Nem sok kalóriabevitellel is hízok, mi a probléma? (Kép)
IR-es vagyok pár éve, azóta a fogyás szinte lehetetlen számomra. Próbálom számolni a kalóriákat, átlagosan napi 1500-2000 kalória környékén viszek be. Amikor sikerül tartani akkor csak lassan hízok, amikor viszont bejön egy rosszabb időszak egyből gyorsabban beindul a hízás. Tudom, hogy deficit kell, és meg is van elvileg, mégis ez a helyzet. Mi lehet a megoldás?
20F/114kg/181cm

válasza:

válasza:"Próbálom számolni a kalóriákat"
"átlagosan napi 1500-2000 kalória környékén viszek be"
"Amikor sikerül tartani"
"deficit kell, és meg is van elvileg"
Kiemeltem a kérdésedből azokat a részeket, amik egyértelműen mutatják, hogy nem vagy tartós kalóriadeficitben. Ha valóban tartósan 1500 kalóriát fogyasztanál, akkor 181 centis férfiként fizikai lehetetlenség volna hízni.
Nincs olyan, hogy próbálom számolni. Nincs olyan, hogy néha 1500 kalóriát viszek be, néha 2000 kalóriát, néha még többet. Nincs olyan, hogy néha sikerül normálisan ennem, néha meg zabálok. Nincs olyan, hogy elvileg deficitben vagyok, gyakorlatilag meg fene tudja.
Fenntartható kalóriakeret, változatos étrend, sok mozgás és életmódváltás nélkül nem fog menni. Ha el vagy veszve, fordulj orvoshoz, dietetikushoz, gyógytornászhoz, edzőhöz, pszichológushoz, bárkihez, ugyanis ennél a túlsúlynál már indokolt bevonni szakembert. Alaptudás és az elhatározás van a részedről. Menj tovább a jó úton!

válasza:"kaptam egy mintaétrendet"
Olyan szakembert keress, aki nem hozzádvág egy netes étrendsablont, hanem egyénre szabottan segít a táplálkozásod felépítésében, és hosszútávon nyomonkövet.
"heti 3x járok terembe ahol vagy erőnléti vagy kardió edzéseket csinálok"
Példát vehetne róla minden túlsúlyos.
"gyengepontom az a lépésszám"
Sétáltass kutyát! Sétálj gyakran barátnőddel, barátaiddal, szüleiddel! Kirándulj, biciklizz, görkorcsolyázz! Kertészkedj az udvaron/erkélyen! Mindenhova gyalog menj! Ne használj liftet! Minél kevesebbet ülj!

válasza:Az inzulinrezisztenciát 10-ből 9 esetben az okozza, ha az egyén kalóriabevitele és fizikai aktivitása tartósan nincs egyensúlyban, magyarul ha sokat eszik, és keveset mozog.
Ha kisebb lesz a zsírfelesleg, és több az izomszövet, akkor valószínűleg búcsút mondhatsz az inzulinrezisztenciának.

válasza:Problema az, hogy rohadtul nem szamolsz pontosan es nem tartod. Csak ennyi :D
Most vagy csinalod vagy nem. Az, hogy esetleg veletlenul neha tenyleg szamolod a kaloriakat, nem csak ranezesre tippelgetsz, nem szamit. Minden egyes nap kell.

válasza:

válasza:További kérdések:
179cm vagyok és 86 kg (az utóbbi időben felszedtem egy 10kg-ot) és érzem is ezt a felesleget. Kevés izom is van rajtam és ilyen aránytalanul osztódik el ez a zsír réteg. De nem tudom hogy hogyan kezdjek neki és mit. Ezért szeretném a segítségeteket kérni 18/F
Januar ota figyelem az etkezesem. Irom egy appba mindent. Tartom a 1500-1700 kaloriat. Oke volt mikor tobb lett de volt mikor eppen csak 1000, de atlagban az 1500 megvan. Figyelek 1/2-1/4-1/4 aranyra sok zoldseg salata, kenyeret pekarut 90%ban elhagytam. Burgonyat...
Azért akarok esztetikai megoldást mert csak a hasam zavar picit fogyni azért nem akarok mert minderől is menne le.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!