Hogyan lehet leadni az utolsó pár kg-ot? 22-24-es testzsír százalékot elérni? Megtartani?
165cm magas, 35 éves nő vagyok. Lefogytam 78kgról 57kg-ra. 42-es testzsír százalékról, 28-ra. Viszont az alhas, belső comb még zsíros. Azt hogyan tudnám leadni?
Elkezdtem súlyzós edzést is a kocogás mellett. De az a baj, hogy megnőtt az étvágyam tőle.
Úgy fogytam le, hogy ettem rendesen, 1650-2000kcal között. A fehérje bevitelre figyeltem, szénhidrátot, zsírból keveset. Heti 5-6x 60-90 perc kocogás, mellette túrázás, napi aktivitás növelése. 2023októberében kezdtem a fogyást.
Annyi salátát ettem utóbbi időben, hogy már rosszul vagyok ha ránézek.
Csirkemell, zsírszegény túró, tojás, sült zöldségeket szeretem. Viszont nem tudok 1500-1700kcal-on élni. Fizikailag és pszichésen is kevés. Ha kell mozgok napi 3-4 órát inkább.
Fizikai munkát végez aki évek óta tudja tartani a vékony, formás, izmos alakot? Vagy étvágycsökkentőt szed?

válasza:Tetsúlyt csökkentened már nem kell. Nem is javasolt, maximum 1-2 kg t.
Amiért így latod magad az az izomzat hiánya. Súlyzos és saját testsúlyos edzéssel, súlytartó kalórián tudsz iznot felszedni és ugyanolyan ütemben zsírt leadni. A folyamat több hónapot igénybe vesz és nem egyszerü ( könnyebb lett volna ha fogyás kózben végig ráfekszel az izomépítésre). De nem is lehetetlen és habár súlyra kb maradni fogsz, külsőleg sokkal jobb formád lesz

válasza:Semmit sem kell fogynod.
Izmot szedj fel, akkor formás leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! Nem rég voltam egy rutin viszgálaton:volt benne súlymérés, magasság mérés, szememet megvizsgálták, stb. Súlymérésnél láttam a testzsír százalékot is és azt hiszem, hogy picit magas ( nem nagyon, csak tavalyhoz képest magasabb). Kamasz lány vagyok, 156 cm...
Ez nagyon magas, ahhoz képest. BMI 21-es...
Műszer nélkül, csak így érzésre. És hogy ez mennyire jó vagy rossz. Szív és érrendszeri gondok miatt kéne, fogalmam sincs, hogy mennyi, de jó volna tudni. 47 éves férfi vagyok, 183 cm magas, és 103 kiló. Testesnek mondanám magam, nem vagyok szétfolyva, de van rajtam...
HIIT edzés beválik? Ha igen mit csináljak még azon kívül? Hetente 3-4x elmegyek kosárlabda edzésre,szóval nincs szükség arra annyira (szerintem!) hogy itthon mindennap eddzek, de ha valaki máshogy gondolja írja le légyszíves! A válaszokat előre is köszönöm!
187cm jelenleg 102kg. Combon is, hason is, háton is, meg a karomon is van sok felesleg. De az arcom ami igazan zavar, hogy ilyen mértékű fogyasnal épphogy csak ment le belole, és mindig “hombár” és formatlan egybe olvadó fejem van. Mennyit kene meg dogynom?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!