Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok normálisan?...

Miért nem fogyok normálisan? Teljesen demotivált kezdek lenni.

Figyelt kérdés

Teljes kétségbeeséssel írom ezt ide. Tehát július 12én voltam: 69,20 kg, elkezdtem fogyózni, 63 lett volna a végső cél..

Első héten még ettem egy nap kb két-három alkalommal, csirkemellet, zöldségeket stb. Bevezettem a kocogást: minden nap mentem, volt hogy kétszer is. Csak a hetedik napon mozdult meg fél kilót a mérleg,ok.

Második héten elkezdtem csakis délelőtt 11 fele enni, máskor a nap folyamán nem,azt is kb 600-700 kalóriákat (igen,tudom kevés de csak rövid ideig akartam ezt tartani) és azon a héten le is ment kb 2,5 kg, tehát ez volt a leglátványosabb. Itt is minden nap kocogás kint,kihagyás nélkül.

3. héten is próbáltam ezt nyomni, de szó szerint semmit sem mozdult a mérleg! Megállt 65nél. Hol 65,80 vagy 65,20 de egyszerűen lentebb nem.

Stagnált legalább másfél hetet, úgy hogy max 1000 kcal-t vittem be és mellette kocogtam minimum 2 naponta... Azonban pont akkor jött meg, gondoltam az is közrejátszik és majd utána megindul lefele a kiló ismét: nem így történt.

Következő ötlet, hogy pihentettem a szervezetem kicsit, hátha attól megindul valamelyik irányba! Öt napon át ettem immáron fagyit, sültkrumplit, ilyesmit mint eddig, persze nem zabáltam hanem max napi egyszer, tehát úgy lehetett max 1800-2000 kcal, és fel is ment a súly 66,20ra.

Az öt nap után, azaz múlthét csütörtökön ismét belekezdtem a fogyókúrába, főként tojással, mellette kis zöldséggel próbáltam bevinni a tápanyagot, és első nap (ugye 66,20ról) 65,50et mutatott a mérleg, a másodikon 65,25öt. Na, azóta ismét ugyanolyan. Tehát ugyanoda lyukadok ki mint hetekkel ezelőtt: 65 kiló vagyok úgy hogy mozgok, 1200 kcal felé semmiképp sem megyek.

Úgy érzem teljesen belefáradtam, még két kiló leadása lett volna a terv, hogy elérjem a célom de mostmár lehetetlennek tartom. Lehet nevetséges, de már sírás kerülget, hogy megvonom magamtól amit szeretnék és nem megy lentebb a súly hanem max tartom a megszorításokkal. Persze tartanám én a fogyókúrát, annak ellenére hogy most életemben elsőre próbáltam ki, a kitartásommal nincs baj, de borzasztó érzés hogy nincs valódi eredmény az utóbbi hetekben.. És lehet mondani, hogy ennyi idő alatt ez oké, de itt ugye az történt, hogy eleinte lement valamennyi és azóta lassan 2 vagy több hete szó szerint semmi változás.

Bárki bármilyen tanáccsal tudna segíteni? 23 éves vagyok,166 cm.

aug. 11. 13:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Mi lenne, ha nem 1 honap alatt akarnal lefogyni, hanem normalisan?

Az elmult 1 evben 25 kilot fogytam es en is sirtam volna, ha 1000 kalorian lettem volna. Az tarthatatlan.

Tul sokat akarsz es tul hamar. Most en nem kezdek el itt neked szamolgatni, mert nincs kedvem, de azt kene kitalalnod, hogy a te eletmododhoz mennyi kaloriat kene enned a fogyashoz. Siman lehet, hogy ennyi sporttal, aktiv elettel es relative hala istennek keves tulsulybol fogynal te 2000 kalorian is, csak nem 2 het alatt, hanem 4 honap alatt. Es akkor nem vonsz meg magadtol semmit, mert ebbe azert eleg sok dolog belefer es nem kell sirdogalni sem.

Na mi lenne, ha inkabb normalisan csinalnad? :D

[link]

aug. 11. 13:41
 2/11 anonim ***** válasza:
92%

Heti fél kiló leadasa a normális.

Ha többet koplalsz, a tested elkezd őrülten raktározni, nehogy éhen halj.

aug. 11. 14:03
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Mert nem csinálod normálisan. Konkrétan éhezel, magas aktivitás mellett. Az elvárható fogyás havonta 2 kg
aug. 11. 14:39
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy meg fogsz. Kevesebb vagy mint voltál. Túl gyorsan akarod az egészet. Az emberi test nem így müködik
aug. 11. 14:40
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Nézd vissza Norman Konstantin videóit. Ezt is taglalja, több videóban.
aug. 11. 22:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezer kalória napi bevitele az rohadt kevés ennyi mozgás mellett!!!!
aug. 12. 07:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Kene egy normalulis etrend mert ennek igy nemsok ertelme. A kocogas meg 150 kgosoknak meg nyuggereknek valo. Rendes edzes kell. Kardio meg sulyzos
aug. 12. 11:55
 8/11 anonim ***** válasza:
1000 kalória - fogyni fogsz, az tény, mivel tartósan éhezel, de mellette teljesen tönkreteszed magad.
aug. 12. 19:51
 9/11 anonim ***** válasza:
43%
Amúgy menj el pszichiáterhez, mert már most étkezési zavaros vagy.
aug. 12. 19:52
 10/11 anonim ***** válasza:

A gyors súlycsökkenés amit tapasztalsz a tárolt szénhidrát kiürülése. Ez kb. 2 kg.

Ugyanakkor, ha ilyen kevés kalóriát viszel be, pláne tartósan, akkor a szervezeted nyugalmi felhasználása is lecsökken, és úgy is marad. Lábon lövöd magad vele. Valószínűleg itt még nem tartasz de légy észnél.

Mivel pici a fölösleged (ha van egyáltalán, magasságot nem írtál) nagyon lassan fog lemennni. Mondjuk heti tíz deka. Esetleg húsz. És ha eddig nem sportoltál, akkor ezt valamennyire takarhatja az izmosodás, netán vizesedés, ilyesmi egy darabig.

aug. 12. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Edzés megkezdése után normálisak ezek?

2 hónapja kezdtem el rendzseresen edzeni, azóta tartom a minimum heti 3 alkalmat. Viszont 2 hónap után nem tapasztaltam semmi alakformálódást, pedig legtöbbett néhány hét után már látható eredményekről beszélnek. Sőt, hasra mintha még híztam is volna és a karom is...

Mivel tudnám meggyőzni, hogy normálisan diétázzon?

Egyik jó barátnőm 20 éves, 170 cm maximum és 140 kg. Egész életében nagyon kövér volt, kiskorától kezdve etette a rokonság. Őt ez soha nem zavarta, mostanában kezdte csak el mondogatni, hogy zavarja, mert a szerelmi dolgok eddig kimaradtak az életéből. Kitalálta, hogy...

Hány kgnak tippelsz? Ebből az alakból lehet nyárra normálisat kihozni?

Nagyon elhagytam magam az utóbbi időben és egyre kevésbé érzem jól magam a bőrömben. 164cm-hez szerintetek hány kg vagyok? Mennyit kellene fogynom, hogy már ne legyek elhízott?

Tavaly leadtam a súlyfeleslegemet, 163 cm és 66 kiló vagyok. Viszont a hasamon még mindig vastag zsírréteg van. Ezt kivéve normálisan néz ki a...

Policisztás petefészek szindrómám van, esélyes, hogy ez miatt rakodik jobban a hasamra. Amíg 83 kiló voltam, addig akkora volt a hasam, mintha a hatodik hónapban lennék, szerencsére sokat fogyott. Mi lenne a megoldás? Pcos miatt bele kell nyugodjak vagy újabb kilókat kéne leadjak?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!