Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sikerült tovább fogynod...

Sikerült tovább fogynod gyerek után? A gyerek/gyerekek milyen idős korában sikerült?

Figyelt kérdés

Kérlek ne az írjon akinek a szoptatás alatt magától lement (tehát az étvágya kisebb volt alapból mint a kalória szükséglete). Hanem akinek tudatosan kellett erre koncentrálni.

Leadtam jópár kilót az első gyerekem előtt (14kilo volt, endokrinológus és nőgyógyász is azt javasolta hogy itt az idő próbálkozni) terhesség alatt figyeltem az étkezésemre és szoptatás alatt is, így ott lement még 4 (tudom nem sok de azért ahhoz képest hogy rosszul alvó babám van és figyelés nélkül hízni kezdtem, szerintem annyira nem gáz) , sajnos ebből visszajött kettő a leválasztás után (igazából a négy jött vissza de észbe kaptam és kettőt egy hónap alatt leadtam még) de most újra terhes vagyok így az igazi fogyókúra ismét kilőve. (Nem a mértékletesség van kilőve, nem az odafigyelés csak az igazi fogyókúra. Sajnos én terhesség alatt könnyen hízok ezért előzőleg is dietetikus segített hogy kordában tudjam tartani)

A fejembe ragadt egy kéretlen beszólás miszerint ha gyerek előtt nem értem el az ideális testsúlyom akkor gyerek után már tuti nem fogom. Kérlek írjatok ellenpéldát hogy azért két picúr mellett is meg tudtátok csinálni.

aug. 1. 06:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Magától nem fog lemenni. Én azt csináltam,hogy este amikor aludt a gyerek akkor tornáztam fél órát. Kajára figyeltem, bár nem vagyok nagy evő, igazából nem volt már miről lemondani,de nem ettem amit kívántam.Nem mértem magam,kb két hónap után volt látványos indulás.

Másodiknál jobban rákapcsoltam, mert plusszal indultam, kb másfél éves volt akkor, nappal tornáztam de nem csak lábemelgetés stb.,hanem otthon végezhető aerobic szerű gyakorlatok,hogy tényleg égjen a zsír 😆 akkor elértem a lánykori alakom.

Szoptatás alatt én nem fogytam.

Nem mértem magam rendszeresen, de kb 7-8 kiló ment le tartósan mindkétszer téltől-nyárig tartó odafigyeléssel.

aug. 1. 09:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Gratulálok ☺️

Igen, tudom hogy energiát kell beleadni, nem is azt akarom megspórolni, csak annyit látni hogy nincs kőbevésve a jelenlegi súlyom, másnak is sikerült.

aug. 1. 17:10
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Heti 3-4 edzés és megfelelő táplálkozás, minimális kalória deficittel. Így nem leszel éhes, de lassan fogyni kezdesz, majd a súl, od folyamatosan növekszik az izom építés miatt. Kb egy év alatt elerheted a szülés előtti alakodat, ha nem szedtél fel túl sokat. A sportosan fitt alakhoz min 3 évnyi rendszeres edzés és megfelelő táplálkozás szükséges.

Az apuci ak ad le a gyerkőcöt, had szokja csak, aztán foglalkozz egy kicsit magaddal.

aug. 1. 19:58
 4/6 anonim ***** válasza:
46%
Nekem inkább az volt a furcsa, hogy a szoptatás alatt iszonyú mennyiségeket ettem, kalóriába is, ennek ellenére fogytam.
aug. 3. 21:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Mit értesz “igazi fogyókúra” alatt? Terhesség alatt is lehet fogyni, megfelelő étrenddel.
aug. 5. 08:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Tápszeres babam mellett az első 7 hònapban 10 kilòt fogytam. Nem tettem érte semmit, max sokat futok a gyerek miatt/után. Az étvágyam sajnos tùl jò, este 9 kor vacsizunk a férjemmel és utána még nasi is van, nem értem, hogy ment le, de még mindig van 15 kilò plusz, ez már nem akar lemenni magátòl. :D most valahogy a diéta, mozgás nem érdekel, pedig nagyon kellene. Nem is diéta, hanem életmòdváltás, nekem mindig az segített. 21 évesen így fogytam 20 kilòt 4 hònap alatt. Jajj de régen volt 😁
aug. 5. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Hogy dolgozzam fel a kudarcot,hogy nem sikerült a gyerekek mellett tanulnom?

Mielőtt gyerekeim lettek volna,volt egy habos babos kép a fejembe,milyen lesz. Vigyáztam gyerekekre előtte,azt hittem nem érhet meglepetés...röviden: két gyerekem van, két és fél év különbséggel. Meg akartam tanulni végre valamit,direkt nem írom mit,de nem ment. Nem...

Külfödről hazaköltözünk kisfiammal, aki 7-es altalánosiskolás lesz szeptembertől. Törve beszéli a magyart, értegeti,de nem nagyon tud jól. Budapesten...

külföldől haztérő gyerek, iskola magyar gyerekeknek akik külföldön éltek, felzárkózás magyar nyelvből, magyar nyelv külfüldről hazatelepülteknek

Így sikerülhet a fogyás? Érdekelne a véleményetek és tapasztalatok.

Van egy 2 éves kislányom. A terhességet 57kg-al kezdtem és 69kg voltam amikor szültem. Szülés után le is ment pár kiló 63-64kg között ingázot a súlyom. Az utóbbi hetekben el kezdtem hizni, 69kg vagyok. Nagyon zavar. Nem érzem jól magam a bőrömben. Ha a tükörbe nézek...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!