Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit kellene meg csinalnom...

Mit kellene meg csinalnom hogy vegre leadja a kiloimat?

Figyelt kérdés

Januar ota figyelem az etkezesem. Irom egy appba mindent. Tartom a 1500-1700 kaloriat. Oke volt mikor tobb lett de volt mikor eppen csak 1000, de atlagban az 1500 megvan. Figyelek 1/2-1/4-1/4 aranyra sok zoldseg salata, kenyeret pekarut 90%ban elhagytam. Burgonyat rizst tesztat nagyon keveset. Helyette reform koreteket eszek. Sok folyadekot iszom viz tea kave neha gyumile. Vettem okosorat h szamolja a lepeseim - hat ez nagyon valtozo van h megvan 20 000 van h csak 3000. sajnos ilyen a munkam van h egesz nap iroda de van h mennem kell. Az edzeseket ezeket be is irom az appba. Heti 2x jarok uszni, alkalmankent 2x30-60 percet kozben szanuna.

De egy dekat nem fogytam fel ev alatt semmi eredmeny. Teljesen el vagyok leseredve miatta. Annyi h tobb energiam lett. De meg derekbosegbe sincs valtozas.

Valami otlet hogy lemenjen legalabb az elso 5kg? Osszesen 30at szeretnek kene leadni.

máj. 31. 21:19
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Hány centi vagy és hány kiló? A gyümölcslevet is számolod? Biztos jól számolsz? Kávét mivel iszod? Teszel bele cukrot? Ha igen, azt is beírod?
máj. 31. 21:32
 2/36 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg leírni náhány napi étkezésedet... milyen a "reform köret", csak párolod a zöldséget vagy vajon/olajon készíted?

Mennyi zsiradékot használsz, mennyi tésztát?

Szárazon méred a hozzávalókat (rizst/krumplit stb) vagy már megfőzve?

Mit eszel a körethez, milyen a napi fehérjebeviteled?

Zsíros ételeket, magvakat, avokádót és hasonlókat mennyit eszel?

Tényleg mindent kimérsz gramra vagy néha "szemre" adagolod?

máj. 31. 22:23
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

A lesportolt kaloriaid hozzaadod a megehetohoz? Remelem nem

Hany kg es centi vagy? nem? Kor?

jún. 1. 08:34
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Kevesebb kalóriát bevinni mint amennyit flhasználsz
jún. 1. 13:30
 5/36 A kérdező kommentje:

164cm vagyok és 90kg

az applikáció számol nem én, beírom mit ettem ittam és hozzáadja

pl 2dl frissen facsart almalé és beírja magának

reform köret pl köles, bulgur, quintaize meg hasonlók, párol zöldség

párolt zöldség az párolt nincs alatta semmi csak sós víz, nem keverek hozzá semmit sem

ha én főzök akkor szinte semmi zsiradékot nem használok max annyi van ami kisül de azt nem veszem ki és eszem meg

tésztát max 1x egy héten kb 100-200g között

általában amit a tányérra teszem azt mérem mert nem csak magamnak főzök (van család)

fehérje: kacsa csirke pulyka sertés marha hús változó arányban és nem minden nap, gomba bab az zöldség és fehérje forrás úszás után egy protein szelet - de akkor aznap az is a vacsi

nem szeretem alapból sem a zsíros ételeket spec az avokádót sem szeretem

a munkahelyi étkezést (heti 5 ebéd) nem tudom mérni de ott fél adagot eszek vagyis a felét otthagyom mindig (2-3 fogásos étkezést kapunk nincs lehetőség hazait vinni, vagyis nem tudod hol tárolni és hűteni/melegíteni) ez az applikáció fotós részével viszem be. meglepően jól számol

vasárnapi étkezésem:

reggeli:

3dl tej, kávé-> ezt két részletben iszom meg, trend+ kenyérből 2 szeletke (lidl kapható lila címkés), sajt, kápia paprika

ebéd:

sült kacsa hús, paradicsomsali, rizs

nasi:

1 alma

vacsi:

sült kacsa hús, paradicsomsali

ez volt összesen 1211kcal

az okosóra alapján 1006kcal volt a mozgás

Szombat:

reggeli:

3dl tej, kávé-> ezt két részletben iszom meg, trend+ kenyérből 2 szeletke (lidl kapható lila címkés), csirkesonka, kápia paprika

ebéd:

1db perec (program miatt időcsúszást káosz)

vacsi:

vegyes saláta, fötttojással, sajttal, balzsamecetes öntet

ez volt összesen 910kcal

az okosóra alapján 1625kcal volt a mozgás

péntek:

reggeli:

3dl tej, kávé-> ezt két részletben iszom meg, trend+ kenyérből 2 szeletke (lidl kapható lila címkés), túrókrém, uborka

ebéd:

milánoi spagetti sajttal

vacsi:

rendelt pizzát az uram mire hazaértem, sonkás gombás kukoricás 1 szelet

ez volt összesen 1364kcal

az okosóra alapján 1281kcal volt a mozgás

jún. 1. 13:31
 6/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen okosórád van, de az olcsóbb, belépő kategóriások szeretik alaposan túlbecsülni a mozgással elégetett kalóriát. Nekem pl. egészen hihetetlen, hogy te egy random pénteken, ülőmunka mellett 1281 kcalt elégetsz mozgással.

Én 16 km görkorizással égetek el 580 körül - csak hogy lásd, miért hihetetlen. Oké, hogy nagyobb vagy nálam, de akkor is irreális, hogy több mint a dupláját égesd el, hacsak nem túráztál 20 kilométert munka után.

A legvalószínűbb, hogy az órád jó 30-40%-kal túllövi a mozgással elégetett kalóriát, és így csak hiszed, hogy deficitben vagy, közben legtöbbször nem vagy.

jún. 1. 14:01
 7/36 A kérdező kommentje:

Teszteltuk a lanyomeval. Uszasnal alig 50kcal kulonbseg volt. Ugyan annyi meternel.

Neki samsung van nekem xiaomi egyik sem a legolcsobb volt.

Nem ulomunkat vegzek hanem 30/70 aranyban helyszini munka. de az irodaban is rohangalok a nyomtato meeting stb kozott.

plusz jatszok egy setalos jatekkal az olyan 1-3 ora seta heti 1-3x oke nem folyamatos a seta de par kilometert tuti lemegyek.

Szoval passz nem tudom mi a gond. probalok minnel tobbet mozogni. De egyfelol korlatozott az idom, masfelol ekkora tulsullyal nem szabad tulhuzni - legalabis ezt olvastam.

jún. 1. 14:56
 8/36 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik okosóra xar kaloriabecslésben. Azt sosem szabad számolni. Átlagos heti aktivitás alapján tudod meghatározni az átlagos napi igényedet.

Kb 1400 kalória a BMR

Heti aktivitásod alapján a szintentartód kb 1850-1900

Az 1500 kaloriaval heti fél kilot le tudsz adni.

Legyen meg stabilan ennyi 4 hétig és ha nem mozdul semerre a mérleg akkor kellene hormonvizsgálat. De fog.

A menzás kajánál csúszik el a dolog nagy eséllyel. Illetve ha eddig nem mértél mindent grammra akkor azt kellene. Nem kép alapján becsültetni mert olyan pontatlan mint a ház. Dolgoztam konyhán. Egy adag rizsben van kb 110 kalória. Az olajban amivel főzik még 200. Ezt semmilyen fotóról nem lehet megmondani

jún. 1. 16:13
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

"Az applikáció számol nem én, beírom mit ettem ittam és hozzáadja"

Elhiszem, hogy dolgozol és elfoglalt vagy de a te érdeked, hogy minél hamarabb rájöjj hol van a hiba.

Szánj rá legalább 2-3 hetet, hogy mindent pontosan kimérj és hasonlítsd össze az app által számolt értékekkel.

Ezeknek az AI-s számolóknak még bőven van hova fejlődnie.

Ezen kívül ne hagyd magad megtéveszteni. Sok lim-lomot is eladnak diétabarát ételként. Pl. a szénhidrátcsökkentett kenyér a magvak miatt tele van zsírral (ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz, csak azt, hogy ebből is tartani kell a mértéket mert 100g-ban van kb 300 kcal.

Nagyon sok zabszelet tele van sziruppal, mézzel, magvakkal - nézd a cimkét. Attól, hogy kicsi és egészségesnek van hirdetve még lehet kalóriadús.

jún. 1. 17:14
 10/36 A kérdező kommentje:

8

Amit tudok merek de a menzanal ez hogy kivitelezzem?

Ott fele adagot eszem. Pl ha tartalmas a leves akkor csak azt, vagy a leves fele es a masodik fele.

Nekem 10dkg rizsre 135kcal ir az app... Mondjuk en itthon nem teszek ala semmilyen zsiradekot siman viz pici so es meg csinalja a rizsfozo. Azt sem ertem minek kellene megpiritani olajon a rizst. Sima kinai modszert hasznalom.

En elhiszem neki ha beirom h 15dkg fot burgonya xkaloria. vagy 10 dkg teszta az y kaloria.

Kep alapjan a menzas etelt viszem be. Azt mashogy nem tudom. De kiprobaltam es nagysagrendileg jo erteket is visz be az app. Oke nem pontos ezt tudtam elore es neha javitani kell. De ha ugyan azt megcsinalom otthon akkor hasonlo erteket ir be.

9

"Szánj rá legalább 2-3 hetet, hogy mindent pontosan kimérj és hasonlítsd össze az app által számolt értékekkel."

Ezen mar tulvagyok, a 2. Honapba raszantam az idot h amit csak tudok meregetek es megnezem a neten a kaloriat es majd az appban is. Minimalis elteres volt. Annyi nem h ez donto legyen. es az appban tudom javitani ami nem jo legkozelebb meg azt ajanja fel amit javitottam.

Az a 350gos kenyeret en kb 1 hetig eszem, napi 2 szeletke. 302kcal az egesz, azt 7 fele oszt el. egyeb pekarut nem eszek. (Nnaaaagyon ritkan ha ugy alakul valami miatt h mas eppen nincs)

Ilyen zabszeletet vagy hasonlot sem eszek. Heti 2db proteinszelet uszas utan, de az is be van teve mint ennivalo. es akkor mar nem vacsorazok.

Etkezes elott kozben 3dl viz vagy amennyit kivanok. Teat kavet cukor edesito nelkul. Mikor faj a torkom e kiskanal mez. De az csak 2 hetig volt.

Erosebbnek erzem magam. Mar nem lihegek 2emelet lepcsozesnel. az uszas is az elejen jo ha 20 perc ment aztan kivoltam, mostmar a 60 perc is megy. 1 ora seta teljesen okes. A 10 000 lepes is okes. Tehat fittebb lettem, erosebb, nem faradok olyan hamar el. A kerti munka is jobban megy. Hazaerek nem kidoglok hanem meg lazan megcsinalom ami kell.

Alvas kb megvan a napi 8 ora. Neha kevesebb neha tobb.

jún. 1. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Barátom haverja “dundi”-nak hívott. Eléggé meglepett. Mit kéne csinálnom?

169 centi vagyok és 56 kiló. Én sosem láttam magamat kimondottan vékonynak, de kimondottan “dundinak” sem. Lehet velem van a baj és a valóságban kövérnek nézek ki? Milyen diétát tanácsoltok, amivel leadhatom ezt a pár kilót? Köszi.

Mit kellene csinálnom hogy legyen rés a combom között?

Nem vagyok kövér, sőt vékony vagyok de combra és fenékre hízom és nagyon zavar hogy husis a combom belső része. Azt szeretném kérdezni hogy mit kéne csinálnom hogy az onnan lemenjen, milyen gyakorlatot vagy akármit igazából? 176cm vagyok és 62kg.

Mit és hogyan kéne csinálnom hogy akkár pár honap alatt legalább 5 kg le adjak??

Szeretnék lefogyni de nem tudom hogyan kéne el kezdenem,80 kg vagyok és 30 éves szeretnék legalább 60 kg lenni de tudom ez nem egyik napról a másikra megy . Amellett hogy sportolok(futók ,biciklizem stb evvel nincs probléma)mit és mikor kéne ennem? Köszönöm a segítséget!

Anorexiából gyógyultam, most normálisan szeretnék fogyni, de nem tudok, mit kellene csinálnom? (Több lent)

Szóval 168cm vagyok, anorexiából gyógyultam ki, kb 1 éve, az elmúlt egy évben, megtanultam, hogy megehetem, amit megkívánok, de picit túlzásba vittem, így 44kg-ról 1 év alatt 65kg-re híztam. Nem szeretnék vissza esni semmi képpen, épeszűen szeretnék fogyni kb 5-7kg-t....

Szerintetek mit kéne csinálnom?

Szóval én még tavasszal elkezdtem fogyózni, kb a nyár végéig csináltam, utolsó hónapokban más nem olyan szigorúan. Napi 1500 kcal, és egy kis edzés. Fogytam is 6-7 kilót. Ezután próbáltam arra figyelni, hogy meg tudjam tartani a súlyom, ezért ugyanúgy szigorú voltam...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!