Mire jó a ketózis, ha sokan azt mondják hogy úgyis csak a kalóriadeficit számít?

válasza:

válasza:A ketózis a szervezet vészreakciója, a túlélésre, ha nem kap megfelelö táplálékokat.
A "szénhidrátmentes" étrendet meg NEM fogyási célokra találták ki, hanem a súlyos epilepszia tüneteinek csökkentésére, aminek a mellékhatása a ketózis. De ennek csak az az értelme, hogy az adott beteg ne tegyen kárt magában meg másokban egy nagyroham során, ettöl még nem egészséges!

válasza:A ketózissal történő fogyás szélsőség. A fogyás alapvető lényege a kalóriadeficit, ezen belül pedig a megfelelő, változatos élelmiszerek fogyasztása. A totális megvonás bármilyen élelmiszerből csak abban az esetben helyes, ha az egészségügyi szempontból ártalmas az adott személynek. Pl. a cukorbetegnek a magas cukortartalmú étel.
Egy egészséges szervezetnek nem szükséges a fogyáshoz a ketózis. Nyugodtan lehet fogyasztani megfelelő összetételű, jó minőségű, a szervezet számára hasznos ch forrásokat, főleg reggel.

válasza:Ha a zsírpárnákat akarod eltüntetni, akkor arra kell rávenni a szervezetedet, hogy az elraktározott zsirhoz nyúljon hozzá, ha a táplálékkal kevesebb energiát viszel be, mint amennyire szükséged van.
Ha nagyon kevés szénhidrát jut a testbe, a máj a zsírsavakból úgynevezett ketontesteket gyárt. Ezek a ketonok adják az energiát az agynak és a test többi részének.

válasza:A keto alapvetően nem erre lett kitalálva. Kettes válaszoló helyesen le is írta, hogy ez alapból epilepszia kezelésére lett kitalálva.
Fogyásra azért tud "jól" működni, mert a legtöbb ember borzasztó mennyiségű szénhidrátot zabál, ha kiveszi a kajálásából bizony deficitben lesz.
De a keto azért nagy szélsőség, bőven elég az átlagembernek a reggeli 3 túróstáskát lecserélni mondjuk tojásrántottára egy szelet kenyérrel.

válasza:

válasza:6
A vadászó, halászo, gyűjtögető őseink, akik hírből sem ismerték a gabona lisztet, azok mind vesebetegek voltak?
Ja, nem, hiszen az evolúció során erre volt a teljes szervezetük finomhangolva.

válasza:

válasza:

válasza:7
Ok ettek szenhidratot, ha nem is a lisztbol, de pl a gumokbol (krumpli, edesgyokerek), gyumolcsokbol.
Az igazi keto dieta tilt akar 10mg szenhidratot is.
Kapcsolódó kérdések:
Egy év alatt lefogytam 90kg ról 50kg ra. Kemény diétával és sporttal. Azóta eltelt még egy fél év és mostmár 36 kg vagyok. És most még csúnyább vagyok mint sokkal kövérebben.Annyi lógó bőröm van, hogy az valami borzasztó. De nem ez a legrosszabb. Nem érzem magam elég...
Mi volt az a napi kcal, ami fölé nem mentél? Mit csináltál, ha nagyon erősen rádjött az evés, nasizás roham? Mennyi időbe tellt mire leadtad? Lett lógó bőröd? Ha igen, hogyan fogadtad el? Vagy leműttetted? Kort is írjatok.
Gondolok itt a kevesbé egészséges kajákra mint a meki és társai. 183 centi vagyok 95 kilóval és fiú. Tudom, hogy nem vagyok vészesen elhízva de nagyon rossz helyeken látszanak meg az extra kilók és egy -10 vagy 15 kg elférne rajtam. Viszont vannak napok amikor...
Tavaly novemberben belekezdtem egy életmódváltásba, mert már zavart a túlsúlyom. Elsőkörben elkezdtem odafigyelni az ételekre, illetve heti 2 alkalommal beiktattam sétálást. Nem volt semmilyen hatással, így egy dietetikus segítségével összeállítottam egy hosszútávon...
Ez a csávó folyamatosan azt sulykolja a nézőibe, hogy a fogyásban SEMMI nem számít, csak a kalória deficit, konkrétan azt mondja hogy sem a hormonális hatások, sem pedig a bélmikrobiom összetétele és állapota nem számít, amíg a az étrend és az edzésterv együttesen...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!