Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan változtassam meg az...

Hogyan változtassam meg az étkezési szokásaimat? Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

167cm 60kg vagyok, előtte 55 voltam majd 62kg lettem. 2 kg-ot sikerült fogynom jó pár hónao alatt, de nem megy ennél lejjebb. Minden nap megfogadom, hogy egészségesen étkezem aznap, de amint elmegyek KFC vagy Mc' mellett nem birom megállni hogy ne egyek valami finomat. Sokszor nem is vagyok éhes, mert épp jóllakottan ennék valamit. Csak úgy. Nem is tudom mit ennék olyankor. Csak ehetnékem van. Miért van ez? Mit tudok tenni ez ellen? Itthon gyakran csinálok Chili con carne-t, vagy lasagnet. Tudom, hogy nem kellene, de annyira szeretem a finom ételeket, hogy egyszerűen elgyengülök. Pláne ha de. nem eszek kora du-ra úgy megéhezek, vagy ha csak egyszerűen pár óráig nem eszek semmit nagyon meg tud fájdulni a hasam, van hogy görcsöl vagy szúr azon kívül hogy jó hangosan morog is :-) Ha műzlit reggelizek 2-3 óra múlva már éhes vagyok. Amúgy se tudnám minden reggel megenni, mint ahogy zöldséget meg gyümölcsöt se szeretek mindig enni. Edzeni szinte soha, meg 2-3 óránként enni sincs időm. Nagyon sűrűek a napjaim.

Miket kellene ennem, hogy még fogyjak egy pár kg-ot? Hogy álljam meg, hogy ne egyek legalább akkor mikor nem is vagyok éhes?

2014. máj. 5. 19:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát ez akaraterő.. nem állhatunk ott és verhetjük ki a kezedből a kaját :D

KFC, Meki... jaj neeee, ne menj ilyen helyekre :S

2014. máj. 5. 19:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Most erre mégis mit kéne válaszolni?Sz@.rsz az egészbe,akkor mit vársz?
2014. máj. 5. 20:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez van, az ízfokozóval dúsított élelmiszerekről nehéz leszokni, csak azt nem értem, hogy van lelkiismereted gyorskajára költeni a pénzed.
2014. máj. 5. 20:40
 4/8 anonim ***** válasza:
De egyébként annyira sül az egész fogalmazásodról, hogy baromira nem érdekel, te mindent megtettél, a világ a hibás, hogy kövér és egészségtelen vagy, nem te. Így nem fogsz elérni soha semmit az életben.
2014. máj. 5. 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Talán ha a müzli se jó és a zöldség-gyümölcs se, akkor egyél valami mást reggel... Nemcsak szénhidrát van a világon, bár egyes emberek úgy viselkednek, mintha de.

A függőségeden mi nem tudunk segíteni.

A finom ételeket én is nagyon szeretem. Ezért főzök magamnak, s mekibe ha fizetnének se mennék. Lehet, hogy szerencsés ízlésem van, de szerintem Te se igyekszel megkedvelni az értékesebb ételeket. Annyira finomakat lehet összehozni, szinte bármilyen is az ízlésed... Kivéve, ha reménytelen adalékanyagfüggő jó fogyasztó vagy.

2014. máj. 5. 21:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi-köszi! Sok hasznos tanácsot kaptam, ráadásul pszihológusok is vannak köztünk! Ez nem semmi! :-) De tényleg, olyan jókat mosolygok mikor olvasom a kommenteket.

Nem hibás a világ és nem vagyok kövér sem csupán azt szerettem volna megtudni van-e valakinek ötlete mit tegyek hogy ne akarjak többször enni mint kellene és hogy kisebb sùlyból milyen módszerrel lehet leadni pár kg-ot. Egyébként nem eszek mindig amikor ehetnékem van,tehát nem vagyok bálna :-) csak ez az állandó kajálhatnékom elég zavaró.

2014. máj. 5. 23:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Én kb. ugyanilyen vagyok, 168 cm és valamikor (20 éve) 58 kg voltam. Most már 68 kg vagyok. :) Így amit javaslok, sajnos nálam sem működik eléggé, de valamennyire igen :)

Próbáld meg magadat korlátozni, úgy, hogy pl. azt mondod, csak heti egyszer mész KFC-be és havi egyszer mekibe. Édeset csak vasárnap eszel. Ha ezeket betartod, akkor megmarad a mértékletesség. Vagy pl. gyűjtsd össze a pénzt, amit a mekiben akarnál elkölteni és vegyél rajta egy ruhát vagy egy színházjegyet vagy aminek örülsz. Az edzésre pedig mindenképpen szánj időt, másnaponta 20 perc otthon bőven elég, de sajnos az izmok tudják csak lebontani a kalóriákat, és 30 felett egyre nehezebb lesz azt a kevés izmot is megtartani. Amikor nem vagy éhes és mégis ennél, nézz az órára és halaszd el az evést későbbre mondd azt magadnak, hogy most nem eszem meg, hanem majd egy óra múlva. Jó esetben egy óra múlva már el is felejted, ha mégse, akkor tényleg kívántad és megeheted. :)

2014. máj. 8. 10:37
 8/8 anonim válasza:
Én is ugyan így vagyok, 166 cm és 59-60 kiló. Nem vagyok én sem kövér, sőt mindenki azt mondja, hogy jó alakom van, de én a hasammal és a fenekemmel nem vagyok megelégedve. Edzeni elkezdtem, heti 3szor de van amikor 4szer is, és reggeleket mindennap úgy kezdem, hogy egy pohár langyos vízbe egy egész citrom csavarok és megiszom. Majd fél óra múlva eszek vmi gyümölcsöt. (pl ezen a héten banánt ettem) Ebédik bőven kibírom. Ebédelek normálisan (de nem púpos tányérral). És van amikor nekem ennyi a napi kajám. És nem vagyok éhes következő reggelig. De este fele gyógyteát szoktam inni és az is segít hogy ne legyek éhes. :-) Nekem eddig ez bevált, alakulóban vagyok és sokkal de sokkal jobban érzem magam.:-) A citromos vizet ajánlom neked is! ;-)
2014. máj. 8. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!