Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csirkemell helyett csirkecomb,...

Csirkemell helyett csirkecomb, pulykanyak? Milyen mártásokat csinálhatnék teljes kiőrlésű tésztához?

Figyelt kérdés

egyszerűen ki nem állhatom a csirkemellet.arra gondoltam, veszek helyette csirkecombot, esetleg pulykanyakat, ezeket szeretem, és még olcsóbb is mint a csirkemell.


Hogy tudom ezeket elkészíteni? úgyanúgy elég megpirítani csepp olajon, serpenyőben, mint a csirkemellet, vagy máshogy kell, hogy rendesen átsüljön?


Hogy lehet ízesíteni?


Másik kérdés. Vettem tk tésztát, milyen mártásokat tudok rá készíteni?


Előre is köszönöm!


Jöhet recept, ötlet, javaslat, bármi!


2012. márc. 23. 14:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Millió módon el lehet készíteni. Én a pulykát nem szeretem, de a csirkecombot megfűszerezem és beteszem a sütőbe, alá egy kis víz. Kb. egy óra alatt közepes fokozaton átsül. Időnként locsolgatni kell, elvileg ha sütőzacskót használsz, és abba öntöd a vizet, akkor nem. Zsiradék nem kell alá.


Ízesítésnek bármilyen fűszer jó, amit szeretsz és ami passzol hozzá. A fűszerestasakok hátuljára rá van írva, mihez ajánlják.

2012. márc. 23. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Én milánóit csináltam legutóbb a tk. tésztához, darált pulykacombból.

Vagy gombás szósz 12%-os tejföllel, vagy joghurttal, bár a gombát se szereti mindenki...

2012. márc. 23. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

én imádom a gombát!

:)


sajnos nagyon kezdő vagyok a konyhában, a milánóiról is csak annyit tudok (talán annyit tudok :) ) hogy hogy néz ki, és sajnos nincs aki segítsen


tudom, van rengeteg recept, de hálás lennék, ha leírnátok, hogy kell elkészíteni őket


a csirkecomb sütéshez akkor csak víz kell? és tegyek a tepsire esetleg alufóliát? vagy csak a víz? és kb. mennyi víz, milyen gyakran kell öntözni?


Milánói szószhoz mi kell? Te hogy készíted?


Ezek egy normál adagra nézve kb. hány kcal-t tartalmaznak?

Előre is köszönöm!

2012. márc. 23. 16:37
 4/6 anonim ***** válasza:

csirkecomb hagymával, zöldségekkel sütőben megsütve kis olivaolajon és csirkefűszersó vagy friss kapor-nagyon nagyon finom

tölött csirkecomb-rizs+gomba+fűszerek, ezzel megtöltöd tepsiben megsütöd alufóliába csomagolva, közben ha egy kis citromlével locsolgatod jó szaftos lesz

csirkepaprikás-kis olivaolajon megdinsztelsz fok, vöröshagymát majd beleteszed a combokat kis ideig piritod, felöntöd vízzel, gulyáskrém és ugyanúgy mint a pörköltet megfőzöd

sovány sertéskarajt hagymával, gombával fűszersós olivaoljaos tepsiben kisütsz-persze elég pár csepp olaj

főtt marha hozzá zöldségmártás-zelle/sóska/paradicsom6spenót stb

ez mehet a tésztához is

különféle halak

fokhagymás sertéskaraj roston -a húst bepácolod majd simán tepsiben vagy őzgerincbe kisütöd (béleld ki alufóliával vagy sütőpapírral)

húslevesbe sok zöldséggel eggyütt főzhetsz pulyka szárnyat, csirkeszárnyat, combot, nyakat, csontos husokat-pl karaj, kacsafarhát-ezekről csak a bőrt kell leszedni és egy gazdag levest tudsz csinálni

[link]

2012. márc. 23. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Én így szoktam a milánóit:

2 dkg 20% zsírtartalmú margarinon megpirítok 1 fej apróra vágott hagymát, azon fél kg pulyka darált húst fűszerekkel (só, bors, oregánó, bazsalikom, rozmaring, stb, amit gondolsz), utána rámegy a gomba (én 250 g-ot szoktam), majd 500 g dobozos paradicsompüré (nem cukrozott), és pici édesítő, és után ezt főzöm negyed óráig még kb.


Chilis babot szoktam még, abban sok a fehérje. Ugyanígy indul a darált húsig, csak utána nem gomba, hanem 2 babkonzerv (ami nem cukrozott), 1 konzerv kukorica, 2 csomag chilis bab alap (a CBA-s 149 ft ), és 7 dl víz, kb 20 percig főzve.

Ebből elég sok kijön. Rizset lehet rakni még bele, bár szerintem nem kell fokozni vele a szénhidrátot, én nem szoktam.

2012. márc. 23. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A tésztára lehet brokkolis-gombás szószt rakni! Semmi extra, egy kis hagymán először megpárolod a brokkolit és a gombát, és a végén 1-2 ek. tejszínt elkeversz benne. Ha nagyon fájó pont a tejszín, akkor próbálj alacsony zsírtartalmút venni, vagy helyettesítheted joghurt+ pici tejföl kombóval is. Ebből én végtelen mennyiséget tudnék megenni, úgyhogy óvatosan:)

Csinálhatsz paradicsomos szószt is, ekkor arra figyelj (bolognainál is), hogy a sűrített paradicsom azért nagyobb kalóriatartalmú, mint a friss paradicsomból megrottyantott cucc, de azért nem vészes. Ezt is egy kis hagymával tudod feldobni, fűszernek meg mondjuk oregánó, kakukkfű, bazsalikom, +ketchup ilyesmi.

A chilis babot én is támogatom, de azért elég jól lehet vele lakni, a kukorica és a bab sem a legfogyókúrásabb zöldség, de nyilván jobb, mint vmi zsíros cucc.

Vannak még ezek a kész szószok, szerintem elég drágák. Az Aldiban van egy ilyen bazsalikomos, talán az éri meg a legjobban, mert nagyon erős az íze, így nem kell rá túl sok, és asszem 450 Ft. Mivel olajos, ezért a zsírt itt nem tudod kizárni, de ugye a hús alá is kell vmennyi...

2012. márc. 28. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!