Hogyan lehetséges, hogy most sikerült fogyni?
Szóval a sztori. 29 éves nő vagyok. Konkrétan az egész életemet végig fogyókúráztam. Már gyerekként is duci voltam, nem vészesen,de én voltam mindig a legdagibb vagy második legdagibb lány az osztályban. Szóval már kb 15 éves korom óta tudom hogy mi az a kalória számolás. Azóta mindig voltak szakaszok az életemben. Pl jött egy szakasz amikor rájottem hogy kövér vagyok,na akkor uccu neki, kalória számolás és torna minden nap. Ezek az időszakok átlagban 2-3 hónapig tartottak. Aztán mindig feladtam mert nagyon keveset fogytam. De tényleg. Szó szerint 1 max 2 kg ment le 1 hónap alatt. Ami rohadt kevés. 19 évesen költöztem el otthonról,azóta magamra főzök Szóval pontosan tudom hogy mit eszek. Ja igen, 1-es típusú cukor beteg vagyok,szóval ch-t is kell számolnom, szóval tényleg pontosan tudom hogy mit hogyan kell mérni, sőt a 15 éves tapasztalatommal a legtöbb kajára már ránézésre tudom hogy mennyi az értéke.
Na szóval tényleg nagyon sokszor nekifutottam már életem során a fogyokuranak de mivel alig fogytam,ezért mindig abba hagytam. Pedig tényleg normálisan csináltam, heti torna, mellette pedig 1400-1700 kalória. Anyám szerint a cukorbetegseg miatt ment nehezen a fogyás (apám is cukorbeteg).
Viszont most jön a lényeg. Kb 1 hónappal ezelőtt már megütöttem a mérlegen a 85 kg-t, szóval elhatároztam hogy kevesebbet eszek. Nem úgy számolom a kalóriát mint régen hogy grammra pontosan napi 1400 kalória,hanem csak úgy szemre. Tehát pl egy szendvicset tudom hogy kb 400 kalória van benne, de ha éppen csak 350,vagy mondjuk 500, akkor nem gond,számolom 400-nak. Szóval csak így ránézésre nézem kb 1 hónapja, voltak 2000 kalórias napjaim, de a legtöbb 1600-1700 körül volt. Viszont most tornázni nem kezdtem el.
És láss csodát, ebben az 1 hónapban lement 2.5 kg. Nem azt mondom hogy 0 erőfeszítéssel, mert persze kevesebbet ettem, és szinte semmi nasi,de egyáltalán nem olyan durván csináltam mint régen. És mégis fogytam, többet mint régen bármikor.
Szerintetek ez mitől lehet? Nekem egyetlen egy dolog jutott eszembe, majd leirom ha már jött pár válasz. De lehet az hülyeség.
Ja igen, köszönöm annak aki elolvassa ezt jó hosszú szöveget.

válasza:Akinek valamilyen alapbetegsége van, annak bonyolultabb mint a kaloria be meg ki. Pcos-sel éa inzulinrezisztenciával ehetek barmilyen keveset, 90-95 kilósan 1200 körül is hiába. Ha nem sportolok nulla grammot tudok fogyni. Ezt tudom, kitapasztaltam. Neked is beindíthatta a sport.
Ami segíti még a fogyást és az alapbetegség miatt jobban számít a stressz. Kevésbé vagy rágörcsölve a kajára.
A harmadik meg az hogy ilyenkor felülbecslünk. Ránézünk a szendvicsre hogy kb 400 kcal. De inkább az 370-380. Egyszerűen ekkora múlttal az agyunk tudja. A 170 kcalos uzsit megb200nak fogjuk becsülni. Napi 4 étkezéssel ez napi 100 kcal extra minusz az eleve kcalddfixites céphoz képest ami havi szinten pkusz fél kiló fogyás

válasza:

válasza:Köszönöm szépen a válaszokat. Arra én is gondoltam hogy lehet mert korábban rá stresszeltem, azért ment nehezen a fogyás.
Viszont az egy dolog amit még a kérdésben is írtam, hogy szerintem mi lehet az oka, az a fogamzásgátló. Én eddig soha nem használtam fogamzásgátlót,de most 2 és fél hónapja elkezdtem. És lehet ez is segít,hogy beállított a hormonszintem vagy valami ilyesmi. Nem tudom ez mennyire hülyeség.

válasza:Én a fogamzásgátlótól pont híztam, aztán nehéz volt megtartani a súlyomat. Amikor abbahagytam, utána olvadtak le a felesleges kilók.
A stressz biztosan nagyon befolyásolja a súlyt.

válasza:Simán lehet a fogamzásgátló hatása.
Mindig is duci voltam, nehezen fogytam, de fogamzásgátló”val” már többször sikerült fogynom. Olyankor normálisan működők.
Sőt, pár évig szedtem egy nagyon erős fogamzásgátlót. Már nem merném azt, mert kiderült, hogy nagyon veszélyes. De akkor szinte bármennyit ehettem, nem híztam. Nagyon boldog voltam. Aztán abbahagytam, és kezdődött a hízás. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!