Mire jó a ketózis, ha sokan azt mondják hogy úgyis csak a kalóriadeficit számít?

válasza:10
"Ok ettek szenhidratot, ha nem is a lisztbol, de pl a gumokbol (krumpli, edesgyokerek), gyumolcsokbol."
1. A krumpli az 1500-as években került Európába.
2. A ma ismert gyökérzöldségek se léteztek.
3. Vad gyümölcsök, bogyók csak a saját szezonjuk 1-2 hetes időszaka alatt voltak.

válasza:

válasza:12
Szerinted volt akkor penicillin?
Sebkezelés?
Féreghajtás?
Orvosi ellátás?
Angol vécé?
Csatornázás?

válasza:

válasza:Ki az a hülye, aki lepontozta a 11-est?
😆😆😆😆😆

válasza:14
Félreérted.
Az én logikam szerint NEM az étrend miatt, hanem az általam felsorolt tételek hiánya miatt nem éltek az emberi élet végső határáig az akkori emberek.
A tudósok szerint az ember élettartama 140 evre van kódolva a génekben.
Miért hal meg a MAI ember 70 évesen mégis?

válasza:11
1. A krumpli az 1500-as években került Európába.
Mert szerinted kizarolag Europaban eltek emberek (megjegyzem, a krumpli mint etel csak a 18. szazad vege fele valt ismertte Magyarorszagon, tehat az "osi" gulyaslevesed is csak max 200 eves)
2. A ma ismert gyökérzöldségek se léteztek.
De, leteztek, csak nem ugy termesztettek mint manapsag, hanem vadon nott itt-ott. A gyujtogeto eletmod nem azt jelentette, hogy gyujtogettek a ket vereb melle egy facant is. LOL.
3. Vad gyümölcsök, bogyók csak a saját szezonjuk 1-2 hetes időszaka alatt voltak.
Akkor egy kicsit nezz utana Europa eghajlatanak, meg fogadd el mar vegre, hogy az emberek NEM kizarolag Europa teruleten eltek. A neandervolgyi csoportok ELOTT is voltak emberek, foleg a deli, melegebb eghajlatu teruleteken, es, amig a jegkorszak alatt kihaltak az europaiak, addig Afrikaban vidaman koboroltak fel-ala a nepek, a del-amerikai kontinensen meg a mai Mexiko teruleten a mayak es az inkak meg az egyeb indian torzsek zabaltak a krumplit meg a kukoricat egesz evben a hus melle (es ragcsaltak a koka levelet melle).
Csak szolok, hogyha IGAZAN keto dietat akarsz tartani, akkor nem szabad enned sargarepat sem, semmilyen huvelyeset sem (zoldborso is tiltott), de a karalabe, a fejes salata es a brokkoli is tilos (meg az osszes zoldseg ami szenhidratot tartalmaz)
De szerencses, aki ketozik, mert nem kell takarekoskodnia a nyugdijas eveire.

válasza:Attól, hogy valamit sokan mondanak, attól még nem feltétlenül igaz.
A kalória szamlalassal az a baj, hogy ha szénhidrátban viszed be a kalóriát, akkor nem fog a szervezeted a zsír raktarakhoz nyúlni.
A zsír raktárak kiürítése akkor kezdődik el, ha a szervezet legalább 16 órája nem jut szénhidráthoz és abból glukozhoz, és 24 óra múlva pörög fel teljesen a folyamat.
Ekkor a hasnyálmirigy nem inzulint, hanem glukagont kezd termelni.
A glukagon hatására a máj elkezdi a vérbe küldeni a májban elraktározott glukozt.
Ha ez is elfogy, akkor kezd a szervezet átállni arra, hogy a zsírból ketontesteket állítson elő, amibol szénhidrát > glükóz hiányában energiához jut.
16:
Nincs ilyen, hogy 140 évre van kódolva az emberi élettartam, ez egy becslés a maximumra. A legtöbb ember már genetikai betegségek és adottságok miatt sem élheti meg.
Az ősember életmódja pedig nem arra volt optimalizálva, hogy olyan életkorban se haljon meg króniiua betegségekben, amiket jó eséllyel meg sem él. Ha szaporodott, és a gyerekei megélték a felnőttkort hogy ők is szaporodjanak, már evolúciós szempontból nyugodtan meghalhatott.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy év alatt lefogytam 90kg ról 50kg ra. Kemény diétával és sporttal. Azóta eltelt még egy fél év és mostmár 36 kg vagyok. És most még csúnyább vagyok mint sokkal kövérebben.Annyi lógó bőröm van, hogy az valami borzasztó. De nem ez a legrosszabb. Nem érzem magam elég...
Mi volt az a napi kcal, ami fölé nem mentél? Mit csináltál, ha nagyon erősen rádjött az evés, nasizás roham? Mennyi időbe tellt mire leadtad? Lett lógó bőröd? Ha igen, hogyan fogadtad el? Vagy leműttetted? Kort is írjatok.
Gondolok itt a kevesbé egészséges kajákra mint a meki és társai. 183 centi vagyok 95 kilóval és fiú. Tudom, hogy nem vagyok vészesen elhízva de nagyon rossz helyeken látszanak meg az extra kilók és egy -10 vagy 15 kg elférne rajtam. Viszont vannak napok amikor...
Tavaly novemberben belekezdtem egy életmódváltásba, mert már zavart a túlsúlyom. Elsőkörben elkezdtem odafigyelni az ételekre, illetve heti 2 alkalommal beiktattam sétálást. Nem volt semmilyen hatással, így egy dietetikus segítségével összeállítottam egy hosszútávon...
Ez a csávó folyamatosan azt sulykolja a nézőibe, hogy a fogyásban SEMMI nem számít, csak a kalória deficit, konkrétan azt mondja hogy sem a hormonális hatások, sem pedig a bélmikrobiom összetétele és állapota nem számít, amíg a az étrend és az edzésterv együttesen...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!