem agymosott meg a civilizacio ezzel a sok baromsaggal. Kiserletezgessetek ki magatokon, en is azt csinaltam evekig es akkor az ember latja, hogy mi valik be.

Meg nezzetek meg a glikemias indexet. Esztek napi egyszer es akkor mondjuk egy nagy adag mittomen rizst, valami hussal stb, hiaba nagy adag, a szenhidrat GI indexe mutatja hogy a vercukor miatt hamar ehes lesz az ember, keptelenseg kibirni masnapig eves nelkul.

2. Ez ugy baromsag ahogy van, bocsi.

jan. 10. 23:05
 10/33 A kérdező kommentje:

9

Stabil a vércukrod és a hangulatod is? Nem éhezel meg másnapig?

Én is hallottam már a magas fehérje és zsir alapú étrendről, de a modern táplálkozástudomány ellenzi. Miért ajánlják mindehol a teljes értékű növényi étrendet ha ez mégis jobb lenne?

jan. 10. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!