Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A Saxenda vagy a Mounjaro...

Adri1983 kérdése:

A Saxenda vagy a Mounjaro injekcióról szeretnék véleményeket kérni?

Figyelt kérdés
A héten lesz a vérvételem, aztán az orvos valamelyiket ki fogja írni. Kventiaxot szedek, már csak 25 mg dózisban, sportolok is, napi szinten futok,vagy ha nem bicikli, gyaloglás, de semmi. A Kventiax előtt 55-60 kg voltam a 169cm-es magasságomhoz. Most (több mint másfél éve, mióta szedem a gyógyszert, igaz már szinte majdnem nullára csökkentve a dózist) 83-86 kg körül mozgom, eszméletlen magas vérzsír értékkel.Már voltam diabetikusnál is, ő azt mondta, hogy amíg akár 1mg-ot is szedek a gyógyszerből, a súly nem fog lemenni.A kiírt diétát sem tudom tartani, mert farkaséhséggel is küzdöm. Bipoláris zavar miatt a gyógyszert nem merem letenni, mert csökkentésnél is észrevehető volt a pörgés...Így a 25mg kell, hogy maradjon. A súlyom vagy stagnál, vagy egyszer feljebb, egyszer lejjebb megy, de 80 kg alá, az elmúlt másfél évben semmilyen diétával, sporttal nem tudtam lemenni.Ráadásul úgy, h fizikai munkát végzek napi 8órában...Szóval a háziorvosomhoz fordultam,így kapni fogom. Emiatt lennék kíváncsi, hogy ki az aki használta, mennyire használ, melyik használ? Mennyibe kerül? Erre abszolút nincs támogatás?

febr. 23. 19:01
 1/3 anonim ***** válasza:

A wegovyit is tedd a lustába

Saxenda napi injekcio es kb 36 ezer / honap (de van 50ert is. 40 alatt mar lehet talalni, kerdezd a patikat). Kb 6 ora a haroideje tehat en este vagyok nassolos es aki felirta az kondta hogy akkor du 2-3 koeul szurjam. Konkretan az irodaban a munkanap kozepen. Hakossz.

Amugy a masik, rendesebb diabetologusom a saxendat rogton elvetette. Annyival jobb a wegovy meg a munjaro

Wegovy ia semaglutid hatoanyagtartalmi en azon vagyok. Az heti egy injekcio. Eloszor pici adag es negyedik honapra megy fel az emebr a 5enylegesen hatasos dozisra. Ha rogton azt kapnank akkoe brutal mellekhatasok lennenek. Igy is van akinek rossz valakinek meg se kottyan. En pl utobbi vagyok. Adagtol fugg de 58400 az elso ket honal es 78 ezer a harmadik. A negEdiket es otodiket nem tudom de asszem 98ig megy fel. Ez a havi adag. Tobbeknek hatasos az elso par adag is, azoknaj nem kell felmenni a terapias dozisig ami a 1.7 es a 2.4. Foleg gasztroenteorologiai mellekhatasok elofordulnak

Mounjaro kb mint a wegovy de abban meg egy fajta hatoanyag van tehat nagyjabol lehet azt mondani hogy jobb. Havi adag kb 150-300ig megy legalabbis nekem ezt mondtak es en emiatt valasztottam a wegovyt

febr. 24. 07:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Ugy tudom a diagnosztizalt cukorbetegeknek van tamogatas de en pl nem vagyok az. Mas esetben nincs. Nekem pl a gyogyszeremet ketten fizetjuk a parommal. Mar az 58at is megereztem de a 72 az nem ment volna albi mellett ha nem csokkentettem cna jelentosen az eletszinvonalat
febr. 24. 07:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Saxenda 40e

Szarra se jó. Vagy 4 hónapig próbáltam, mert nagyon kitartónak kell lenni azt mondták..

Semmit nem fogytam. Nekem nincs farkas éhségem, alapból nem sokat eszek és vega vagyok, nem zabálok, olyan 1500 max a napi kalória bevitelem. Szívbetegségek miatt nem tudok edzeni, fogyni.

Ozempic és társai biztos hatásosabbak lettek volna.

febr. 24. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!